Prieteni Pescari

Bors pescaresc - reteta de la mama lui

Joi 23 Noiembrie 2017, 15:08:07 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: [1]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Bors pescaresc - reteta de la mama lui  (Citit de 11713 ori)
0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect.
Teodor
Salau
****
Deconectat Deconectat

Localitatea: Iasi
Mesaje: 1.863


« : Marți 18 Martie 2008, 16:54:21 »

As vrea o reteta adevarata de bors pescaresc. Una de la mama lui. Sa-mi tresalte inima numa cind ma uit la el.  Sarut
 Rugaciune
Memorat

"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
leba
Rechin
*****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Iasi
Mesaje: 3.281


...gone fishin'


WWW
« Răspunde #1 : Marți 18 Martie 2008, 17:00:10 »

As vrea o reteta adevarata de bors pescaresc. Una de la mama lui. Sa-mi tresalte inima numa cind ma uit la el.  Sarut
 Rugaciune
  de ce, tata? ai fo' la piata?
  vezi pe rapitori mai multe variante de bors.
  ma speriasem ca ai prins un peste Rinjet Bere
« Ultima modificare: Miercuri 19 Martie 2008, 15:28:26 de către Teodor » Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
let`em live, they are part of the game!
nick
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 1.509


Go fishing or die trying


« Răspunde #2 : Marți 18 Martie 2008, 17:16:34 »

In delta lipovenii folosesc cat mai multe specii de pesti(fiecare cu aroma lui). Intai fierb pestii mici, pe care dupa fierbere ii scot si ii arunca, dupa care pun bucatile mari de peste(crap,somn).In loc de orez pun icre.Cam astea ar fi in linii mari principalele reguli.La legume, fiecare dupa preferinte.
« Ultima modificare: Marți 18 Martie 2008, 17:19:37 de către nick » Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
gippa
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Iasi/Buzau
Mesaje: 219



« Răspunde #3 : Marți 18 Martie 2008, 20:44:01 »

Ai uitat sa spui de mujdeiul din zeama .... Ii da un gust super.  Eu o fac asa:
Ca peste de pus prima oara la fiert: oblete, rosioara, babusca, carasel. Il las pana ce se umfla si se rupe in bucatele mici, apoi strecor si pun legumele la fiert in zeama.
Bucatile mari includ: Lin, crap, somn, salau, stiuca (am mancat bors cu toate are gust magic) - cu cat ai mai multe specii cu atat este mai gustos. Bucatile mari se pun cand fierb legumele apoi cand sunt gata acestea se adauga un strat de verdeata(depinde de preferinte) . Apoi inchid focul si o las 10 min . Atat imi ia sa fac mujdeiul. Pun usturoi intr-o cana, apoi sare si incep sa-l bat, adaug ulei apoi otet (picaturi) La sfarsit pun cam pana umplu cana la jumatate apa minerala si amestec cu o lingurita. Jumatate din usturoi il vars in oala cu bors, cealalta jumatate pe bucati dupa ce la separ .
Nu este de lasat nici vinul rosu sugubat Mie asa imi place (nu este chiar reteta originala dar isi aduce la gust.
Memorat

AveAenAlivAenUcigcyio
vytalie
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: chisinau
Mesaje: 114


« Răspunde #4 : Miercuri 19 Martie 2008, 08:31:09 »

in mujdei mai pun si ardei iute copt

Postat pe:: Miercuri 19 Martie 2008, 08:24:07

unii mai fierb inainte de peste carne de pasare cu multa grasime, apoi adauga alcool in bors ca sa mai dizolve grasimea.  Rinjet
Memorat

zbit'n cotlon
dumitru
Biban
***
Deconectat Deconectat

Mesaje: 494


« Răspunde #5 : Sâmbătă 07 Iunie 2008, 19:11:34 »

se pune apa la fiert cu un pumn de sare... cind da in clocot se arunca bucatile de cod sau sej ( curatat  Rinjet ) si se da deoparte cu capacul la oala pus... sejul este gata in fix 7 minute ... codul in 10 !

des codul se destrama in tigaie daca este proaspat... pus in frigider si abia a doua zi ... Wink

.............

ce mai buna supa de platica... stil finlandez !  Rinjet

merita sa incercati macar odata ! se face f f repede ( fast food !  Rinjet ) si pe deasupra este f buna la gust !

majoritatea pestilor sint fierti in 10 minute de cind da in clocot... cartofi in 15 minute...

se pun cartofi cam 4 cartofi mari la fiert curatati taiati cuburi cit incap in gura...  Rinjet... dupa ce fierb cartofi 5 minute se aduga bucatile de platica ( merg si alti pesti dar cu platica iese traznet ! femeia mea abia asteapta in fiecare an sa dau oleaca la platica ...  Rinjet ) cam 3 bucati la kg... , ceapa una mare sau 2 mai mici ... taiata in ringuri si piper boabe  ,

dupa ce fierb toate cam 10 minute ( 5+10=15 pt cartofi... ) se adauga un litru de lapte , margarina sau unt si marar verde dupa ce da din nou in clocot trebe lasata deoparte cu capacul pus cam 15 minute...

sare se baga dupa gust  Wink

apa de fiert este cit se poate de putina atit cit sa acopere tot continutul ... asta depinde de cit de mare vreti sa o faceti si prin repetitie capatati experienta...

pofta mare !
.............
Memorat
bingogabi
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Iasi
Mesaje: 1.079



« Răspunde #6 : Duminică 22 Februarie 2009, 12:58:31 »


Ca peste de pus prima oara la fiert: oblete, rosioara, babusca, carasel. ..
Bucatile mari includ: Lin, crap, somn, salau, stiuca ...

Ai oleaca de pescuit pana aduni toate speciile astea. Insa suna foarte interesant reta ta  Tongue
Intrebari:
-ce legume folosesti si cam in ce cantitati.
-nu am vazut sa spui nimic de bors: pui si bors de putina in fiertura?
-nu ai incercat sa-l "dregi putin" cu smantana si ou?
Memorat

Inainte de a vedea paiul din ochiul meu, uita-te la barna din ochiul tau !
Pagini: [1]   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.042 secunde cu 24 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Joi 05 Octombrie 2017, 11:20:48
Copyright © 2006-2017 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.