Prieteni Pescari

Constructia de voblere, rotative si oscilante - v2

Joi 09 Septembrie 2010, 12:34:11 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii

Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: 1 ... 93 94 [95] 96 97 98   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Constructia de voblere, rotative si oscilante - v2  (Citit de 104931 ori)
mario și 3 Vizitatori pe acest subiect.
gene3004
Biban
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi

« Răspunde #1880 : Miercuri 21 Iulie 2010, 13:28:06 »

1 an a lipsit Gene ??  Shocked Shocked si ce repede mi-a raspuns la intrebare. Tongue ms Gene.
nu am lipsit.. nu prea am mai postat.. v-am urmarit din umbra;)
pt mine este suficient.
Memorat
edy.tm
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Localitatea: Timisoara

« Răspunde #1881 : Miercuri 21 Iulie 2010, 14:17:03 »

Am inteles... 

Si eu eram mirat pentru ca intr-un timp erai pe fiecare pagina cu  raspunsuri deale tale.. acuma...ai lasat-o mai moale..   Wink Wink

Memorat
mark twain
Biban
Deconectat Deconectat

« Răspunde #1882 : Miercuri 21 Iulie 2010, 16:36:52 »

se vede ca nu ai citit fiecare pagina !  Rinjet
Memorat
edy.tm
Alevin
*
Deconectat Deconectat

« Răspunde #1883 : Miercuri 21 Iulie 2010, 18:46:25 »

las.. ca ajunge... cam peste 3 sferturi din ce s-a scris... Aplauze Aplauze Aplauze
Memorat
mark twain
Biban
Deconectat Deconectat

« Răspunde #1884 : Miercuri 21 Iulie 2010, 19:35:41 »

si cand te apuci sa postezi voblerele ?
Memorat
edy.tm
Alevin
*
Deconectat Deconectat

« Răspunde #1885 : Miercuri 21 Iulie 2010, 21:49:35 »

Sliderul e la uscat de ieri(sau alaltaieri), i-am dat ieri al 2 strat de lac.. inca e lipicios...

si bullheadul e doar colorat... maine i dua primul strat de lac.. sau poate azi seara, sa vad cu culorile, 

insa si daca am sa fac poze, n-am cablu de date, si trebuie sa vorbesc cu cineva .... sa mi le scoata cumva... si oricum o s amai dureze 1-2 zile pana reusesc sa pun pozele... pana ma mai informez...

Cand am sa pot, am sa le pun.... SUBLINIEZ : oricum paint-ul  e oribil.. am mai spus-o...
Memorat
mark twain
Biban
Deconectat Deconectat

« Răspunde #1886 : Marți 27 Iulie 2010, 10:18:17 »

nu stiu daca ai vazut primul meu vobler Smiley
baga domne cu incredere ! lasa carcotasii sa rada acum ..... maine tu vei prinde peste daca are actiunea care trebuie la momentul care trebuie !
 Fir intins
Memorat
edy.tm
Alevin
*
Deconectat Deconectat

« Răspunde #1887 : Marți 27 Iulie 2010, 23:14:47 »

am terminat pana acuma 3 bucati, la un Hornet, asta ar vrea sa fie, zic eu cel mai reusit, am dat azi seara primul strat de lac, incerc maine sa imi cumapr la telefon Cablu de date, ca nu am cum sa le scot, si mai bine nu mai apelez la veicni ca sa imi faca poze, sis a le scoata, vedem pe amine, si asa pun deodata 3 bucati, insa unu nu are ochii... am uitat sa-i fac.. slider-ul are ochii artificiali, hornetul are ochi facuti cu poensula, si bullhead-ul nu are ochi...  Risete Risete Risete Risete  .... scuze ca tot v-am amanat insa ... nu am avut posibilitate de a le pune,

Pe maine.

o zi buna.
Memorat
Simon Tiberiu
Oblete
**
Deconectat Deconectat

« Răspunde #1888 : Luni 02 August 2010, 12:15:58 »

-cateva voblerase ptr pistruiati sugubat

-si un fusar rebel Rinjet

Salut!

Am facut si eu cateva voblere in stilul asta, cu inel mai pe linia mediana si barbeta la unghi mic fata de orizontala, inel din coada mai sus(stil Dady,Tiny, Hell, Mark..si altii). Ceva nu fac bine, ca voblerele nu misca. Lestarea am facut-o ca deobicei in burta cate o bila inainte si dupa inelul de pe burta si doua bile incadrate in armatura chiar deasupra inelului de pe burta. Daca le suprapun peste poza totul corespunde, forma, unghiul barbetei, inelele...nu inteleg... ((Mai demult a postat Gene un vobler cu o barbeta lunga indoita mult in jos si cu inelul de tractiune foarte jos, as fi pariat ca nu merge in stilul ala , dar la niste microvoblere cu o singura ancora in coada numai cu asa fel de barbeta si armatura am obtinut miscarea buna. Nu se pot lansa la distanta mare, in schimb clenii de prin mal ii aduni repede...))

Am cateva de ieri lasate sa se usuce. Trebuie sa le tai din nou canalul pentru barbeta pt. ca s-a astupat cu lac. Voi cum procedati la taierea canalului dupa ce voblerul e lacuit-vopsit? Cu traforajul nu mai merge ca nu mai nimeresc sa fie la fel pe flancuri si pe directia unde ies dintii panzei nu are aspect comercial. A propos de traforaj, am cumparat niste panze rotunde si le-am testat, sub nicio forma sa nu le cumparati daca folositi traforaj manual, ca o sa stricati la voblere intr-o veselie. Nici macar pentru canalul de la barbeta nu recomand.

Am lucrat la copiile dupa Thrill, e un lot de 11 bucati, le-am decupat, cioplit si pe 3 le-am si slefuit, am facut si armatura de sarma pentru astea slefuite. 68 mm lungime. Am o dilema, ca arata mai bine proportionat daca las armatura neingropata intre cele doua parti ale voblerului, asa cu un spatiu de 0,8 mm intre ele, pentru ca la slefuire oricat m-am ferit sa nu iau din cota maxima a pachetului de balsa, tot am ajuns sub 10,5 mm grosime. Le fac in 3 variante de canal pentru barbete sa vad la miscare ce influenta are. Azi continui cu ele sa ajung macar la asamblare corp-lest-armatura, Primele vor fi de proba, sa stabilesc cantitatea de plumb ce o pun in ele, vreau sa le fac suspending si sinking.

Am gasit si o metoda foarte simpla sa supralestez niste voblere, pur si simplu bilele de plumb le turtesc cu ciocanul si asa in loc de o bila intra in aceeasi gaura doua bile turtite(discuri), diametrul maxim al bilei nu creste simtitor daca le turtesti pe jumatate operatiunea asta o faceam cu ciocanul, dar ma gandesc sa folosesc menghina paralela, ca pot controla si exact ce grosime sa aiba bila dupa comprimare. Acum ma ajuta si Soarele la constructia de voblere, inainte de lacuire(prin scufundare) le las pe pervazul geamului sa se incalzeasca bine. Le bag asa calde in lac. Nici urma de bule de aer. Super. Pasul urmator e sa bag cutia cu nitrolac la frigider. Atunci din diferenta de temperatura balsa va absorbi lacul adanc in fibre.

Bye!

STM
« Ultima modificare: Luni 02 August 2010, 12:35:02 de către Simon Tiberiu » Memorat
radu_bug
Biban
Deconectat Deconectat

Localitatea: IASI

viel spaβ

« Răspunde #1889 : Luni 02 August 2010, 16:29:02 »

pai , simone , cu cit balsa va absorbi mai mult lac cu atat isi va pierde din flotabilitate . eu asa cred
Memorat
Simon Tiberiu
Oblete
**
Deconectat Deconectat

« Răspunde #1890 : Luni 02 August 2010, 22:03:49 »

pai , simone , cu cit balsa va absorbi mai mult lac cu atat isi va pierde din flotabilitate . eu asa cred

Salut!

si...care-i problema? Are o gramada ...de flotabilitate.

ideea e sa se astupe canalele din balsa pe cel putin 1 mm, cam asta sa fie stratul impregnat cu lac

Bye!

STM
Memorat
mark twain
Biban
Deconectat Deconectat

« Răspunde #1891 : Marți 03 August 2010, 14:16:37 »

cred ca problema este supralestarea !
daca este 1/2 in fata si 1/2 in spate la o lestare totala de peste 2 grame la un vobler de 3 cm  ai probleme ! ar trebui sa reduci lungimea barbetei sau sa o faci exact grosimea corpului boblerului (nu mai lat ) ! o alta varianta este sa cobori barbeta spre 45 grade , dar nu-ti va mai flanca cum trebuie ... ci va tinde sa-ti bata lateral stanga - dreapta !

din ce cred eu, voblerele facute de tine merg pe rau ! incearca-le acolo si vezi ca tinandu-le in curent vor bate singure ! pt voblere de lac trebuie sa faci ce am zis io ori sa schimbi proportiile de lestaj !
Memorat
Simon Tiberiu
Oblete
**
Deconectat Deconectat

« Răspunde #1892 : Miercuri 04 August 2010, 07:37:30 »

cred ca problema este supralestarea !
daca este 1/2 in fata si 1/2 in spate la o lestare totala de peste 2 grame la un vobler de 3 cm  ai probleme ! ar trebui sa reduci lungimea barbetei sau sa o faci exact grosimea corpului boblerului (nu mai lat ) ! o alta varianta este sa cobori barbeta spre 45 grade , dar nu-ti va mai flanca cum trebuie ... ci va tinde sa-ti bata lateral stanga - dreapta !

din ce cred eu, voblerele facute de tine merg pe rau ! incearca-le acolo si vezi ca tinandu-le in curent vor bate singure ! pt voblere de lac trebuie sa faci ce am zis io ori sa schimbi proportiile de lestaj !

Salut!

Nu cred ca sunt supralestate, 4 bile de 3 mm inseamna 0,65 gr si la alte voblere tot lestarea asta o folosesc(acum daca trec la lestare cu discuri pot adauga inca 2 bile, deci totalul de plumb va fi de 1 gr.), numai ca inelul de tractiune il montez mai jos si la barbeta ii dau un unghi cam de 30 gr. fata de orizontala. In stilul asta cu paleta SR nr. 1 din setul meu de preducele de decupat barbete merge perfect. Dezavantajul ar fi ca din cauza barbetei foarte mici voblerele nu plonjeaza adanc. maxim 60 cm, dar deobicei mai putin de atat.
Am vopsit ieri voblerele si am refacut canalul pentru barbeta. Am folosit discul de debitare de la minifreza, are grosime cam de 1 mm, deci cu barbeta din PET de 2 litri se vede nasol. Intra mult adeziv. Cred ca o sa fac palete unicat din PET-G de 0,8 mm, gasesc eu marime si forma pentru fiecare. O sa verific azi cu ce tip de barbeta vor misca asa cum vreau eu si numai dupa aceea lipesc paleta. Poate am gresit si la testarea in vana, ca am montat 2 duble Grizzly nr. 10 in loc de ancore, ca pe alea le montez si le dau jos mai usor. dublele sunt mult mai grele decat ancorele de 14 si 16 pe care le folosesc la voblerele de 3 cm.

Am facut si un vobler de avat mai marisor, l-am vopsit in argintiu de flancuri verde pe spate, peste care am dat cu negru. A iesit destul de bine, dar la lacuire l-am scapat pe jos si s-a manjit vopseaua. Era deja adunat aerograful, altfel il revopseam, daca vedeti defecte in poza, din cauza asta sunt. Poza maine.

Umiditate mare in aer si nitrolacul de Vadova s-a uscat mat, nu numai cel de la Kober.

M-am inspirat din niste voblere postate mai sus, dar in loc sa-mi fac sablon pentru petele negre, eu am folosit marker permanent negru pentru pete si rosu pentru aripioare. Ce ma enerveaza ca markerul nu scrie continuu pe lac. In schimb nitrolacul nu dizolva culoarea asa cum face epoxi.

Bye!

STM
Memorat
edy.tm
Alevin
*
Deconectat Deconectat

« Răspunde #1893 : Miercuri 04 August 2010, 20:51:32 »

buna ,

Intr-un sfarsit am reusit sa fac pozele,  Am amanat atata timp pentru ca nu am vrut sa zica vecinu-miu ca sunt nesimtit, sa il grabesc....

Boblerele mele hand-made,  cat de cat reusite sunt sliderul, si acela micut, Bullhead-ul nici mie nu mi-l prea place, insa poate i place la pestoi...

si asta micut, mi-l place cel mai mult.

pentru inceput, mie mi le plac, la slider, vopseaua am dato in 2 straturi, ca prostu, si gros, si de aceea a crapat, nu o sa tina vopseaua pe ele prea mult insa.. i bun, 2-3 straturi de lac...

Astept critici , insa fiti si voi cu MILA....  ca sunt la primele 3 , in ordinea asta.
-Slider EDY.  
-Bulhead EDY ,
-medium Hornet EDY

Barbeta din CD. nu stiu de ce , dar nu se vede bine micutul, in primele 2 poze,  dar nare nimic..

Scuza-ti calitatea pozelor, a fost facuta cu aparat Foto, insa pozele le-am facut pe o suprafata murdara... scuze..

Voi dupa cat timp le bagati la apa, eu am dat cu 2-3 straturi bune de lac, si sunt la uscat de, muuult.. dar nu prea stiu cand sa le incerc,,... am sa vad eu..
« Ultima modificare: Miercuri 04 August 2010, 20:55:11 de către edy.tm » Memorat
Ovi_1919
Salau
Deconectat Deconectat

Localitatea: Gherla

« Răspunde #1894 : Miercuri 04 August 2010, 22:23:59 »

folosesti un lac pe baza de diluat ?
arata destul de ok pt primele  Wink ( ale mele primele nici nu au vazut paintu)
daca nu o sa mearga slideru sa nu te dai cu capu de pereti  Rinjet
la micut ai facut aceeasi gresala ca si mine cand eram al inceput . l-ai facut prea gros ( gras) , iar capu e micrometric  mai mic ca si mijlocul ...... daca o sa mearga nu o sa-l prea poti testa in vana cu barbeta aia ...

iar bulhedu are un bot cam patrators

nu vreu sa te descurajez dar ma indoesc ca o sa  functioneze vre unu asa cum te asteptai
Memorat

lurebuilding beginne
http://Ovi1919.sunphoto.ro
edy.tm
Alevin
*
Deconectat Deconectat

« Răspunde #1895 : Miercuri 04 August 2010, 22:45:16 »

Nu ma astept la o testare reusita, cum o sa mearga, o sa fie bine... totusi e facut de mana mea, stiu ca poate nu o sa mearga bine pentru primele, la Bullhead, defapt l-am facut cam diferit , ai dreptate, patratos la cap.. si nici paint-ul nu-i prea reusit. lac nu stiu de care este , stiu ca e din acela de Dusumele, cred ca se da direct, nu se dilueaza.. , Ala micut recunosc, imi era cam lene sa mai dau cu smirglul , ca l-am taiat cam gros si oricum l-am facut pana la Barbeta, intr-o zi, nu stiu sigur, dar cred ca si paint-ul l-am facut in aceeasi zi , si am facut 2 dar la al 2 -lea mi s-a rupt barbeta, ca l-am scapat pe jos..... ...

Gene. dupa modelul tau m-am luat cu micutul,  nu i nici 50% ca al tau, dar am sa avansez, mi-l place mult voblerul tau ala, mic,vechi, care ai zis ca-l ai de mult..  (Sper ca pot sa-ti zic Gene , in loc de Gene3004 . )
Ovi , stai linistit, ca oricum nu ma descurajezi,... insa mai mult ma descurajeaza caldura asta, ca nu am chef de nimic, i f, cald...  (Sper ca nu va suparati daca va zic Ovi, sau Gene, ... in loc de tot numele de user,.. )

O zi buna.
« Ultima modificare: Miercuri 04 August 2010, 22:50:07 de către edy.tm » Memorat
Simon Tiberiu
Oblete
**
Deconectat Deconectat

« Răspunde #1896 : Joi 05 August 2010, 09:56:47 »

buna ,

Intr-un sfarsit am reusit sa fac pozele,  Am amanat atata timp pentru ca nu am vrut sa zica vecinu-miu ca sunt nesimtit, sa il grabesc....

Boblerele mele hand-made,  cat de cat reusite sunt sliderul, si acela micut, Bullhead-ul nici mie nu mi-l prea place, insa poate i place la pestoi...

si asta micut, mi-l place cel mai mult.

pentru inceput, mie mi le plac, la slider, vopseaua am dato in 2 straturi, ca prostu, si gros, si de aceea a crapat, nu o sa tina vopseaua pe ele prea mult insa.. i bun, 2-3 straturi de lac...

Astept critici , insa fiti si voi cu MILA....  ca sunt la primele 3 , in ordinea asta.
-Slider EDY.  
-Bulhead EDY ,
-medium Hornet EDY

Barbeta din CD. nu stiu de ce , dar nu se vede bine micutul, in primele 2 poze,  dar nare nimic..

Scuza-ti calitatea pozelor, a fost facuta cu aparat Foto, insa pozele le-am facut pe o suprafata murdara... scuze..

Voi dupa cat timp le bagati la apa, eu am dat cu 2-3 straturi bune de lac, si sunt la uscat de, muuult.. dar nu prea stiu cand sa le incerc,,... am sa vad eu..

Salut!

Mie dintre toate bullheadul imi place, mi se pare reusit la forma si la cum e montata armatura si barbeta ,eu sunt convins ca acela va merge bine. Sper ca ai grupat lestul in burta. La paint eu am inceput cu patternul RH(red-head adica corp alb-perla si cap rosu vopsit in diagonala, mai puneam niste buline negre pe ele si am constatat ca chiar conteaza daca sunt bulinele alea sau nu(dupa model S.Tiny Pearl). La combinatii de culori am trecut mult mai tarziu. Daca n-ai "chef" sa-ti cumperi aerograf si compresor, macar un suflici sa-ti faci, sa poti vopsi in degrade intre culori. Merge interesant si prin tamponare cu burete impregnat cu vopsea. Putintica vopsea pe burete ca altfel nu vopsesti ca manjesti.

Mi se pare ca ti-ai infipt toporul intr-o buturuga prea mare din prima. Eu am incercat sa fac slidere dupa 4 ani de experienta acumulata cu cranckbaituri, si tot n-au iesit cum trebuie. Am facut niste carasi, pe care o sa-i modific prin adaugarea barbetei ca in stil jerk nu merg, in schimb pe recuperare liniara oscileaza interesant, daca mai pun si paleta o sa fie super.

Hornetul ala nu cred ca va merge, mi se pare ca inelul de tractare e prea sus.

Pentru Slider chiar presupunand ca l-ai nimerit cum trebuie, iti trebuie echipament special, adica bat scurt si rigid cu putere de aruncare mare, eventual si mulineta bait-caster. Altfel nu-l poti jerkui bine.

Trebuia sa incepi cu niste stik-baituri adica voblere lunguiete, la alea nu se prea intampla sa nu mearga. Aveai de unde te inspira.

Palete, daca vrei sa faci mai multe voblere, pot sa-ti trimit eu pe sume modice eu zic ca nu e mult un 20-30 de bani pe o paleta concava decupata precis prin stantare. am 8 marimi de palete si pentru voblere de suprafata si pentru alea plonjoare.

Spor la treaba si bine ai venit in lumea lurebuilderilor.

Bye!

STM
Memorat
Ovi_1919
Salau
Deconectat Deconectat

Localitatea: Gherla

« Răspunde #1897 : Joi 05 August 2010, 10:41:12 »

edy.tm@ de ce sa ne suparam ? nu ma cheama in buletin 1919 si nici pe eugen 3004
cred ca slideru l-ai facut pt ca ai vazut ale mele  Risete

Simon Tiberiu@ Pot sa ma declar multuimit si chiar consider ca mi-au iesit bine slidarele la partea de acctiune la recuperare in stil jerk .Am avut si un atac din partea unui salau cand il testam pe lac  Pling nu avea ancore puse il testam cu agrafe ) si foloseam o veterana din fibra de sticla 1.80  ...

P.S Poza cu voblere S.T

« Ultima modificare: Joi 05 August 2010, 11:52:47 de către Ovi_1919 » Memorat

lurebuilding beginne
http://Ovi1919.sunphoto.ro
Simon Tiberiu
Oblete
**
Deconectat Deconectat

« Răspunde #1898 : Joi 05 August 2010, 12:14:01 »

edy.tm@ de ce sa ne suparam ? nu ma cheama in buletin 1919 si nici pe eugen 3004
cred ca slideru l-ai facut pt ca ai vazut ale mele  Risete

Simon Tiberiu@ Pot sa ma declar multuimit si chiar consider ca mi-au iesit bine slidarele la partea de acctiune la recuperare in stil jerk .Am avut si un atac din partea unui salau cand il testam pe lac  Pling nu avea ancore puse il testam cu agrafe ) si foloseam o veterana din fibra de sticla 1.80  ...

P.S Poza cu voblere S.T

Salut!

Multumesc, Ovi!

Toate voblerele sunt din balsa, Cel tip oblete are lungimea corpului de 83 mm, e lestat suspending pentru doua ancore Nr.6.(asta e pozat cu partea cu defecte mai putine spre camera, flancul celalalt e cam nasol, l-am scapat pe jos si cand am desprins firele de par si mizeriile de pe el, s-a luat si din vopsea)
 Alea mici sunt toate scufundatoare pe 2 ancore de 14, le-as putea face suspending sau plutitoare montand ancore mai mici pe ele, dar eu totdeauna folosesc ancorele de marime maxima cat poate duce un vobler fara sa se agate si sa miste totusi bine. Am si ancore de 18 si cateva de 20 dar nu dau niciodata cu ele.

Armatura: nichelina 0,8 la cel mare  de 0,7 la alea mici, am facut ochetii mici, pe un burghiu de 1,5 mm sa fie voblerul mai compact. Voblerele mici au palete hand made, cel mare cu stanta nr.3 deep.

Am tunat miscarea la toate, chiclasomele din acvariu au fost foarte incantate, atacau in haita voblerul, n-a lipsit mult sa fac prima captura... Cel din dreapta jos e tras in epoxi sub paint, restul numai cu multiple straturi de nitrolac. O sa mai fac si altele in sistemul ala cu inelul din coada mai sus si armatura prin corp aproape de spate, o sa supralestez cateva sa am si din alea heavy sinking. Am decupat azi si 70 de palete cu stanta nr. 1 deep. Era bine daca le aveam ieri, nu ma necajeam sa confectionez 5 palete unicat. Am curbat si PET-G pentru palete  nr. 1 shallow runner. Maine daca apuc le tai si pe alea, pentru minivoblere pe alea le folosesc cel mai des. Stocul epuizat.

Bye!

STM
Memorat
edy.tm
Alevin
*
Deconectat Deconectat

« Răspunde #1899 : Joi 05 August 2010, 14:30:08 »

@Simon Tiberiu.

Am sa incep sa fac si voblere mai lunguiete, insa acuma astept sa pot sa le incerc pe astea, sa vad daca imi tine vopseaua, ca eu folosesc vopsea pe care mi-o da un prieten, dinalea de tifel, Tifal, cum se zice... si am observat ca ea si cand se usuca pe vobler, inainte sa dau lac, am dat cu degetul si se ia vopseaua, deci.. nu-i prea buna,.... insa poate cu ajutorul lacului o sa tina... am sa fac mai incolo si ceva mnai lunguiete , HJ,Minnow,Sting....  In curand poate am sa iau de la tine cateva Barbete, ca eu le fac din CD si sunt aiurea.. nu-mi ies bine...

Iti multumesc pentru toate cele  spuse, am sa tin cont cand am sa ma apuc sa fac si alte home-made-uri.

Toate cele bune.
Memorat
Pagini: 1 ... 93 94 [95] 96 97 98   In sus
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.1 secunde cu 25 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Ieri la 06:35:21
© 2010 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.