|
mark twain
|
 |
« : Marți 03 Februarie 2009, 15:40:49 » |
|
Pentru ca sunt destui acum pe forum care-si confectioneaza singuri voblerele si pentru ca foarte multi au progresat fantastic de mult intr-un timp destul de scurt ii rog sa posteze primele voblere facute!
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
gene3004
Biban

Deconectat
Gen: 
Localitatea: iasi
|
 |
« Răspunde #1 : Marți 03 Februarie 2009, 15:48:16 » |
|
primul ... nu cred ca il mai gasesc asa usor .. dar asta e unul din primele oricum:  si inca unul:  si unul care a prins o gramada de cleni..si inca o sa prinda( nici nu l-am dat , nici pierdut..inca e activ in trusa  ): 
|
|
|
|
« Ultima modificare: Marți 03 Februarie 2009, 15:51:35 de către gene3004 »
|
Memorat
|
|
|
|
gippa
Biban

Deconectat
Gen: 
Localitatea: Iasi/Buzau
|
 |
« Răspunde #2 : Marți 03 Februarie 2009, 16:07:24 » |
|
|
|
|
|
|
Memorat
|
AveAenAlivAenUcigcyio
|
|
|
|
mark twain
|
 |
« Răspunde #3 : Marți 03 Februarie 2009, 16:10:34 » |
|
valei ce frumoase erau ale tale! uitati-va la primul meu vobler cu care am si prins stiuca   mutumesc tuturor celor care au avut rabdare cu mine si nu mi-au spus sa renunt pana nu e prea tarziu! Postat pe:: Marți 03 Februarie 2009, 16:08:26
PS - era echipat cu ancore de top : gamakatsu  )
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
vali136
|
 |
« Răspunde #4 : Marți 03 Februarie 2009, 17:35:55 » |
|
Sefu,Mark Twain astept de vreo citeva luni ceva voblere de ale tale pt. 'teste" de anduranta ...etc..ai uitat sau nu mai e valabila oferta? 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
mark twain
|
 |
« Răspunde #5 : Marți 03 Februarie 2009, 18:34:59 » |
|
scrie-mi pe privat te rog ! vorbim acolo!
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Ovi_1919
Salau

Deconectat
Gen: 
Localitatea: Gherla
|
 |
« Răspunde #6 : Marți 03 Februarie 2009, 18:43:32 » |
|
 alu gene foarte reusite  ce ma distreaza la tine mark e ca aveai ancore de serie si aveai armatura si inele despicate din sarma de duzina
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
old_radu
Oblete

Deconectat
Localitatea: Baia Mare
|
 |
« Răspunde #7 : Marți 03 Februarie 2009, 18:59:37 » |
|
Faina initiativa !... Eu , oricare l-as pune ,se poate zice ca sunt printre primele... 
|
|
|
|
|
Memorat
|
GO FOR SPINNING ! ! !
|
|
|
Ovi_1919
Salau

Deconectat
Gen: 
Localitatea: Gherla
|
 |
« Răspunde #8 : Marți 03 Februarie 2009, 23:52:55 » |
|
Salut  Si eu as zic la fel ca radu : ,,Eu , oricare l-as pune ,se poate zice ca sunt printre primele...`` Dar totusi prima mea uratanie a fost Un Walk care pe vremea aia nici nus tiam ce e ala are 6 cm nu bate deloc si este plutitor , nici nu m-am mai chinuit sa-l termin o sa observati ochetul de pe burta forte mic iar cel codal foarte mare . are un lest intreg cositorit si lestare doar cat sa stea bine pe apa ! Eh na eram la inceput si nu prea stiam mare chestie [ nu ca acuma as stii ( dar poate stiu si nu stiu sa valorific infomatile)] Cu stima. Ovi_666 Postat pe:: Marți 03 Februarie 2009, 23:51:38  iar al doilea a fost acesta terminat ( vopsit) decurand ( am simtit nevoia ca macar pe acesta sa-l termin
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
radu_bug
Biban

Deconectat
Gen: 
Localitatea: IASI
viel spaβ
|
 |
« Răspunde #9 : Miercuri 04 Februarie 2009, 09:54:44 » |
|
primul nu-l am ca l-am aruncat , nici nu mergea dar apoi mi-a reusit unul din brad foliat cu o poza dintr-o revista si probat pe muresh la toplitza :
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
mark twain
|
 |
« Răspunde #10 : Miercuri 04 Februarie 2009, 10:05:40 » |
|
@ Ovy macar ancore de calitate aveam! daca trecea ceva pe langa voblerul ala il agata instant! cred ca puteam sa dau si la japca cu el  ) povestea lui e lunga! eram atat de entuziasmat sa vad cum merge voblerul si daca prinde ca l-am vopsit seara, afara pe frig - dimineata la 5 cand m-am dus sa-l iau era neuscat; asa ca am sters vopseaua de pe el si am lipit barbeta cu picatura; aia s-a scurs de a facut pata aia alba  ) cat de urat e voblerul ala cu armatura aia oribila luata din sufa de la masina a prins biban si stiuca la prima folosire; acum daca raman blocat undeva nu mai am sufa  oricum voblerul il am si nu am de gand sa-l revopsesc! il voi inrama cumva  @ radu si gene mai ale voastre aratau impecabil
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
radu_bug
Biban

Deconectat
Gen: 
Localitatea: IASI
viel spaβ
|
 |
« Răspunde #11 : Miercuri 04 Februarie 2009, 12:13:42 » |
|
nu era nici pe departe impecabil . folia aia avea incretituri , barbeta stramba . ma gandesc cum sa scot si eu paintu ala de la primul tau vobler  . nush daca reusesc  . e bine totusi sa pastrezi primul vobler pt remembers
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
mark twain
|
 |
« Răspunde #12 : Miercuri 04 Februarie 2009, 12:42:55 » |
|
@ radu  asa cum am explicat! verde pe burta si flancuri negru pe spate; il vopsesti la temperatura mica si apoi dupa cateva minute il stergi cu o carpa si iese mizeria aia  daca tot vrei sa imprumuti paternul  de ce nu copiezi si stilul de armare si ochetii  PS barbeta verde e beton  face pestele mai mare decat e !
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Dreamer
Membru fondator
Moderator
Deconectat
Gen: 
Localitatea: Iasi
|
 |
« Răspunde #13 : Luni 16 Februarie 2009, 10:43:13 » |
|
Nu sint primele, dar eram la inceputuri... Am prins o gramada de bibani, avati..pina ce a crapat vopseaua si lacul de pe ele..si intr-un final..le-a papat prutul... 
|
|
|
|
« Ultima modificare: Luni 16 Februarie 2009, 10:51:16 de către Dreamer »
|
Memorat
|
You may say that I'm a Dreamer, but I'm not the only one!!!
|
|
|
edy.tm
Alevin
Deconectat
Gen: 
Localitatea: Timisoara
|
 |
« Răspunde #14 : Marți 20 Iulie 2010, 14:30:34 » |
|
salut,
Gene3004 imi poti spune te rog, cum ai vopsit al 3 vobler din imaginile de sus ? acel de clean, FT. acela mic, cu pensula ? ce vopsele ai folosit ?... voi dati strat subtire ? ca mie imi crapa vopseaua, dar nu stiu de ce...
ms mult. o zi buna.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
nicu 2
Oblete

Deconectat
|
 |
« Răspunde #15 : Marți 20 Iulie 2010, 19:07:59 » |
|
Nu sunt pescar de spinn' insa iti pot spune un principiu de aplicare al straturilor de culoare: "de la slab la gras" adica de la culori diluate - la culori mai consistente, cu liant mai mult pt o mai buna aderenta. Si da, poate fi si din cauza stratului prea gros de vopsea. Mai bine mai multe straturi subtiri, decat unul gros.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
edy.tm
Alevin
Deconectat
Gen: 
Localitatea: Timisoara
|
 |
« Răspunde #16 : Marți 20 Iulie 2010, 19:53:14 » |
|
Am inteles, am ajuns la concluzia ca mai bine un strat subtire, decat 1 gros. insa, daca dau 3 starturi subtiri nu se decojeste  deoarece vopseaua oare prinde pe vopsea ? Vopsea pe Vopsea... eu pictez cu vopsele foarte concentrate (doar astea le am) cred ca o sa folosesc cat de curand si sprayuri., Am un prieten care lucreaza la un magazin unde coloreaza Tifel , Si le coloreaza cu mai multe feluri de vopsele concentrate, de acolo im da si mie , ce ramane...  . Sper ca e buna vopseaua, .. Am inteles ca lac dati cu 2-3 starturi, la mine se intareste (usuca) lacul cam intr-o zi.. nu stiu de ce.. e incolor.. i bun.. ms mult, de raspuns. o zi buna.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
gene3004
Biban

Deconectat
Gen: 
Localitatea: iasi
|
 |
« Răspunde #17 : Marți 20 Iulie 2010, 21:31:04 » |
|
primul ... nu cred ca il mai gasesc asa usor .. dar asta e unul din primele oricum:  si unul care a prins o gramada de cleni..si inca o sa prinda( nici nu l-am dat , nici pierdut..inca e activ in trusa  ):  salutare! ciudat poate ..dar inca mai am active cele 2 voblere de mai sus: unul la oglinda masinii ( un breloc vestit si care la nevoie face echipa cu lanseta din portbagaj) si al doilea in trusa la loc de cinste! si acum raspunsul la intrebarea ta: voblerul respectiv este vopsit doar cu markere. pe atunci doar asta foloseam: patru markere: rosu , verde, negru si galben!( culmea este ca acum am 'nspe mii de vopsele acrilice si nu mai apuc sa fac decat f putine voblere..si atunci faceam cate unul pe zi..)
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
leba
Membru fondator
Global Moderator
Deconectat
Gen: 
Localitatea: Iasi
...gone fishin'
|
 |
« Răspunde #18 : Marți 20 Iulie 2010, 23:10:28 » |
|
mark, renunta pana nu e prea tarziu!  jokin'... dragi constructori de boblere, pana una alta vad ca doar unul dintre voi a postat si capturi cu prima capodopera, la voi cum e? cleni, stiuci, bibani, avati...
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
nicu 2
Oblete

Deconectat
|
 |
« Răspunde #19 : Marți 20 Iulie 2010, 23:50:52 » |
|
Edy daca vrei sa faci treaba ca la carte foloseste un aerograf http://www.picturaonline.ro/shop/aerografie/cat_19.html si culori pt aerograf. Mai sunt culori acrilice sau vinilice (mate) la orice galerie de arta. Pt a da un strat de vopsea mai subtire poti folosi pensule cu par sintetic (tot de la galeriile de arta) pt ca intind mai tare culoarea, cele cu par natural lasa (tin) mai multa culoare in par.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|