Prieteni Pescari

Nadele facute acasa

Vineri 24 Noiembrie 2017, 11:31:03 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: [1] 2 3   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Nadele facute acasa  (Citit de 62662 ori)
0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect.
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« : Joi 05 Februarie 2009, 13:16:48 »

 Acest topic este destinat curiosilor,care nu au astampar pana nu-si fac singuri nada Rinjet.Cred ca ar fi normal sa discutam ce punem in ea si care sunt proprietatile fainurilor,colorantii,aromele folosite.Sa va prezint faina de peste
LT SUPREME
Descriere si beneficii

FF LT Supreme este utilizat in mod special in nutritia purceilor, pastravilor, somonilor si a nurcilor. Are un continut ridicat de proteine usor digerabile care determina un necesar mai redus de hrana si o rata ridicata de crestere a animalelor.
FF LT Supreme este foarte asemanatoare cu hrana naturala a animalelor din primele saptamani de viata, atat ca gust cat si din punct de vedere al elementelor nutritive. Utilizarea FF LT Supreme asigura tinerelor animale o asimilare mai buna a elementelor nutritive si conditii optime de dezvoltare inca din primele saptamani.
Studii neutre realizate asupra efectelor acestui produs indica pentru somonii hraniti cu FF LT Supreme o rata de crestere cu 15 - 20% mai mare fata de cei hraniti cu alte tipuri de hrana pe baza de faina de peste.
Compozitie chimica si proprietati fizice

Compozitie chimica
 
Proteina cruda   68-71% baza
Grasime cruda   max 12%
Umiditate   max 10%
Sare   max 3%
Cenusa   14%
Valoarea de titrare   max 80 ml
Acizi grasi liberi   max 10 %

Vitamine
 
Vitamina E   4,00 mg/kg SU
Tiamina   1,00 mg/kg SU
Riboflavina   7,50 mg/kg SU
Piridoxina   2,50 mg/kg SU
Niacin   65,00 mg/kg SU
Biotin   8,00 mg/kg SU
VitaminaB-12   0,04 mg/kg SU

Aminoacizi
 
Alanina   48 g/kg SU
Arginina   48 g/kg SU
Acid aspartic   77 g/kg SU
Cistina   8 g/kg SU
Acid glutamic   106 g/kg SU
Glicina   44 g/kg SU
Histidina   21 g/kg SU
Isoleucina   39 g/kg SU
Tirosina   29 g/kg SU
Leucina   62 g/kg SU
Treonina   36 g/kg SU
Lizina   66 g/kg SU
Methionina   26 g/kg SU
Fenilalanina   34 g/kg SU
Prolina   35 g/kg SU
Serina   36 g/kg SU
Triptofan   9 g/kg SU
Valina   47 g/kg SU

Minerale
 
Calciu   35,20 g/kg SU
Fosfor   23,90 g/kg SU
Magneziu   2,20 g/kg SU
Sodiu   7,30 g/kg SU
Potasiu   13,00 g/kg SU
Fier   332 mg/kg SU
Mangan   15 mg/kg SU
Cupru   5 mg/kg SU
Zinc   106 mg/kg SU
Seleniu   2,38 mg/kg
Mod de administrare

Studiile recomanda utilizarea unui procent de 12% faina de peste in hrana pentru a asigura cea mai buna rata de crestere, o conversie optima a hranei in carne, cu avantaje biologice si economice foarte bune.
Memorat
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #1 : Luni 09 Februarie 2009, 10:07:35 »

20% srot de floarea soarelui
20% stiuleti de porumb care se dau impreuna la moara cu ciocanele
30% gluten porumb
10% faina de peste
10%TTX
10% faina de grau 1/1 cu faina de soia care se prajesc pana capata o cul. maronie si un miros puternic a prajit.
 Este o nada perfecta pentru stationar,are avantajul ca determina pesti sa se hraneasca intre ape(datorita bucatilor de ciucalai de porumb care au tendinta de a se ridica la suprafata)
 Are putere colanta destul de mare ,datorita glutenului(trebuie sa aveti rabdare sa ia apa suficient)
 Poate fi folosita si pe rau in proportie de 50% cu argila ,bulgarii fiind stransi cu prosopul, se desfac destul de greu.Daca da-ti de un card de morunas sau scobar este bine sa pune-ti si rame tocate ,viermi
 Face un nor alb,daca doriti sa amplificati aceasta calitate a nadei va recomand sa folositi matisanul 10gr /1kg nada uscata
Memorat
radu_bug
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: IASI
Mesaje: 1.356


viel spaβ


« Răspunde #2 : Luni 09 Februarie 2009, 19:28:04 »

adica matisan-ul care se foloseste in constructii ? Shocked
Memorat
bingogabi
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Iasi
Mesaje: 1.079



« Răspunde #3 : Marți 10 Februarie 2009, 00:21:45 »

...
10%TTX
...

Ce marca TTX-ul?
Memorat

Inainte de a vedea paiul din ochiul meu, uita-te la barna din ochiul tau !
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #4 : Miercuri 11 Februarie 2009, 20:49:47 »

TTX MAROS e mai eftin
matisanul e cel din constructii(dioxid de titan)
Memorat
pinadi
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Suceava
Mesaje: 635


Cine-i orb,surd,tace,o mie de ani pace..in cimitir


« Răspunde #5 : Joi 11 Martie 2010, 13:31:34 »

       
    Reteta pentru 5 kg de nada de baza universala home made:
       -1kg malai de la tarani cernut fin;
       -2kg pesmet macinat fin;
       -1kg seminte de cinepa prajite;
       -1kg seminte de soia prajite;
    Se mesteca totul intr-un lighean si se macina fin in blenderul de la robotul de bucatarie(fara lighean si fara...stirea sotiei, ca o iau nervii Rinjet)
         Pentru pescuitul pe riu se adauga 800gr.-1kg biscuiti macinati fin, la compozitia de mai sus,  pentru legarea nadei la adincime sau bentonita 5-10% sau se amesteca nada suprainmuiata cu pamint argilos sau lutos in diverse proportii in functie de adincime si curentul apei.
         Nada se poate tuna, dupa dorinta si speciile vizate, adaugind arome, atractanti, seminte preparate, micropelete si bineinteles momeala vie(viermi, pinky, rime tocate, casteri) Fir intins
Memorat

Mai rau decit sa fi orb e sa n-ai viziune!
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #6 : Joi 11 Martie 2010, 13:53:42 »

atractant facut acasa dupa o reteta tare simpla:
-se caramelizeaza 300gr zahar,se stinge cu 300ml alcool 30%
-se face un sirop de zahar(se pun la fiert 1l de apa in care se adauga 1 lingurita sare de lamae si 1kg zahar,cand a inceput sa fiarba se da la foc mic si se tine 15 min)
-se amesteca cele doua componente si avem aroma de caramel Rinjet
Memorat
dorint
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 722


« Răspunde #7 : Joi 11 Martie 2010, 13:54:39 »

faina de corcoduse nu se pune,s-au nu vrei sa dezvalui tot secretul?? Risete
Memorat
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #8 : Joi 11 Martie 2010, 14:00:02 »

faina de corcoduse nu se pune,s-au nu vrei sa dezvalui tot secretul?? Risete
nu vrei sa le deshidratezi tu corcodusele si sa faci faina......vezi sa nu uiti sa scoti samburii Rinjet
eu am sa cumpar faina sugubat,mai ales ca are multa pectina care e colanta Risete
Memorat
dorint
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 722


« Răspunde #9 : Joi 11 Martie 2010, 15:44:06 »

Merge cel mai bine cu tot cu samburi,da aroma de migdale nazii-te-ai dat de gol ca asta n-ai incercat. Smiley
Dar putem face un troc;faina de corcoduse/zeama hidroalcoolica de afine,visine etc-poa' sa fie si cu samburi! Risete
Memorat
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #10 : Joi 11 Martie 2010, 15:56:04 »

gata facem trocul Rinjet,da eu tot fara samburi vreau  Risete
Memorat
pensionaru
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Piatra Neamt,Varsi(PR)Italia
Mesaje: 37


« Răspunde #11 : Joi 11 Martie 2010, 16:04:34 »

Vad ca nimeni nu aminteste aici de branza topita(nu dupa mamaliga),framantata,cascavalul.
Lasand gluma la o parte am facut partide foarte bune pe Siret pe vaduri nadite cu nada ce aveau in compozitie si branza sau cascaval. Pestele vizat a fost mreana dar a intrat si clean,scobar,morunas. Wink
Memorat
dorint
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 722


« Răspunde #12 : Joi 11 Martie 2010, 16:41:28 »

Corect asa e ,dar in special in sezonul rece(toamna-iarna),si eu am innebunit scobarul pe Siret sau mreana mare pe Prut!
Nicule ,acum 25 ani ,cand pescuiam noi pe Siret nu ne mai faceam atatea probleme cu nazile,cu nalucile,prindeam peste de rupeam gura la toti si cu scule deosebit de simple,confectionate de noi,dar acum cand Siretul este in zona noastra ceva mai mare decat Bahluiul,iar setcile monofilament nu se usuca niciodata,de unde draku sa mai fie peste.... Trist
Memorat
pensionaru
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Piatra Neamt,Varsi(PR)Italia
Mesaje: 37


« Răspunde #13 : Joi 11 Martie 2010, 18:35:39 »

Corect asa e ,dar in special in sezonul rece(toamna-iarna),si eu am innebunit scobarul pe Siret sau mreana mare pe Prut!
Nicule ,acum 25 ani ,cand pescuiam noi pe Siret nu ne mai faceam atatea probleme cu nazile,cu nalucile,prindeam peste de rupeam gura la toti si cu scule deosebit de simple,confectionate de noi,dar acum cand Siretul este in zona noastra ceva mai mare decat Bahluiul,iar setcile monofilament nu se usuca niciodata,de unde draku sa mai fie peste.... Trist

Iti spun eu ca mere si vara. Eu metoda asta am descoperit-o pe Arges la Bolintin Vale pe cand stateam in Bucuresti. Aici in zona noastra am prins mreana si pe Moldova si pe Siret cand altii dadeau cu boabe de porumb in lapte.
Memorat
pinadi
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Suceava
Mesaje: 635


Cine-i orb,surd,tace,o mie de ani pace..in cimitir


« Răspunde #14 : Duminică 14 Martie 2010, 21:54:26 »

       O reteta de boiles home made verificata, ieftina, la indemina tuturor, din componente 100% naturale, cu dedicatie speciala pentru crapul salbatic de riu(Suceava, Siret, Prut), care se stie ca nu se prea da in vint dupa aromele folosite frecvent pe iazuri:
       -500 gr.faina de griu(eu prefer in loc de faina simpla sa folosesc o punga de 500 gr. de "Experta" Wink, un premix pentru piine rustica obtinuta la aparatul automat, care contine: macinis integral de griu, faina alba de griu 650, faina de secara, seminte de dovleac, seminte de in, fulgi de soia, gluten, amilaze, hemicelulaze, sare iodata si faina de malt-il gasiti la hypermarket-uri si e bine sa-l macinati fin cu blenderul de la robotul de bucatarie);
       -400 gr. malai de la tarani, din piata;
       -300 gr.pesmet macinat fin;
       -13-14 oua de gaina, de preferat tot de la tarani pentru ca are galbenusul mai galben si e si eco; Wink
       -1oo gr.nada baza pentru riu(vezi mai sus reteta sugubat).
           Se amesteca totul foarte bine pina cind devine o pasta virtoasa omogena, se ruleaza pe un blat de bucatarie "cirnaciori" cu grosimea de 5-10-15 mm, in functie de cit de mari vrem sa iasa "bilele".NU FUMATI ATUNCI CIND FRAMINTATI PASTA SAU ATUNCI CIND RULATI "CIRNACIORII" PENTRU CA MIROSUL DE TUTUN IMPREGNAT IN PASTA VA ALUNGA CRAPUL! Shocked Am scris cu ghilimele tocmai pentru ca eu nu le fac bile, ci tai "cirnaciorii" cu cutitul in bucatele de forme neregulate, ca niste pernite, tocmai pentru ca crapul salbatic de riu, mai ales pe ape limpezi, este suspicios cind da de bile perfect rotunde Wink
          Aceste pernite se pun la fiert in apa clocotita(in care am fiert anterior semintele de cinepa si-apoi porumbul)citeva minute, pina cind se ridica la suprafata. Se scurg bine de apa in care au fiert intr-un ciur pus deasupra unui vas, pentru a putea recupera apa aromatizata si a o folosi la umectarea nadei. ;)ATENTIE FOARTE IMPORTANT! Nu folositi niciodata la fiert seminte, bile sau mamaliga apa de la robinet de la retea, contine clor, care alunga pestii si, dupa cum bine stiti, crapul are mirosul precum ciinele Wink Eu folosesc apa filtrata prin sistemul E-Spring de tratare a apei cu care filtrez si apa pentru consumul familiei mele. Cine vrea mai multe detalii despre acest sistem exceptional si avantajos de tratare a apei de uz casnic, vi le pot oferi pe privat, ca sa nu se considere ca fac reclama. Pur si simplu eu sint foarte incintat si multumit de el! Smiley
          Pernitele fierte le tavalesc, cit sint inca fierbinti si umede,prin praf de nada de baza pentru riu de care am pus si in compozitia mixului. Le pun apoi la racit si uscat la umbra pe un singur strat in tava intinsa 12-24 de ore, daca le vreau tari, beton. Daca le vreau mai moi, elastice, le fac in seara dinaintea partidei de pescuit.Cele tari le folosesc doar pe monturi cu "fir de par ", iar cele elastice si trase direct pe cirlig Wink Pernitele le pastrez in saculeti de pinza rara, aerisite, doar 2-3 zile, pentru ca , fiind pe baza de oua, nu rezista mult, mucegaiesc.
          Fir intins tuturor! Fir intins Smiley Bere

       
Memorat

Mai rau decit sa fi orb e sa n-ai viziune!
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #15 : Luni 15 Martie 2010, 13:46:09 »

pinadi scrie:-500 gr.faina de griu(eu prefer in loc de faina simpla sa folosesc o punga de 500 gr. de "Experta" Wink, un premix pentru piine rustica obtinuta la aparatul automat, care contine: macinis integral de griu, faina alba de griu 650, faina de secara, seminte de dovleac, seminte de in, fulgi de soia, gluten, amilaze, hemicelulaze, sare iodata si faina de malt-il gasiti la hypermarket-uri si e bine sa-l macinati fin cu blenderul de la robotul de bucatarie);
tot respectul pentru reteta,sunt putini care dau din "casa" micile secrete
Memorat
pinadi
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Suceava
Mesaje: 635


Cine-i orb,surd,tace,o mie de ani pace..in cimitir


« Răspunde #16 : Luni 29 Martie 2010, 00:11:33 »

         Chiar nu mai da nimeni nimic "din casa" Cum? Trist
Memorat

Mai rau decit sa fi orb e sa n-ai viziune!
geluiasi
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Iasi
Mesaje: 861


« Răspunde #17 : Luni 29 Martie 2010, 08:14:44 »

nu mai da nimeni,ca numai au ce...
Memorat
pinadi
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Suceava
Mesaje: 635


Cine-i orb,surd,tace,o mie de ani pace..in cimitir


« Răspunde #18 : Luni 29 Martie 2010, 09:33:00 »

             A lovit rau de tot criza si prin pesmeti, fainuri si seminte sugubat Rinjet Dati baieti atunci niste retete de criza Wink, sper sa nu recomandati ecranul, setca sau japca Rinjet Rinjet Rinjet
Memorat

Mai rau decit sa fi orb e sa n-ai viziune!
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #19 : Miercuri 07 Aprilie 2010, 19:41:22 »

reteta de criza:
-2kg mamaliga
-500gr faina de grau caremelizata
-500gr branza de oi tinuta putin la invechit pana prinde un mucegai rosu
se amesteca foarte bine se poate utiliza atat la balta cat si la curgatoare(la mreana in  special  Rinjet)
Memorat
Pagini: [1] 2 3   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.051 secunde cu 25 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Astăzi la 03:44:14
Copyright © 2006-2017 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.