Prieteni Pescari

Nadele facute acasa

Miercuri 13 Decembrie 2017, 16:58:17 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: 1 2 [3]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Nadele facute acasa  (Citit de 63069 ori)
0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect.
pensionaru
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Piatra Neamt,Varsi(PR)Italia
Mesaje: 37


« Răspunde #40 : Duminică 30 Mai 2010, 11:58:44 »

Dorine,daca despre scobar e vorba merge incercata metoda de ai schimba meniul. Am vazut pe Muresul superior mult scobar prins la paine si la mamaliga. Wink
Memorat
dorint
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 722


« Răspunde #41 : Duminică 30 Mai 2010, 17:57:45 »

Are ani Nicule cand prefera mamaliga in fata viermelui,dar cred ca ar trebui sa-i cam schimbam meniul si sa-l obisnuim si la arpacas sau numai bobita de mamaliga sugubat
Memorat
pinadi
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Suceava
Mesaje: 635


Cine-i orb,surd,tace,o mie de ani pace..in cimitir


« Răspunde #42 : Marți 01 Iunie 2010, 12:31:00 »

       Se poate nadi scobarul excelent doar cu arpacas si...atit. Cu o singura conditie Dorine, sa nu se dea deloc viermi in locul respectiv si atunci il poti invata la arpacas. Am vazut asta la bihoreni. Wink
Memorat

Mai rau decit sa fi orb e sa n-ai viziune!
dorint
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 722


« Răspunde #43 : Marți 01 Iunie 2010, 21:55:34 »

pe naiba Adi,vin desteptii(stii tu care!) si-i toarna kg de viermi aiurea si pleaca cu traista-n bat:''n-a mancat astazi....! Risete
Memorat
pinadi
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Suceava
Mesaje: 635


Cine-i orb,surd,tace,o mie de ani pace..in cimitir


« Răspunde #44 : Marți 01 Iunie 2010, 22:33:40 »

      De-aia trebuie cautat un loc retras, izolat. Wink Smiley Fir intins
Memorat

Mai rau decit sa fi orb e sa n-ai viziune!
pensionaru
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Piatra Neamt,Varsi(PR)Italia
Mesaje: 37


« Răspunde #45 : Miercuri 02 Iunie 2010, 06:09:53 »

pe naiba Adi,vin desteptii(stii tu care!) si-i toarna kg de viermi aiurea si pleaca cu traista-n bat:''n-a mancat astazi....! Risete


E si normal Dorine dupa ce se satura de viermi sa nu mai manance.Dupa aceea cateva zile bea numai apa. sugubat
Memorat
c_tin
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: suceava
Mesaje: 239



« Răspunde #46 : Vineri 04 Iunie 2010, 09:06:45 »

cam greu de reusit,cum te vede ca iei ceva a doua zi sunt calare la prima ora
Memorat
etapmoto
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 26


« Răspunde #47 : Vineri 15 Aprilie 2011, 19:50:08 »

1l de palinca de bistrita,10 pungute de anason stelat(3ron-magazin unicarm), un borcan de 800g miere.
 se amesteca totul in borcan de 3l de muraturi, se pune capacul, dupa care se aseaza in  cratita cu apa calda, si se va pune la foc 5-10 minute max,(nu trebuie sa fiarba apa). se lasa la racit in cratita cu apa, dupa care  puneti borcanul in debara la macerat min.15 zile.
se poate prepara si in borcane mici de 400g, dozind ingredientele dupa bunul plac.
 se obtine un indulcitor natural, precum si un puternic atractant, cunoscind puterea si viteza de dispersie a anasonului si palinca.
 pe apa rece este un atractant foarte eficient in combinatie cu orice fel de mix si seminte.
 eu pun si citeva picaturi de acid n-butyric la prepararea nadei.
 tot in aceasta perioada mai adaug si hrana pentru pastrav. sint granule mici de 2mm, de culoare neagra, foarte bogate in proteine,vitamine, aminoacizi,etc. ,care trebuiesc umectate bine pentru asi pierde flotabilitatea.
 
« Ultima modificare: Vineri 15 Aprilie 2011, 21:47:02 de către etapmoto » Memorat
dorint
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 722


« Răspunde #48 : Vineri 15 Aprilie 2011, 20:47:50 »

interesanta nada, dar cred ca mai eficient e sa beau palinca si dupa aia.....ce-o da DUMNEZEU  Risete
Memorat
ochiulvigilent
Biban
***
Deconectat Deconectat

Mesaje: 277


« Răspunde #49 : Vineri 15 Aprilie 2011, 21:05:49 »

Doamne-ajuta !  Aplauze
Memorat
filica
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Mesaje: 93


« Răspunde #50 : Vineri 15 Aprilie 2011, 21:16:41 »

 eu as lua palinca cu mine asa cum e ea iar cu bani de pe 800grame miere mi-as lua un bidon de sensas!!! Muzica Muzica
Memorat
sandru.ion
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 12



« Răspunde #51 : Luni 29 Octombrie 2012, 11:38:56 »

La crap mare cel mai bun e boiliesul. Facut in casa, cu dragoste Smiley
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ] , [ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ] , [ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #52 : Miercuri 31 Octombrie 2012, 07:59:02 »

pentru cei care se chinuie acasa cu tot felul de ingrediente Rinjet ce parere aveti de asocierea TTX-faina biscuiti-pesmet .Urmaresc aspectele:putere de legare,nor,integrarea altor fainuri de cereale
Memorat
Simon Tiberiu
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Blaj
Mesaje: 330


« Răspunde #53 : Miercuri 07 Noiembrie 2012, 09:31:15 »

pentru cei care se chinuie acasa cu tot felul de ingrediente Rinjet ce parere aveti de asocierea TTX-faina biscuiti-pesmet .Urmaresc aspectele:putere de legare,nor,integrarea altor fainuri de cereale

Salut!

Majoritatea nadelor au baza combinatie de TTX cu alte fainuri.

Nu am o reteta anume pentru nade, mi le fac asa mai mult dupa inspiratia de moment, tot adaug cate ceva din ingrediente pana are culoarea, granulatia, consistenta, mirosul care imi place. Uneori folosesc baza o alta nada din comert la care adaug diverse fainuri, seminte coloranti si aditivi.

Problema cu nadele mele este ca declanseaza lent, adica incep sa prind pesti dupa 1-2 ore de la nadire, ceea ce ma dezavantajeaza in concursuri, oricum de multe ori am castigat mansa chiar daca am prins peste numai in ultima ora si a fost concurs la care totalul de greutate al meu a fost cat al tuturor celorlalti concurenti cumulat.

Ca principiu de baza semintele uleioase se prajesc, macina si adauga la nada imediat inainte partidei de pescuit(in timp rancezesc si au efect de indepartare a pestilor), faina, pesmetul si celelalte e bine sa fie cat mai proaspete, facute acasa si nu cumparate din magazine.

Pe rau folosesc nade de magazin 50% inbunatatite+ paine, pamant, pietris, nisip, nada vie(mai rar). Uneori nici nu nadesc deloc, imi caut loc din jos de cate un istet care tocmai ce a invatat treaba cu naditul si face greseli mari, adica imi nadeste de fapt mie locul si nu lui. In cazul asta singura treaba pe care o fac e sa sondez apa si sa gasesc pragurile in care cel mai probabil se opreste nada si sa arunc eventual cativa bulgari de pamant mai sus cu 2-3 metri fata de praguri facut asa ca un noroi mai consistent sa lase dara in apa, pestii papa mai bine in apa usor tulbure e si o pseudo-nadire, ca cel de mai sus are impresia ca dau nada.

La scobari ani de zile am nadit si pescuit numai cu cus-cus aditivat cu X 21 rosu si imbracat in gris sau faina de malai fina.

Trebuie evitate zonele unde pescuiesc pescarii care nadesc si pescuiesc cu vierme+pamant. Acolo chiar slabe rezultate cu nadele pe baza de cereale.

Pe balta de crap recomand ca baza in sezonul cald cel putin mixul de baza de la Sipcarp cu betaina. Selecteaza foarte bine pestii, l-am folosit o singura data intr-o mansa de concurs, in care tot asa prima ora fara peste, a doua ora cu cativa carasi si in a treia ora au intrat 20 de crapceni din care am scos numai 10, pentru ca nu aveam mincioc cu coada suficient de lunga sa-i pot scoate prin vegetatia ce se intindea pe cativa metri de la mal. Discutand pe urma cu cel care a concurat in prima mansa pe acelasi loc, el mi-a spus ca stia de problema si a venit pregatit cu mincioc cu coada de 5(CINCI!) metri.

Bye!
sTm
Memorat

sTm
Lucian SV
Biban
***
Deconectat Deconectat

Localitatea: Suceava
Mesaje: 506


« Răspunde #54 : Miercuri 07 Noiembrie 2012, 14:12:31 »

d-le Simon Tiberiu. dacă aș putea ți-aș da like!  Aplauze . într-adevăr o părere care denotă experiență. fără mură-n gură. o bază care dă voie la experimente funcție de loc. vorba lu nea Fane Babanu: pi cai șî pi ei! adică la muncă fraților, nu la-ntins laba! Wink
Memorat
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #55 : Vineri 09 Noiembrie 2012, 08:42:16 »

eu incerc sa dezleg enigma pescuitului la miez de paine cu cea a nadei obisnuite  Rinjet am luat o lectie strasnica de la un prieten care a folosit paine inmuiata-ttx cu nisip si viermi opariti pe un carlig de 16 viermii vii (unul alb si unul rosu).Eu am folosit porumb prajit si macinat+pesmet+ttx+faina de sange+viermi vii si micropeleti pentru pastrav,am avut aceeasi montura, el a prins scobar si morunas mult mai repede ca mine
Memorat
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #56 : Miercuri 02 Octombrie 2013, 16:59:05 »

Acum nu prea stiu cum sa procedez fiindca nadele nu le mai fac acasa  Risete sugubat oricum avem o turma de componente [ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ] daca va intereseaza ceva si rolul  in nada putem discuta  Rinjet
Memorat
Pagini: 1 2 [3]   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.058 secunde cu 26 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Vineri 08 Decembrie 2017, 01:38:13
Copyright © 2006-2017 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.