Prieteni Pescari

Peste la cuptor

Vineri 24 Noiembrie 2017, 11:37:26 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: [1]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Peste la cuptor  (Citit de 22966 ori)
0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect.
Teodor
Salau
****
Deconectat Deconectat

Localitatea: Iasi
Mesaje: 1.863


« : Joi 05 Februarie 2009, 18:04:41 »

Peste la cuptor. Reta miahm-miahm ! Cu un vin alb alaturi ....  Wink
Sa vedem. Astept cu nerabdare.
Memorat

"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
jonah
Rechin
*****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 3.223



« Răspunde #1 : Joi 05 Februarie 2009, 18:13:02 »

Relu ce ai tata ? de unde peste pe vremea asta ? sau poate ...de ala oceanic  Cum?  Risete
Memorat

Singur pot fi și printre oameni
paul
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Iasi
Mesaje: 731


« Răspunde #2 : Joi 05 Februarie 2009, 20:38:32 »

Incearca asta:

Pestele:
Peste sa fie proaspat (biban, platica, caras, crap - nu oceanic Cheesy ), bucati mai mari (700-800 grame),
Il cureti de solzi (daca reusesti la biban esti insistent nu gluma) si de intestine, il speli bine si il lasi sa se scurga de apa.

Legumele:
Legume proaspete: ardei (galben, rosu, verde), morcov (rosu, alungit, tanar), dovlecel, vanata, ceapa (mica, lunguiata), pastarnac, telina, sparanghel, praz, cartofi rosii, etc.
Nu trebuie toate sortimentele (in timp va stabiliti la cele care va plac cel mai mult si emana cele mai placute miasme pentru nasul fiecaruia). 
Ciupercile sunt esentiale pentru reteta (eu le culeg si le conserv sau le tin oparite la congelator; sunt mult mai gustoase decat cele din magazin).   
Ardeiul iute (rosu, galben, verde) nu trebuie sa lipseasca (fara el mai bine renunti la reteta). Se pune teaca intreaga. Sa nu exagerati, este totusi ardei iute.
Se curata legumele, se taie felii/ bucati/ rondele (oricum mai mari, mai groase, dupa fantezia fiecaruia) sau se pastreaza intregi daca sunt mai mici.
Ciupercile se pun intregi cu cotoare cu tot sau taiate in 2/4 bucati daca sunt mai mari.
Se pun toate intr-o tava mai mare.
Se pune sare, piper, foi de dafin, cimbru, busuioc (cu foaie mare si lata), putin ulei. Se amesteca toate ingredientele.

Pregatirea:
Crestezi pestele pe ambele parti (daca este mai mare), pui pe el sare, piper, ardei iute, menta, ghimbir, ulei, zeama de lamaie.
Intinzi cu mana (adica il mangai putin), pe ambele fete. Il pui deasupra legumelor si bagi tava in cuptorul incins, pentru cca. 40 de minute, la foc potrivit.
Te mai uiti sa nu se arda, il intorci. Nu cumva sa pui apa sau alte lichide. Au legumele proaspete destula apa.
Daca vrei sa vezi cind este gata, bagi varful cutitului langa cap, unde carnea trebuie sa fie facuta (de un alb mat).

Pofta mare! Wink
Memorat
jonah
Rechin
*****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 3.223



« Răspunde #3 : Joi 05 Februarie 2009, 20:59:53 »

cind vin la tine la masa Paul ?  Risete Risete Love
Memorat

Singur pot fi și printre oameni
adlena
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1


« Răspunde #4 : Joi 25 Iulie 2013, 08:37:45 »

mesaj frumos, multumesc pentru partajarea
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
Pagini: [1]   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.04 secunde cu 25 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Miercuri 22 Noiembrie 2017, 01:17:04
Copyright © 2006-2017 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.