Prieteni Pescari

Hemoglobina.......atractant?

Luni 19 Februarie 2018, 07:51:14 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: [1] 2   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Hemoglobina.......atractant?  (Citit de 11833 ori)
0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect.
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« : Duminică 07 Februarie 2010, 19:29:31 »

rame,chironomida,ficat......au in comun hemoglobina,mecanismul atractiei nu este pe deplin elucidat,se crede ca datorita solubilitatii foarte mari.Cei care au pescuit la larve avand ca nada rama tocata si fuii au vazut ce partida se face.....voi ce stiti despre acest stil de pescuit
Memorat
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #1 : Miercuri 10 Februarie 2010, 15:25:53 »

Hai sa va "ispitesc" cu o reteta de atractant pentru ape reci:
-500gr ficat vita
-500gr splina vita
-1litru glicerina alimentara,sau propilenglicol sau alcool dublu rafinat
se dau prin masina de tocat ficatul si splina(de doua ori),dupa care se ameteca cu un blender incorporandu-se partea lichida,se pastreaza in frigider.Se adauga o lingura la litru de nada
Memorat
paul
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Iasi
Mesaje: 731


« Răspunde #2 : Miercuri 10 Februarie 2010, 15:45:08 »

Simplu...
Mai pescuiam iarna la clean (si primavara merge) cu bucatele de ficat si plaman.
(dupa Craciun, dupa ce taiau bunicii porcu')
Memorat
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #3 : Miercuri 10 Februarie 2010, 15:50:33 »

Simplu...
Mai pescuiam iarna la clean (si primavara merge) cu bucatele de ficat si plaman.
(dupa Craciun, dupa ce taiau bunicii porcu')
si daca dai si nada cu acest atractant efectul e sigur....peste sa fie Rinjet
Memorat
paul
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Iasi
Mesaje: 731


« Răspunde #4 : Miercuri 10 Februarie 2010, 15:57:59 »

Asa e, mai ales la clean. Din pacate nu am dat niciodata nada la clean iarna si cand eram mai mic era destul pe garla.
Memorat
Teodor
Salau
****
Deconectat Deconectat

Localitatea: Iasi
Mesaje: 1.863


« Răspunde #5 : Joi 11 Februarie 2010, 09:40:08 »

Interesanta reteta. Ai testat-o macar odata Petru ?
Oricum daca o bagi in blender nu vad ce rost are sa mai dai compozitia prin masina de tocat.
Memorat

"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #6 : Joi 11 Februarie 2010, 09:52:35 »

De testat ,cred ca am ajuns la a sti timpul de actiune(pe Prut 1 ora ,Suceava,Moldova 3/4 ora),e mult mai eficienta pe apa limpede.Ficatul are tot felul de artere,vene,canal coledoc.....care nu cred ca se impaca cu blender-ul,iar omogenizarea partii lichide se face mult mai bine cu acesta
Ps daca aveti hemoglobina de porc treaba e mai rapida(se gaseste in comertul "socialist")
Memorat
radu_bug
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: IASI
Mesaje: 1.356


viel spaβ


« Răspunde #7 : Joi 11 Februarie 2010, 10:37:21 »

petru > dar alcoolul dublu rafinat nu e pacat sa-l strici? mai bine faci o afinata, visinata  care isi face efectul in mai putin de 1 ora pe prut , mai putin de 3/4 ore pe suceava ....... sugubat
Memorat
vytalie
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: chisinau
Mesaje: 114


« Răspunde #8 : Joi 11 Februarie 2010, 10:50:20 »

salut
petru multumesc, la primavara o incerc pe prut

inteleg de ce trebuie alcool dublu rafinat pentru ca sa aiba cit mai putine aldehide, da nu stiu cit de usor ar fi de gasit. daca ai incercat cu alcool rectificat care se foloseste la prepararea votcai, se micsoreaza efectul?
Memorat

zbit'n cotlon
paul
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Iasi
Mesaje: 731


« Răspunde #9 : Joi 11 Februarie 2010, 10:51:24 »

Aveam un filmulet cu pescuitul la clean, iarna, folosind mate de pasare, iar ca nada diverse combinatii (mate, sange, maruntaie) date prin masina de tocat si amestecate cu lut (parca)
Nada a avut efect destul de bun.
Memorat
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #10 : Joi 11 Februarie 2010, 18:26:48 »

salut
petru multumesc, la primavara o incerc pe prut

inteleg de ce trebuie alcool dublu rafinat pentru ca sa aiba cit mai putine aldehide, da nu stiu cit de usor ar fi de gasit. daca ai incercat cu alcool rectificat care se foloseste la prepararea votcai, se micsoreaza efectul?
si votca e buna de folosit(contine glicerina alimentara,o face sa alunece mai usor pe gat)
eu am folosit o cambinatie acatuita din alhehida acetica ,acid acetic si unt de arahide care e bestiala ,dar nu stapanesc bine tehnologia de obtinere a aldehidei acetice(o obtin din vin alb,dar nu orice vin Rinjet)
Memorat
vytalie
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: chisinau
Mesaje: 114


« Răspunde #11 : Joi 11 Februarie 2010, 19:12:10 »

daca pui votca e mai mic procentu de alcool si nu sar extrage la fel substante.  merge si aldehida? doar e toxica. nu stiu daca la pesti sistemul digestiv o fi la fel da eu cind ma otravesc cu asa ceva imi trece pofta de tot. un amestec din acid si aldehida acetica il obtii la oxidarea vinului fara anhidrida sulfuroasa (de casa) insa procentu de aldehida e mic ca se oxideaza foarte repede la acid, daca mai socotim si procentele de apa care sa contin in vin... cred ca acidul acetic a avut efectul cel mai bun, poate le place si pestilor ceva mai acrisor Bere   
Memorat

zbit'n cotlon
Sergiu
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Iasi
Mesaje: 150



« Răspunde #12 : Joi 11 Februarie 2010, 19:40:39 »

inteleg de ce trebuie alcool dublu rafinat pentru ca sa aiba cit mai putine aldehide, da nu stiu cit de usor ar fi de gasit. daca ai incercat cu alcool rectificat care se foloseste la prepararea votcai, se micsoreaza efectul?

Am vazut alcool dublu rafinat intr-o dugheana din Piata Nicolina, daca ai vre-o cunostinta care face "afaceri" acolo , o poti ruga sa iti aduca.
Memorat
vytalie
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: chisinau
Mesaje: 114


« Răspunde #13 : Joi 11 Februarie 2010, 20:29:50 »

inteleg de ce trebuie alcool dublu rafinat pentru ca sa aiba cit mai putine aldehide, da nu stiu cit de usor ar fi de gasit. daca ai incercat cu alcool rectificat care se foloseste la prepararea votcai, se micsoreaza efectul?

Am vazut alcool dublu rafinat intr-o dugheana din Piata Nicolina, daca ai vre-o cunostinta care face "afaceri" acolo , o poti ruga sa iti aduca.

multumesc; poate o sa gasesc mai aproape
Memorat

zbit'n cotlon
radu_bug
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: IASI
Mesaje: 1.356


viel spaβ


« Răspunde #14 : Vineri 12 Februarie 2010, 06:21:16 »

inteleg de ce trebuie alcool dublu rafinat pentru ca sa aiba cit mai putine aldehide, da nu stiu cit de usor ar fi de gasit. daca ai incercat cu alcool rectificat care se foloseste la prepararea votcai, se micsoreaza efectul?

Am vazut alcool dublu rafinat intr-o dugheana din Piata Nicolina, daca ai vre-o cunostinta care face "afaceri" acolo , o poti ruga sa iti aduca.
sergiu ,  ai putea sa-mi indici mai exact dughena aia cu alcool dublu rafinat ? am si eu nevoie sa fie de peste 90 gr pt diluarea vopselelor acrilice . e mai ecologic decat cu tiner
Memorat
Sergiu
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Iasi
Mesaje: 150



« Răspunde #15 : Vineri 12 Februarie 2010, 09:51:52 »

sergiu ,  ai putea sa-mi indici mai exact dughena aia cu alcool dublu rafinat ? am si eu nevoie sa fie de peste 90 gr pt diluarea vopselelor acrilice . e mai ecologic decat cu tiner

La intrarea din stanga pietei (cum esti cu spatele la linia de tramvai), imediat pe dreapta e o dugheana din tabla care vinde doar alcool.
Memorat
vytalie
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: chisinau
Mesaje: 114


« Răspunde #16 : Vineri 12 Februarie 2010, 10:48:25 »

eu folosea, la diluarea vopselelor acrilice uleiul de fuzel (amestec da alcooli si aldehide, se obtine tot la distilarea alcoolului etilic) da rezultata mai bune ca alcoolul curat.
Memorat

zbit'n cotlon
Lucian SV
Biban
***
Deconectat Deconectat

Localitatea: Suceava
Mesaje: 506


« Răspunde #17 : Vineri 12 Februarie 2010, 13:24:33 »

și încă ce atractant. anul trecut am pescuit șase week-enduri la rând în același loc. de dimineața până seara aveam același program. până la 10 - babușca, 10 - 14 scobar morunaș, 14-19 pauză, din când în când intra câte un chinez sau orice alte monstrozități pe care nici nu le puteam urni de pe fund. pe fir rămâneau tot felu de muci. singurul lucru care m-a intrigat era că mrene nu am prins decât vreo 4 și alea sub standardul meu de reținere. rețeta 5 kg sănge proaspăt, două găleți de humă verde și ttx după gust astfel încât nada să fie super grea.
Memorat
Lucian SV
Biban
***
Deconectat Deconectat

Localitatea: Suceava
Mesaje: 506


« Răspunde #18 : Vineri 12 Februarie 2010, 13:26:08 »

dacă nu găsiți sânge luați un "prieten" cu voi și .....
Memorat
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #19 : Vineri 12 Februarie 2010, 15:38:18 »

daca pui votca e mai mic procentu de alcool si nu sar extrage la fel substante.  merge si aldehida? doar e toxica. nu stiu daca la pesti sistemul digestiv o fi la fel da eu cind ma otravesc cu asa ceva imi trece pofta de tot. un amestec din acid si aldehida acetica il obtii la oxidarea vinului fara anhidrida sulfuroasa (de casa) insa procentu de aldehida e mic ca se oxideaza foarte repede la acid, daca mai socotim si procentele de apa care sa contin in vin... cred ca acidul acetic a avut efectul cel mai bun, poate le place si pestilor ceva mai acrisor Bere   
da vad ca esti pe "felie" cu chimia vinului,ai dreptate totul porneste de la otetirea vinului(mai repet odata ,nu orice vin)cind alcoolul se oxideaza si se transforma in acid acetic,dar nu direct ci printr-un produs intermediar care este aldehida acetica,aici intervine problema ca nu stiu cum sa opresc reactia pentru a avea mai multa aldehida
Memorat
Pagini: [1] 2   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.05 secunde cu 25 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Sâmbătă 03 Februarie 2018, 12:03:23
Copyright © 2006-2018 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.