Prieteni Pescari

Hemoglobina.......atractant?

Sâmbătă 25 Noiembrie 2017, 09:39:13 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: 1 [2]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Hemoglobina.......atractant?  (Citit de 11393 ori)
0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect.
vytalie
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: chisinau
Mesaje: 114


« Răspunde #20 : Vineri 12 Februarie 2010, 16:09:08 »

daca pui votca e mai mic procentu de alcool si nu sar extrage la fel substante.  merge si aldehida? doar e toxica. nu stiu daca la pesti sistemul digestiv o fi la fel da eu cind ma otravesc cu asa ceva imi trece pofta de tot. un amestec din acid si aldehida acetica il obtii la oxidarea vinului fara anhidrida sulfuroasa (de casa) insa procentu de aldehida e mic ca se oxideaza foarte repede la acid, daca mai socotim si procentele de apa care sa contin in vin... cred ca acidul acetic a avut efectul cel mai bun, poate le place si pestilor ceva mai acrisor Bere   
da vad ca esti pe "felie" cu chimia vinului,ai dreptate totul porneste de la otetirea vinului(mai repet odata ,nu orice vin)cind alcoolul se oxideaza si se transforma in acid acetic,dar nu direct ci printr-un produs intermediar care este aldehida acetica,aici intervine problema ca nu stiu cum sa opresc reactia pentru a avea mai multa aldehida

 zici ca nu orice vin de ce? daca vinul are anhidrida sulfuroasa mai intii o oxidezi pe ea si dupa asta poti obtine aldehida, am folosit destul de des otet alimentar din vin e mai bun ca cel obtinul pe alta cale, cel mai bun insa dupa gustul meu e cel obtinut din heres rosu din alb inca nu am gustat;   
de ce crezi ca aldehida are efectul cel mai important? numi mai aduc aminte conditiile in care se obtine chimic dar cred ca in laborator la temperatura constanta se poate de obtinut si din vin;
daca presupunem ca aldehida e cea care face traba atunci cum? mie imi trece prin cap numai chestia oxidativa, in apa ea se oxideaza consuma oxigen, diferenta duce la difuzie o2: sa simta pestele oare asa ceva? parca nu asi crede, cu atit mai mult ca ea consuma nu genereaza, si daca ar genera ar fi mult mai bine (-to tableta de peroxid in mijlocul bulgarelui de nada); imi mut eprubetele pe malul apei. 
     
« Ultima modificare: Vineri 12 Februarie 2010, 16:31:15 de către vytalie » Memorat

zbit'n cotlon
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #21 : Vineri 12 Februarie 2010, 18:54:50 »

hai, ca-ti povestesc eu procesul:ai nevoie de talas de fag,stejar,carpen sau visin ;merge si aschii din lemnul respectiv,care se activeaza prin inbibare cu otet.In doua recipiente se pun aceste bucati de lemn si in unul singur se pune vinul alb NETRATAT cu sulfiti(sulful sperie pestii,acestia asociaza sulful cu malul care produce hidrogen sulfurat).Dupa care se toarna vinul dintr un recipient in altul(bacteriile acetice traiesc pe lemn),procesul poate fi repetat 2-3 zile.Din ce am descoperit eu aroma caracteristica apare dupa a-2-a zi.Daca procesul se continua creste cantitatea de otet ,iar mirosul e clar de  Pling otet.Concluzia mea e ca aroma respectiva e data de aldehida Rinjet
Memorat
Pagini: 1 [2]   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.042 secunde cu 26 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Miercuri 09 August 2017, 05:59:03
Copyright © 2006-2017 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.