Prieteni Pescari

Alchimia.......mamaligii

Marți 24 Octombrie 2017, 01:42:07 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: 1 2 3 [4]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Alchimia.......mamaligii  (Citit de 53747 ori)
0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect.
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #60 : Marți 09 Noiembrie 2010, 08:39:32 »

am sa te rog sa ne spui cum folosesti pudra de sange sau mai bine zis cum o amogenizezi in masa de nada,si cand
[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
e cea pe care o folosesc eu,dar e destul de scumpa comparativ cu ficatul si splina
Memorat
pinadi
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Suceava
Mesaje: 635


Cine-i orb,surd,tace,o mie de ani pace..in cimitir


« Răspunde #61 : Marți 09 Noiembrie 2010, 09:18:57 »

       1kg TTX la inmuiat 30 de minute. Separat amestec 3kg de nada uscata cu plicul de praf de singe de mai sus. Apoi amestec TTX-ul inmuiat cu nada uscata tunata cu praf de singe. Las 10-15 minute apoi sitez. La nevoie mai fac o umectare usoara sau adaug pamint umezit si sitez din nou. In final tunez cu cinepa fiarta, viermi opariti, viermi vii si, eventual rime tocate. Fir intins
Memorat

Mai rau decit sa fi orb e sa n-ai viziune!
Lucian SV
Biban
***
Deconectat Deconectat

Localitatea: Suceava
Mesaje: 506


« Răspunde #62 : Marți 09 Noiembrie 2010, 10:25:20 »

hai, mă lași adi, că nu mai rezist să nu-ți răspund. parcă ai descrie filmul de pe pvtv cu aia care au magazine de scule și vând năzi. îți spun eu cum face un pescar în zilele de azi. se duce și se milogește pe lângă un abator pentru o găleată cu sânge pe care o ascunde în cel mai secret loc de pe pământ. când vine weekendul își cumpără o pungă de 3kg cu nada de râu și sapă după niște argilă fără nisip. nu uită să-și ia n kg de viermi. în momentul în care pleacă spre prut în găleata aia cu argilă de 25 de kg care i-a activat hernia pune 4-5 litri de sânge. până la prut argila cu sângele se face pastă de trepidațiile de pe șosea. fiind maleabilă această pastă, individul adaugă viermii, care opăriți sau vii după bugetul "care este", urmărind o distribuție uniformă. apoi se adaugă nada praf puțin câte puțin pentru a lega pasta. fumezi două țigări și începi atacul cu katiușa. Wink Wink Wink și uite așa a dispărut alchimia mămăligi  Risete Risete Risete
Memorat
pinadi
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Suceava
Mesaje: 635


Cine-i orb,surd,tace,o mie de ani pace..in cimitir


« Răspunde #63 : Marți 09 Noiembrie 2010, 10:33:40 »

       Da Lucian, se face si asa si asa, sint bune ambele variante. Wink
Memorat

Mai rau decit sa fi orb e sa n-ai viziune!
Lucian SV
Biban
***
Deconectat Deconectat

Localitatea: Suceava
Mesaje: 506


« Răspunde #64 : Miercuri 10 Noiembrie 2010, 09:51:13 »

exact așa se face, fiindcă după metoda ta pe Prut ar trebui să înădești Stânca și să pescuiești la Galați! Risete Risete Risete
Memorat
pinadi
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Suceava
Mesaje: 635


Cine-i orb,surd,tace,o mie de ani pace..in cimitir


« Răspunde #65 : Miercuri 10 Noiembrie 2010, 11:34:57 »

     Metoda de mai sus o folosesc pe Siret, nu la Prut unde curentul e intr-adevar mult mai puternic. Wink
Memorat

Mai rau decit sa fi orb e sa n-ai viziune!
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #66 : Miercuri 10 Noiembrie 2010, 14:17:35 »

hai, mă lași adi, că nu mai rezist să nu-ți răspund. parcă ai descrie filmul de pe pvtv cu aia care au magazine de scule și vând năzi. îți spun eu cum face un pescar în zilele de azi. se duce și se milogește pe lângă un abator pentru o găleată cu sânge pe care o ascunde în cel mai secret loc de pe pământ. când vine weekendul își cumpără o pungă de 3kg cu nada de râu și sapă după niște argilă fără nisip. nu uită să-și ia n kg de viermi. în momentul în care pleacă spre prut în găleata aia cu argilă de 25 de kg care i-a activat hernia pune 4-5 litri de sânge. până la prut argila cu sângele se face pastă de trepidațiile de pe șosea. fiind maleabilă această pastă, individul adaugă viermii, care opăriți sau vii după bugetul "care este", urmărind o distribuție uniformă. apoi se adaugă nada praf puțin câte puțin pentru a lega pasta. fumezi două țigări și începi atacul cu katiușa. Wink Wink Wink și uite așa a dispărut alchimia mămăligi  Risete Risete Risete
cum sa dispara alchimia mamaligii Shocked ?...voi stiti un abator care mai face sacrificari?toate care le stiu eu aduc carcasa din Polonia Rinjet .Pudra de sange are o problema mare face cocoloase la umectare si se desfac greu chiar si la sitare,eu procedez in felul urmator:pudra o amestec in apa in care pun la inmuiat TTX,dupa care pun nada si o mestec cu bormasina prevazuta cu mestecaul corespunzator,daca merg pe rau adaug pamant de cartita in proportie de 1/5,viermii ii dau numai colati cu nisip sau pietris
Memorat
Lucian SV
Biban
***
Deconectat Deconectat

Localitatea: Suceava
Mesaje: 506


« Răspunde #67 : Miercuri 10 Noiembrie 2010, 15:17:23 »

știu, dar nu pot să-l spun fiindcă aș putea crea necazuri pt. faptul că îmi dă "plasma". alchimia mămăligi nu dispare niciodată, însă în cazul de față nu mai are nici o importanță.
Memorat
filica
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Mesaje: 93


« Răspunde #68 : Joi 11 Noiembrie 2010, 01:23:27 »

ai vazut Adi ce-au facut astia cu balastierele lor!ai uitat sa pui si ceva pietris sa stea viermele locului!!
faina de sange folosita de petru e cea mai buna din comert la ora actuala-!!adevaru-i ca-i scumputa!!
cu cat are mai multa faina de oase in amestec cu atat se dizolva mai greu!!!
Memorat
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #69 : Joi 18 Noiembrie 2010, 06:31:21 »

tot de alchimie.....vara aceasta am experimentat faina de....... mamaliga suna ciudat dar a dat rezultate ,cel putin la Sacel(jud Sibiu).Se face destul de migalos dar se merita;dupa ce a-ti facut mamaliga se raceste dupa care se amesteca cu aroma care vreti voi,aditivi dupa priceperea fiecaruia si se pune la uscat(eu am folosit cuptorul mare de facut placinte Rinjet)gradul de uscare e foarte important,dupa care urmeaza macinarea(aici granulatia conteaza in functie de specia vizata)
avantaje:colant puternic,inglobeaza foarte bine aromele uleioase.dispersie lenta
dezavantaje:satura repede,
Memorat
Lucian SV
Biban
***
Deconectat Deconectat

Localitatea: Suceava
Mesaje: 506


« Răspunde #70 : Joi 18 Noiembrie 2010, 14:24:55 »

stai puțin, e vorba de o uscare forțată sau poți lăsa mămăliga cu arome să se usuce în timp. după măcinare faci o nouă mămăligă sau folosești praful rezultat ca un fel de ttx?
Memorat
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #71 : Vineri 19 Noiembrie 2010, 05:39:07 »

vad ca starnesc presupuneri Rinjet .Uscarea se poate face lent(la soare)in momentul in care se introduc aromele,aditivi.....Cand vrem sa aiba aroma de prajit se usuca simpla in cuptor pana se rumeneste,dupa care se macina,se poate folosi si ca ttx .In nada se poate folosi in functie de specia vizata,locul(balta ,rau)in functie de proportia folosita va ajuta sa faceti o nada de fund sau de suprafata.
 Mai e o reteta pentru mamaliga instant;mamaliga se amesteca cu faina de grau in proportie de 1/1 (ca volum) dupa care se pune la fiert (se face o bila care se pune la fiert pina se ridica la suprafata)dupa care se da prin masina de tocat carne si se usuca lent apoi se macina.Avantajul acestei mamaligi e ca poti sa o faci bilute sau cub carand doar faina,facandu-se rapid cu apa din balta
Memorat
Lucian SV
Biban
***
Deconectat Deconectat

Localitatea: Suceava
Mesaje: 506


« Răspunde #72 : Vineri 19 Noiembrie 2010, 08:50:18 »

cam complicat. o să încerc întâi să văd ce fel de ttx iese după coacerea mămăligi. cealaltă variantă nu mi se pare avantajoasă pt. stilul și locurile mele de pescuit.
Memorat
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #73 : Duminică 21 Noiembrie 2010, 09:00:48 »

pentru timpul rece se combina foarte bine cu ficatul dat prin masina de tocat carne...am incercat,bulgarii de nada sunt foarte grei si stau pe fundul apei foarte bine
Memorat
Lucian SV
Biban
***
Deconectat Deconectat

Localitatea: Suceava
Mesaje: 506


« Răspunde #74 : Luni 22 Noiembrie 2010, 15:57:32 »

oare dacă dau pe răzătoarea mare mămăliga inițială și apoi o bag vreo 5-6 minute în cuptorul cu microunde nu rezolv mai elegant uscare și rumenirea mămăligii?
Memorat
pinadi
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Suceava
Mesaje: 635


Cine-i orb,surd,tace,o mie de ani pace..in cimitir


« Răspunde #75 : Luni 22 Noiembrie 2010, 16:09:49 »

     Are Bogdan Jurescu la "Pescar hoinar" TTX cu 4,5 lei kilogramul. Cred ca e mai practic si mai elegant. Wink
Memorat

Mai rau decit sa fi orb e sa n-ai viziune!
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #76 : Marți 23 Noiembrie 2010, 04:50:51 »

oare dacă dau pe răzătoarea mare mămăliga inițială și apoi o bag vreo 5-6 minute în cuptorul cu microunde nu rezolv mai elegant uscare și rumenirea mămăligii?
prin masina de tocat carne e cel mai eficient si comod(trebuie folosita sita mica),nu am incercat uscarea la microunde Rinjet
@pinadi ala de la Bogdan e TTX adevarat tehnologia de obtinere e putin diferita,faina de mamaliga are alt secret Rinjet timpul de fierbere;cu cat e mai lung si focul mai domol cu atata e mai bine(daca se adauga si o lingurita de sare de lamae e .....beton)
Memorat
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #77 : Joi 02 Februarie 2012, 12:09:14 »

dupa cum bine observati,iarna e factorul determinat in alchimia mamaligii  Rinjet Din cautarile de peste an am gasit de cuviinta sa discutam despre factorii antinutritivi,sunt prezenti in cereale si sunt distrusi prin tratamente termice.Cred ca stiti ca toate FNC-urile care produc furaje combinate,au un utilaj numit extruder care respecta aceasta cerinta.Mamaliga noastra ceea de toate zilele respecta untrutotul acest mic mare secret,cel de a nu contine factor nutritiv,dar apare problema saturatiei,adica pestii se satura c-am repede de mamaliga Risete
Memorat
Pagini: 1 2 3 [4]   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.046 secunde cu 26 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Joi 05 Octombrie 2017, 19:59:29
Copyright © 2006-2017 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.