Prieteni Pescari

batog

Vineri 22 Septembrie 2017, 16:32:59 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: [1]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: batog  (Citit de 14708 ori)
0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect.
oby 1
Rechin
*****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 4.049



« : Miercuri 29 Noiembrie 2006, 19:52:40 »

vreu si eu sa fac un peste afumat si as vrea niste sfaturi:
ce peste s-ar preta(pescuit nu din metro)
cum:cu bait sau fara?
       cu solzi sau fara?
alte idei
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
vytalie
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: chisinau
Mesaje: 114


« Răspunde #1 : Luni 04 Decembrie 2006, 11:50:33 »

In Republica Moldova batog spunem la carnea de sturion afumata (balic rus) e foarte buna dar si costa, daca socotesc in lei noi iese cam 100 si inca se gaseste destul de greu doar la restaurante si uneori in piata cam o data la o luna. Alt pestele afomat se gaseste din  belsug mie imi place cel care are si ceva grasime somn, crap, cten, chinezesc s.a.
Eu mam nascut pe malul prutului cind se intimpla vreo inundatie peste este foarte mult ramine prin adincituri si toti prind cu plasele si trebuie facut ceva cu el majoritatea il afuma. Se fece in doua feluri la cald si la rece cu dispozitive construite din ce ai sub mina.

La cald
Pestele pregatit in asa fel se poate de pastrat citeva zile.
Intro cutie de metal cu capac cam la mijloc se ficseaza niste  bolturi sa poata mentine un gratar in partea superioara a cutiei se fac citeva gauri pentru ca fumul sa iasa. la fundul cutiei se pune rumegus (important e sa fie din lemn de pom fructifer, altfel pestele sau carnea va avea un gust iute neplacut la suprafata) se pune gratarul pe suport si se astupa cu capacul. Cutia se pune la foc deschis, timpul necesar depinde de marimea pestelui, periodic se verifica si se intoarce pestele.
Se poate de pregatit atit cu solzi cit si fara, unii pregatesc chiar si cu maruntaie. Eu zic cai mai bine cu solzi (nu se lipeste de gratar)si fara maruntaie
Am desenat constructia dar nu stiu cum sa o atasez daca doreste cineva o pot transmite prin mail.
Revin cu afumatul la rece.
Memorat

zbit'n cotlon
oby 1
Rechin
*****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 4.049



« Răspunde #2 : Luni 04 Decembrie 2006, 19:02:33 »

afumat la rece il poti pastra toata iarna?
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
vytalie
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: chisinau
Mesaje: 114


« Răspunde #3 : Miercuri 06 Decembrie 2006, 13:28:50 »

La  rece.
Pestele afumat la rece se pastreaza chiar si trei luni in locuri fara umezeala. Important e ca focul sa nu urce direct spre carne iar temperatura in locul de prindere a carnii trebuie sa fie cit mai mica. Constructii sint diferite noi folosim ceva intermediar intre afumarea la cald si la rece deoarece afumarea la rece are loc in decurs de citeva zile, saptamini si cu rabdarea unii stau cam rau.

noroc.   
Memorat

zbit'n cotlon
oby 1
Rechin
*****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 4.049



« Răspunde #4 : Miercuri 06 Decembrie 2006, 18:23:36 »

am sa aduc unul la sedinta pt degustari
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
bcmarius
Administrator
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 103


« Răspunde #5 : Miercuri 06 Decembrie 2006, 18:32:46 »

La care sedinta Smiley mincare nu ratez niciodata ?
Memorat

In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.
oby 1
Rechin
*****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 4.049



« Răspunde #6 : Miercuri 06 Decembrie 2006, 18:38:52 »

inca adun retete, dupa care nadesc,sper sa am un dril, si dupa ce il vad in mincioc mai vorbim Asia
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
vytalie
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: chisinau
Mesaje: 114


« Răspunde #7 : Joi 14 Decembrie 2006, 15:41:55 »

oby 1 cred ca luni o sa vin la Iasi si o sa stau citeva zile daca doresti si ai timp liber asi putea sati aduc ceva din ceia ce facem noi.
 
numai bine.
Memorat

zbit'n cotlon
oby 1
Rechin
*****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 4.049



« Răspunde #8 : Joi 14 Decembrie 2006, 22:08:29 »

nu-s egoist si impart la colegii de asociatie asa ca daca stai pina joi inclusiv te invit la sedinta(eu tocmai m-am intors)
si poate organizam si o iesire pe prut sa vezi si tu cum arata de pe malu nostru...
...si sa te oftici ca tot timpul pestele e la malul celalalt Evil
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
oby 1
Rechin
*****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 4.049



« Răspunde #9 : Joi 14 Decembrie 2006, 22:14:01 »

din cite stiu eu batogul merge cu un "spicul de aur" sau un "spicusor" inainte, si cu o balerca de "cricova" sau "hincesti" dupa Jenat Rinjet Jenat
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
vytalie
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: chisinau
Mesaje: 114


« Răspunde #10 : Vineri 15 Decembrie 2006, 10:11:02 »

miar placea, dar o sa vedem la fata locului. peste spik si vin o sa iau cit o incapea in geanta, nu sriu cum o sa trec la frontiera ca nu mam interesat de cantitati.

hai noroc.
Memorat

zbit'n cotlon
oby 1
Rechin
*****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 4.049



« Răspunde #11 : Sâmbătă 23 Decembrie 2006, 19:59:30 »

multumesc inca o data atit in nume personal cit si in numele baietilor pentru bunatatile care au venit odata cu vytalie de peste prut
iar pt cei ce au lipsit la ultima sedinta, "din parte asociatie care a gustat SPICUL DE AUR numai multumiri" Evil
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
Pagini: [1]   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.05 secunde cu 24 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Astăzi la 16:18:36
Copyright © 2006-2017 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.