Prieteni Pescari

despre gust-miros la pestii pasnici

Sâmbătă 25 Noiembrie 2017, 09:37:14 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: [1]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: despre gust-miros la pestii pasnici  (Citit de 5684 ori)
0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect.
petru
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« : Marți 05 Decembrie 2006, 13:32:30 »

Daca tot e frig afara hai sa discutam despre lucruri mai febinti,mai ales cind ne gindim ca asta vara am aruncat tone de nada si pestii au ignorat-o sau am prins.Daca la om gustul este dat de o asociere foarte interesanta intre miros ,vaz si gust la pesti e acelasi lucru dar mediile sint diferite.La noi muleculele care ne stimuleaza mirosul sint purtate de aer,la pesti de apa.Din start trebuie sa stim ca substantele care le folosim pentru a atrage pestii trebuie sa se dizolve in apa.Tre sa facem o precizare ,nu toate baltile au aceiasi parametri la apa(temp,pH,turbiditate,saruri dizolvate in apa)si automat sint trepte diferite de propagare a mirosului in apa .Daca credeti ca sunteti interesati de aceasta discutie hai sa dezvoltam discutia pe seama experentei voastre si a celor intimplate pe balta avind ca tema gustul si mirosul nadei si a momelii
fir intins Peste
Memorat
oby 1
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 4.064



« Răspunde #1 : Miercuri 06 Decembrie 2006, 20:16:41 »

de ce prefera crapul condimentele, mai ales pe ape reci?
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
petru
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #2 : Joi 07 Decembrie 2006, 12:25:43 »

de obicei in apele reci se foloseste solutii de glucoza sau fructoza in care se adauga uleiuri esentiale de ,anason,menta,pin,sau arome care au ca vehicol uleiul de floarea soarelui nerafinat,ulei de porumb,masline,etc.E bine de stiut ca in ape reci se folosesc nadele mai uleioase din cauza ca mirosul se propaga prin faptul ca uleiul tinde sa ajunga la suprafata apei(diferenta de densitate) ,cind folosim arome pe baza de indulcitori mirosul se propaga prin fenomenul de difuzie adica zaharurile se dizolva in apa si se propaga cu ajutorul acelor straturi de apa calda si apa rece,care sint intr-o continua miscare



Memorat
Teodor
Salau
****
Deconectat Deconectat

Localitatea: Iasi
Mesaje: 1.863


« Răspunde #3 : Joi 07 Decembrie 2006, 12:44:08 »

Eu stiam ca e pe dos.
Adica pe ape calde se folosesc uleiuri iar pe ape reci... imi scapa denumirea substantelor... cele usor volatile gen eteri ( nu stiu daca e corecta denumirea ca n-am fost stat prea bine cu chimia).
Asta din cauza temperaturii apei care ingreuneaza dispersia substantelor uleioase.
Memorat

"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
petru
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #4 : Joi 07 Decembrie 2006, 13:00:55 »

Relu,atunci cind apa e rece uleiurile esentiale tot au tendinta de a se ridica la suprafeta fiindca e vorba de diferenta de densitate intre ulei si apa,iar propagarea in acest fel a mirosului nu tine cont de temperatura apei
Memorat
oby 1
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 4.064



« Răspunde #5 : Vineri 08 Decembrie 2006, 19:33:27 »

si eu stiam ca pt ape reci se folosesc alcooluri
cind intrebam de condimente ma refeream la uleiul de piper, de ardei iute, usturoi,etc
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
nick
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 1.509


Go fishing or die trying


« Răspunde #6 : Sâmbătă 09 Decembrie 2006, 15:07:41 »

 ;DOby vrei sa scoti pestii gata facuti saramura?
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
Pruteanu
Vizitator
« Răspunde #7 : Sâmbătă 09 Decembrie 2006, 15:32:08 »

Condimentele se folosesc ... pentru ca ajuta la digestie si suntem interesati ca pestele sa manince cit mai mult.
Memorat
petru
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #8 : Miercuri 13 Decembrie 2006, 23:03:42 »

fratilor, hai sa lamurim un lucru;aromele sint hidrosolubile si liposolubile,cele hdro.se folosesc pentru extractie solutiile hdro-acoolice,cele liposolubile se fol.uleiurile vegetale.De regula se stie de ce natura e aromatizantul .Am vazut si suspensii,adica amestec din cele doua tipuri
Memorat
Pagini: [1]   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.052 secunde cu 25 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Vineri 17 Noiembrie 2017, 09:12:52
Copyright © 2006-2017 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.