Prieteni Pescari

Retete de mamaliga :)

Vineri 18 Aprilie 2014, 03:46:34 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: [1] 2 3   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Retete de mamaliga :)  (Citit de 34393 ori)
0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect.
Teodor
Salau
****
Deconectat Deconectat

Localitatea: Iasi
Mesaje: 1.844


« : Marți 30 Ianuarie 2007, 13:48:25 »

Pentru ca (eu) am luat o pauza cu spinningul am inceput sa ma gindesc la reteta "mamaligii de succes, a tot prinzatoare".
Eu o fac (de fapt nevasta o face) exact ca cea normala pentru masa (mai putin sare) la care adaug citeva linguri de faina de griu.

Care stiti chestii bagati aici.

EDIT: e vorba de mamaliga pentru "cuburi".  Wink
« Ultima modificare: Marți 30 Ianuarie 2007, 19:35:37 de către leba » Memorat

"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
leba
Vizitator
« Răspunde #1 : Marți 30 Ianuarie 2007, 19:39:41 »


  pai... pe cand pescuiam la pasnici auzisem o mie de variante.
  hai sa-ti zic una: se ia un pumn de seminte de canepa, se calesc putin in unt/ulei fara a se praji efectiv, mai apoi se macina cu mixerul pt.cafea boabe (cred) si se amesteca cu o mamaliga "curata", fara absolut nimic in ea. cica e belea mare. haleste ciprinidu' de nu se poate.
   
Memorat
oby 1
Rechin
*****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 3.817



« Răspunde #2 : Marți 30 Ianuarie 2007, 20:11:23 »

mamaliga de cuburi
doua masuri de malai(din piata)cernute prin sita de griu si o masura de faina de griu(tot din piata), se fierb la foc mic cu cel mult o lingurita de miere de albine(nimic altceva).cind incepe sa fiarba se mesteca aprox juma de ora, dupa care se rastoarna.dupa ce s-a racit cit sa poata fi manevrata cu mina se omogenizeaza bine(se face unul sau mai multi bulgari)care se pun ulterior la presat intre doua funduri de lemn.dupa ce s-au racit complet(citeva ore-o noapte),discurile astfel formate se pun intr-un tifon sau ciorap de dama si se mai fierb o data pina plutesc.dupa ce se raceste mamaliga se tine intr-o cirpa umeda, iar cuburile taiate de acasa se tin in malai.
p.s.la prima fierbere se poate adauga putin sofran, dar nu recomand sofranul pt prut
mamaliga de momitor pt prut
se fierbe malai din piata necernut,daca se poate si cu crupe,si se amesteca la foc mic aprox juma de ora.pt momitor nu o mai amesteci cu nimic
p.s. general
ambele sunt de baza la crap si ten cu conditia sa nu fie inacrite
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
dan
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 18


« Răspunde #3 : Miercuri 31 Ianuarie 2007, 09:01:02 »

25%faina porumb de aia din piata cernuta bine Smiley),20% cinepa prajita un pic si macinata grosier nu praf,30% gris de ala din magazin,10% lapte praf de ala de papa pescarii aia mici:)),10% faina de griu de aia ooo,5 % seminte pasarele de care vrei tu:)),se mai pun 5-10 oua dupa buget per Kg.,o lingurita de sare.
Se amesteca compozitia de cozonac de peste bine apoi se fac formele dorite:)) bile,cuburi,sau fiecare dupa imaginatie,se pun la fiert si se fierb pina plutesc,se scot pe o cirpa ex. prosop bucatarie cu pedeapsa de rigoare de la sotie,mama etc.Smiley) se usuca si se folosesc pe fir de par.
nadirea sa fie consistenta si rezultatele vin negresit:))) la nadire se adauga si citeva Kg bune de porumb uscat tinut in apa rece nu de la robinet contine clor,recomand izvoarele din botanica:)),se tine cam 48 ore sa se umfle apoi se fierbe 1-2 ore intr-oala mare, se maipoate pune la umflat 100-150g zahar sau alte minuni le iei  din bazar  sau de unde e mai ieftin:))
Se nadeste din abundenta in functie de loc,SI FIR INTINS!!!
daca nu puteti sa va lasati propria imaginatie sa zburde este legal si cite odata foarte practic:))) 
Memorat
dan
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 18


« Răspunde #4 : Miercuri 31 Ianuarie 2007, 09:05:48 »

ps. am uitat Smiley) sa mai spun ca asta este una din sutele,miile de retete de mamaliga,cu care pescuiesc unii,in rest fiecare isi face mamaliga dupa cum doreste!!!oricum putini vor zice cu ce dau in general toate se cheama mamaligi:)))
FIR INTINS
Memorat
Teodor
Salau
****
Deconectat Deconectat

Localitatea: Iasi
Mesaje: 1.844


« Răspunde #5 : Miercuri 31 Ianuarie 2007, 09:17:59 »

@Dan
Super reteta. Mai mult de 90% corespunde cu ce am si eu in plan (mai putin partea cu oua).
Inca imi mai bat capul cu cantitatile, dar in mare cuprinde: malai, gris, faina de griu, apa plata, lapte dulce/praf, fructoza/zahar/alta varianta, etc.
 
Memorat

"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
oby 1
Rechin
*****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 3.817



« Răspunde #6 : Miercuri 31 Ianuarie 2007, 18:36:20 »

ouale asigura proteina in amestec si il leaga(asata ar fi o reteta de boilis de casa pe ale caror rezultate nu am sa le incerc niciodata.cind ma voi hotari sa fac bile(doar pt balta) voi cumpara mixuri de la firmele renumite in domeniu)
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
Pruteanu
Vizitator
« Răspunde #7 : Miercuri 31 Ianuarie 2007, 19:33:59 »

In timp am folosit diverse retete. Primul crap in Prut l-am prins cu o reteta de mamaliga continind malai, miere de albine, cacao, lapte praf (auzisem pe atunci de la Luigi de mamaliga cu ciocolata). Fiind foarte moale ... a fost si ultima data cind am incercat-o.

Apoi am folosit si alte retete (... cu praf de anason risnit ... cu cinepa risnita ... si mai recent cu capucino clasic) si la toate am prins insa in cele din urma am ajuns la mamaliga clasica (adica malai + sare dupa gust) la care mai adaug o lingurita de zahar la cana de malai.

Conteaza foarte mult modul de preparare; eu folosesc o sita (ceva mai fina decit cea de malai ... insa nu atit de fina cit cea de faina alba). Malaiul care trece prin sita ramine sa-l adaug la sfirsit, cel care nu trece se pune primul la fiert si fierbe cam jumatate de ora la foc mic si cu capac. In final acesta va deveni liantul mamaligii. Dupa ce a fiert suficient adaug sare, zahar si restul malaiului cernut fin. Dupa vreo 10 minute amestec, mai fierbe 10 minute si iar amestec si dupa alte 10 minute se rastoarna pe un fund de lemn. Se acopera cu un prosop si se lasa de seara pina dimineata si chiar mai mult. Eu prefer sa nu fac mamaliga foarte tare (se poate amesteca mai bine in ceaun), dar nici foarte moale. Se va intari suficient cit o las la racit. (Consistenta o consider potrivita daca dupa adaugarea partii a doua din malai, la prima amestecare are tendinta de a se aduna toata compozitia intr-un singur botz. Daca la prima amestecare compozitia are tendinta de a se sparge in fragmente inseamna ca este prea tare ... se mai poate adauga putina apa pe care este de preferat sa o am deja clocotita intr-un mic vas pus pe alt ochi al aragazului).
Memorat
leba
Vizitator
« Răspunde #8 : Miercuri 31 Ianuarie 2007, 21:46:37 »

Pentru ca (eu) am luat o pauza cu spinningul am inceput sa ma gindesc ...

   draga relu, scuza-ma ca extrag din textul matale.
   dar, te rog lumineaza-ne...de ce ai luat pauza cu spinningul? s-a intamplat ceva? de ce te-ai saturat de facut spinning? Cum?
   ce satisfactii ai avut cu spinnigul? Undecided
Memorat
Teodor
Salau
****
Deconectat Deconectat

Localitatea: Iasi
Mesaje: 1.844


« Răspunde #9 : Miercuri 31 Ianuarie 2007, 21:58:40 »

Probleme cu sanatatea, draga Leba.  Trist

Memorat

"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
jonah
Rechin
*****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 3.068



« Răspunde #10 : Miercuri 31 Ianuarie 2007, 22:19:58 »

mai frati pescari ia ascultati la mosu' o reteta simpla si eficienta pt Prut!nu va mai prostiti cu arome si cacao,scuze,ca sint egale cu zero pt crapul de prut.pe balti poate sint bune dar in salbaticie nu au nici o valoare.nu e vorba doar de experienta mea la crap pe Prut ci de experienta unor prieteni de ai mei pescari batrini de prut ,la crap,in fata carora imi scot palaria.reteta e de o simplitate ametitoare:malai si apa fierte bine impreuna si apoi mamaliga se inveleste in 2-3 cirpe si se da in balcon la rece.dimineata va fi perfecta de patratica.eu asa am prins cel mai bine pe prut si am ceva capturi deloc de neglijat.asta se intimpla cu 6-7 ani in urma ...acu na eu stiu poate domnul crap doreste mirosenii,si-a schimbat obiceiurile.hai fire intinse si nu uitati:mamaliga natur prinde crapul de c..r Risete Risete
Memorat

Singur pot fi și printre oameni
exu...
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Localitatea: ora exacta
Mesaje: 144



« Răspunde #11 : Miercuri 31 Ianuarie 2007, 23:09:00 »

mai frati pescari ia ascultati la mosu' o reteta simpla si eficienta pt Prut!nu va mai prostiti cu arome si ca*ao,scuze,ca sint egale cu zero pt crapul de prut.pe balti poate sint bune dar in salbaticie nu au nici o valoare......nu uitati:mamaliga natur prinde crapul de c..r Risete Risete

Bine grait'ai frate...va spun eu, nici pe balti nu e treaba buna cu aromele, ciocolata sau alte vanilii...mamaliga simpla, sare si tarate...fitele'astea cu aromele, au aparut odata cu "revistele de specialitate"...mai toti "folosesc" cu succes aromele preparate de firma x sau y, dezinteresati cu totii, fara a face reclama la bait'urile alora... Evil
Memorat

Imi plac pestele;)
leba
Vizitator
« Răspunde #12 : Joi 01 Februarie 2007, 08:15:05 »

Probleme cu sanatatea, draga Leba.  Trist

  imi pare rau s-aud asta.
  pe de alta parte nu cred ca e mai sanatos sa stai sa pandesti clopoteii in frig, ploaie, canicula etc decat sa bati cativa km. cu rucsacul light in spate si lanseta in mana.
  your choice, nigga.
Memorat
dan
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 18


« Răspunde #13 : Joi 01 Februarie 2007, 08:55:51 »

salut asta numesc eu o discutie constructiva:)) cu pareri pro si contra, o mamaliga atotprinzatoare nu cred ca exista,parerea mea, dar zic ca orice combinatie de  fainuri,etc.,este pina la urma tot un fel de mamaliga ca unii ii zic boiless e treaba lor:)) ca e mai bun sau mai rau din nou depinde de locul unde pescuiesti,intr-un fel pe balta altfel pe riu,ca e mai buna aia sau aia,depinde cred doar de parerea persoanei respective,citeodata un cartof fiert face diferenta:))),am incercat si mixuri de renume pe care dai o caruta de bani nu am vazut o foarte mare diferenta poate la aspect arata bine:)),in rest cam la fel cu prinsul pestilor.
Cind eram junior mergeam cu un prieten de familie pe balta pe vremea lui raposatu ma lasau ai mei in grija lui,sa mai scape de mine Smiley),pescuia cu momaie cu 2 ace mari,dar aveao mamaliga neagra rau,dupa multi ani a-m intrebat ce era mamaliga aia si a zis asa,gris.. faina de griu.. srot de flarea soarelui... si multa cinepa ...tot faina,apoi dupa cum se prezinta la fiert i mai pui oua miere sau faina de porumb.... lol si asta acum 20 de ani in urma ,si vreau sa va mai zic ca si prindea in comparatie cu altii:)) dar o numea mamaliga, nu stia de boiless dar stia de efectele srotului si cinepii,si tot el mi-a zis de ce se fac 3-4 mamaligi cind se merge la pescuit,lol acum stiu se cheama nadire:)),poate pe atunci erau mai multi pesti,si mai multe balti ... ingrijite dar cam cu asta pescuia el si l-am vazut multi ani cit am mers impreuna cu el pot zice ca el mi-a facut o initiere in pescuitul obletelui, nu eram in stare sa scot un crap pe atunci:))
Sa fim sanatosi si FIR INTINS:))
Memorat
Jonin
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 33


« Răspunde #14 : Joi 01 Februarie 2007, 19:40:44 »

Ingrediente,arome,mix-uri,kk,abureli pt desteptii care au magazine de vand,,sperante''pt pescari idioti si creduli.Cand vad ce preturi se vehiculeaza pe prostiile astea ma cutremur.
Duceti-va pe apa sa vedeti ce prind localnicii cu mamaliga clasica!!
Marii campioni daca ar vedea ce prind taranii la Dunare cu scule din bazar sau din 19toamna s-ar spanzura.Si e Dunare,nu balta!
La urma urmei dai cu ce ai,mai aduni si tarate sau alte prafuri,dar nu trebuie sa te dai peste cap pt a cauta mix-uri straine pe care dai un vagon de bani si prinzi o laie.
Memorat
exu...
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Localitatea: ora exacta
Mesaje: 144



« Răspunde #15 : Joi 01 Februarie 2007, 22:31:02 »

A...ar mai fi ceva ultrasecret, lucru de care n'am mai auzit demult vorbindu'se...
Este vb de celebru' gainatz...fiind pe primavara, la un pescuit de cipirinide, unu' cu care eram, avea o punga cu praf de gainat de porumbel...punga faina tare, porumbelu' si mai fainut, luata de la gippo, se asemana cu cele de chapi...si lua tovarasu meu din celebru' praf si mi'l amesteca cu mamaliga frate...avea un miros iute'al dracu, probabil ca e si foarte toxic...dintre voi, care'a'ncercat asa ceva frodata???...daca aud pe unu' ca a prins, de maine umblu cu sacu' de gainat in portbagaj si cum dau de'o moara, praffff il fac  Evil
Am uitat ceva important...tovarasu meu n'a avut succes la pescuit de crap, in acea zi  Risete
Eu nu ma pricep la mamaliga deloc, am tot citit cele scrise de peste tot, da' nu fac niciodata...cu mamaliga, pescuiesc putin de tot pe primavara si atunci o cumpar(este o adevarata industrie in buc), apoi daca mai merg pe crap, dau numa' cu porumb uscat, pe fir de par...e o "moda" mai noua asta, folosita de tot mai multi "sudisti", mai ales ca pestele de prin balti(cu mici exceptii), a cam pierit, iar celui care a mai ramas, ii place porumbu' mai mult ca orice...asta este un capitol de dezvoltat, pt ca si aici intervin capsunile si alte scoici, sau vanilii  Smiley
*nush de ce nu vrea sa scrie scoica... Evil
« Ultima modificare: Joi 01 Februarie 2007, 22:54:18 de către exu... » Memorat

Imi plac pestele;)
Laurentiu
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Iasi tel. 0721.260.219
Mesaje: 41


« Răspunde #16 : Vineri 02 Februarie 2007, 17:08:58 »

*nush de ce nu vrea sa scrie sc*ica... Evil
sc0ica  Wink uite ca merge dar ........... cu atificii  Rinjet
Memorat

Toate cele bune si s-auzim numai de bine, oriunde ne-am afla !!!
oby 1
Rechin
*****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 3.817



« Răspunde #17 : Duminică 04 Februarie 2007, 21:28:02 »

gainatul de pasre e o nada foarte productiva(n-am auzit sa il folosesti in momeala)pt ca are un bogat continut de seminte(bird food), iar cel de porumbel este cel mai bun pt ca sistemul digestiv al zburatoarei nu asimileaza decit 20% din ce a mincat aceasta
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
nick
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 1.443


Go fishing or die trying


« Răspunde #18 : Duminică 04 Februarie 2007, 21:31:21 »

Oby,de unde ti-ai dat seama cam cat asimilieaza porumbelu'? Rinjet Ai papat.....?
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
oby 1
Rechin
*****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 3.817



« Răspunde #19 : Duminică 04 Februarie 2007, 21:50:35 »

am papat porumbei si hulubi si gugustiuci si grauri.foarte bune ciulamale
am prieteni columbofili(ii cresc pt concursuri de zbor nu pt sex)
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
Pagini: [1] 2 3   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.067 secunde cu 24 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Luni 14 Aprilie 2014, 14:53:36
Copyright © 2006-2014 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.