Prieteni Pescari

Retete de mamaliga :)

Joi 24 Mai 2018, 07:20:28 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: 1 [2] 3   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Retete de mamaliga :)  (Citit de 50676 ori)
0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect.
Teodor
Salau
****
Deconectat Deconectat

Localitatea: Iasi
Mesaje: 1.863


« Răspunde #20 : Joi 08 Februarie 2007, 13:00:02 »

Buun.
Pina acu' reteta la care ma gindesc ar fi urmatoarea:
- 3 parti malai grisat
- 1 parte faina de griu
- 1 parte gris

- 3 lingurite de zahar

- un virf de cutit de boia dulce
- un virf de cutit de sofran

- 3 parti apa
- 1 parte lapte
- 1/2 parti ulei de porumb


Astept critici si pareri pentru a o imbunatati.  Tongue


Memorat

"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
nick
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 1.511


Go fishing or die trying


« Răspunde #21 : Joi 08 Februarie 2007, 16:50:59 »

Suna bine,cand ne chemi la masa?
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
Jonin
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 33


« Răspunde #22 : Joi 08 Februarie 2007, 17:49:29 »

Daca te duci vara,o sa pescuiesti doar 2-3 ore dimineata si gata,mamaliga o arunci si pleci acasa.
Daca o faci pt carlig si pui ulei nu se mai leaga cum trebuie.
Memorat
jonah
Rechin
*****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 3.230



« Răspunde #23 : Joi 08 Februarie 2007, 17:56:03 »

Teodor reteta asta a ta e total nepotrivita pt cub,parca asa era topicul Inger?eu zic sa scoti uleiul musai,cum zice si Jonin.adauga 2-3 oua si fierbe "mamaliga "in tifon cam 15 minute si apoi bag-o in apa rece vreo 10 minute.ai sa fii multumit de rezultate,mai ales daca e vorba de apa curgatoare Wink Wink
Memorat

Singur pot fi și printre oameni
Teodor
Salau
****
Deconectat Deconectat

Localitatea: Iasi
Mesaje: 1.863


« Răspunde #24 : Marți 13 Februarie 2007, 21:45:12 »

Buuun.
Atunci schimbam cele 3 lingurite de zahar cu una de fructoza (oricum asta puneam  Evil )
Da' nu inteleg ce aveti cu uleiul de porumb ... grisul in mod sigur leaga compozitia.



Postat pe:: Vineri 09 Februarie 2007, 08:37:30

Revin cu doua intrebari:
1) Ce se intimpla daca bag un aditiv pentru nade in reteta de mamaliga ??
2) Ouale trebuie batute ??

Uleiul l-am scos din reteta...
« Ultima modificare: Marți 13 Februarie 2007, 21:48:45 de către Teodor » Memorat

"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
Jonin
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 33


« Răspunde #25 : Sâmbătă 17 Februarie 2007, 17:53:21 »

1.Ce aditiv si pt ce?
2.De la oua pui doar galbenusul.

Topicul e pt mamaliga de carlig!
Pt nada poti folosi multe ingrediente,dar care nu merg la mamaliga de pus in carlig.
Fructoza aia cum e?Adica,fermenteaza usor?
Memorat
Teodor
Salau
****
Deconectat Deconectat

Localitatea: Iasi
Mesaje: 1.863


« Răspunde #26 : Sâmbătă 17 Februarie 2007, 22:28:37 »

Fructoza se foloseste in loc de zahar, avind o putere de indulcire mai mare. Se obtine prin extragerea zaharului din fructe.
[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]

Din cite stiu fermenteaza mai greu decit daca ai folosi zahar, tocmai asta e motivul pentru care am de gind sa o folosesc.
In ceea ce priveste aditivi... ma gindesc la Tutti frutti de la VdE, din pacate nu stiu daca rezista la temperatura.

« Ultima modificare: Sâmbătă 17 Februarie 2007, 22:33:12 de către Teodor » Memorat

"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
radu_bug
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: IASI
Mesaje: 1.356


viel spaβ


« Răspunde #27 : Sâmbătă 03 Martie 2007, 23:56:05 »

daca cuburile vrei sa le faci pt prut trebuie sa fie mai tari, iar pt lac e mai bine sa fie ceva mai molcutze la atingere dar nici sa sara de pe carlig . cineva amesteca mamaliga mai molcutza cu vata si sa vrei sa o scoti de pe cirlig si nu mai iese asa usor
Memorat
jonah
Rechin
*****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 3.230



« Răspunde #28 : Duminică 04 Martie 2007, 09:18:25 »

am trait sa o vad si pe asta Shocked!!mamaliga cu vata Cum?Cum? tare de to :Pt!nu m-as f gindit la asa ceva niciodata.da vata tre sa fie de zahar?Cum? ha ha ha  Rinjet
Memorat

Singur pot fi și printre oameni
geluiasi
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Iasi
Mesaje: 861


« Răspunde #29 : Duminică 04 Martie 2007, 09:57:48 »

mai nu ma face-ti sa rad ca ma dor falcile.de 25 de ani fac mamaliga doar din faina si apa si pestii nu au zis ca e rea. faina trebuie eventual cernuta. daca    e chiar atat de greu folositi para. mamaliga mestecata  cu putina piine si tarite de porumb.daca nu aveti ce face cu banii puteti folosi si ceva arome dar disccret ca ce e mult strica mirosul trebuie sa fie fin asa ca o adiere de vant....
Memorat
nick
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 1.511


Go fishing or die trying


« Răspunde #30 : Duminică 04 Martie 2007, 17:46:57 »

Oare cu vata de sticla cum ar fi?Iese crapul cu gura varza... Rinjet Rinjet
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
costel
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 5



« Răspunde #31 : Duminică 04 Martie 2007, 19:22:00 »

Oare cu vata de sticla cum ar fi?Iese crapul cu gura varza... Rinjet Rinjet
Vata trebuie cernuta?  Rinjet Rinjet
Memorat

La fund, mai la fund ca acolo ii place sa stea !
geluiasi
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Iasi
Mesaje: 861


« Răspunde #32 : Duminică 04 Martie 2007, 19:58:09 »

nu-i de ras  e de plins.deocamdata la nimeni nu am auzit o reteta clara .cautati sa fiti prieteni cu cei mai vechi in pescuit  ca alt fel ve-ti merge prin ceata mereu
Memorat
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #33 : Vineri 06 Aprilie 2007, 20:37:49 »

malai grisat,  se pune intr-un litru de apa statuta 1 lingurita sare de lamiie si 2linguri de glucoza,cind apa dain clocot se presara malaiul pina cind se ingroasa ,fierberea tine aprox.1\2 ora,cind mamaliga nu se mai tine de facalet se rastoarna pe un prosop de bumbac si se preseaza bine
Memorat
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #34 : Duminică 05 August 2007, 12:29:16 »

Daca mergeti la Prut cuburile le mai fierbeti inca odata.Este bine ca in apa sa pune-ti o lingura de sare si 2-3 tablete de glucoza
Memorat
pescarusul63
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 5


« Răspunde #35 : Vineri 02 Mai 2008, 21:03:42 »

Vorbiti de gainat de porumbel?pai ori nu stiti ori nu vorbiti.si sa va zic de ce:in jud. Neamt cunosc o balta unde saracii pesti [caras si crap]sunt hraniti de HAPSINII de bani adica de patronii de balta cu.......................................gainat de pasare.E ce ziceti?si noi pescarii prindem peste si nu stim ce mincam.ce ziceti?cind am curatat pestii de la prima partida facuta acolo m-am speriat ce am gasit in ei ceva negru si urit mirositor dar nu mi-am dat seama ,dupa a doua partida facuta acolo am gasit un localnic si l-am intrebat cu ce sunt hraniti pestii din acea balta ?raspunsul vi l-am dat ceva mai sus.Ce ziceti?pestii pe care i-am prins au fost putini in ziua aceea si de frica de vreo boala pe care o puteam lua i-am eliberat.Daca e necesar spun si balta,dar astept un comentariu sa vad si parerile voastre . ;)Fire intinse tuturor.
Memorat
oby 1
Rechin
*****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 4.077



« Răspunde #36 : Vineri 02 Mai 2008, 21:10:31 »

inaite de 89 foarte multe ferme piscicole isi hraneau populatia cu "gainat" de la fermele de pasari(erau foarte multe).
"gainatul" fienta in limbaj pescaresc este o nada foarte intilnita la pescarii de competitie belgieni, francezi si italieni
pestele trebuie prins, dar nu e obligatoriu sa fie mincat, exista si varianta eliberarii lui
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
pescarusul63
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 5


« Răspunde #37 : Vineri 02 Mai 2008, 21:24:14 »

Ok Oby sunt de acord cu eliberarea dar cu ceva tre sa te duci si acasa ca nevasta..........................taram tam tam...............dar intrebarea mea suna cam asa sau am dat de inteles ca este sanatos ?
Memorat
Ovi_1919
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Gherla
Mesaje: 1.124



« Răspunde #38 : Joi 14 August 2008, 15:22:37 »

Buun. Incerca asa

- 3 parti malai grisat
- 1 parte faina de griu
- 1 parte gris
- 1 NESCUIC deala pt copi
- 2 linguri glucoza
- 3/4 linguri de musli
-
 un virf de cutit de boia dulce
- un virf de cutit de sofran

- 3 parti apa minerala
- 1 parte lapte
 
 baga si vata daca vrei
Memorat

johnny
Vizitator
« Răspunde #39 : Marți 09 Septembrie 2008, 18:45:01 »

Probleme cu sanatatea, draga Leba.  Trist

  imi pare rau s-aud asta.
  pe de alta parte nu cred ca e mai sanatos sa stai sa pandesti clopoteii in frig, ploaie, canicula etc decat sa bati cativa km. cu rucsacul light in spate si lanseta in mana.
  your choice, nigga.
E mai bine sa pandesti semnalu decat clopotei
e de 3 ori mai bun semnalu decat clopoteia
Memorat
Pagini: 1 [2] 3   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.05 secunde cu 26 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Joi 10 Mai 2018, 20:59:08
Copyright © 2006-2018 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.