Prieteni Pescari

Conversia Eco

Luni 24 Iulie 2017, 03:42:56 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: [1]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Conversia Eco  (Citit de 3358 ori)
0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect.
petru
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« : Luni 06 Decembrie 2010, 08:05:18 »

Anunt pe toti detinatorii de balti,pasuni,suprafete agricole care vor sa intre in programul Euroean de conversie ecologica sa ma contacteze la tel 0745519133.
Memorat
dori
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Localitatea: Targul de pe Jiu
Mesaje: 161



« Răspunde #1 : Luni 06 Decembrie 2010, 16:11:38 »

Salut!

Nu detin un asemenea lucru.. dar sunt curios in ce consta. Mi-ai putea spune, pe scurt sau.. sa ma indrumi catre un site oficial?

Iti multumesc anticipat si fir intins!
Memorat

Nu putem sa cerem sa fim respectati decit daca  noi dam dovada de respect fata de orice om cu care intram in contact.
petru
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #2 : Luni 06 Decembrie 2010, 17:49:42 »


AGRICULTURA ECOLOGICA


Agricultura ecologica este o metoda de productie care permite:
-   obtinerea produselor ecologice fara interventii chimice si genetice;
-   pastrarea ecosistemului si peisajului, eliminand riscurile poluarii si contaminarii mediului inconjurator;
-   respectarea naturalitatii si bunastarii plantelor si animalelor.
Produsele obtinute prin metoda mai sus mentionata, ulterior pot fi prelucrate de industriile alimentare, care de asemenea sunt supuse controlului. Deci, pentru a putea fi considerat produs ecologic, acesta trebuie sa treaca toate controalele de conformitate facute dea lungul traiectoriei sale, direct din pamant la masa.
Intreaga disciplina se desfasoara respectand criteriile Reg. CE 834/07 si CE 889/08, referitoare la activitatea de producere, procesare si comercializare.


Cum se incepe procedura de certificare

A) Contactati ECOGRUPPO, furnizati datele principale ale firmei dumneavoastra (suprafata, cultura, crescatoria, activitatea de procesare, etc.), faceti cererea de oferta si solicitati formularele pentru inregistrarea in sistemul de control.
B) Completati in duplicat formularul cererii de inregistrare in agricultura ecologica:
Prima copiie se trimite semnata in original de catre responsabilul sau reprezentantul legal al firmei la urmatoarea adresa a Ecogruppo-Romania:
Ecogruppo - Sucursala Bucuresti a Ecocert Italia s.r.l.

Strada Padesu, nr. 14, Bloc 14, Scara 1, Parter, Ap. 37,  BUCURESTI
Tel. 031 4326535 / 4362900
Atasand urmatoarele documente:
-   fotocopia documentului de identitate al solicitantului
-   documentele specifice in functie de activitatea de productie (vezi alineatul I)


A doua copiie trebuie trimisa impreuna cu semnatura in original a responsabilului sau reprezentantului legal catre Directiile Regionale pentru Agricultura Ecologica;
Atasand urmatoarele documente:

-    fotocopia documentului de identitate al solicitantului
-   documentele specifice in functie de activitatea de  productie (vezi alineatul I)

Ce se intampla in continuare?

ECOGRUPPO trimite in firma dumneavoastra proprii tehnici, in vederea efectuarii primei inspectii, in cadrul careia se verifica daca:
-   exista o organizare a firmei
-   structuriile si activitatea sunt in conformitate cu declaratiile date in documente
-   firma opereaza in conformitate cu norma in vigoare

Rezultatul acestei inspectii este utilizat pentru a evalua daca operatorul este apt pentru a fi inregistrat in sistemul de certificare si control.



Perioada de conversie

Firma care a solicitat cererea de inregistrare in sistemul de control si certificare nu  poate declara imediat ecologic propriul produs. Aceasta va trebuii sa respecte o perioada de conversie, adica un timp minim calculat incepand cu inregistrarea firmei in sistemul de control si incheiat cu, comercializarea produsului ca si provenient din “agricultura ecologica”.   
Aceasta perioada incepe in data in care operatorul a solicitat inregistrarea in sistemul de certificare si control si are o durata variabila, mai exact: 

-   Culturi anuale: poate fi comercializat ca si produs ecologic, produsul provenit din cultura semanata sau replantata dupa 24 de luni de la data cererii;   
-   Culturi perene: poate fi comercializat ca si produs ecologic, produsul provenit  din recoltariile efectuate dupa 36 de luni de la data cererii. 







Controalele succesive

Incepand cu al doilea an tehnicienii ECOGRUPPO vor efectua controale de supraveghere, pentru a verifica daca metoda de productie ecologica este in conformitate cu norma in vigoare si ca aceasta este aplicata in mod corect si continu.
Perioada si frecventa (cel putin o data pe an) controalelor sunt stabilite de Planul Anual al Controalelor prevazut de ECOGRUPPO.


Certificatele

La cerere, ECOGRUPPO emite urmatoarele certificate:

-   Atestatul de Inregistrare: acesta demonstreaza ca operatorul este inregistrat intr-un sistem de control si contine informatii ale firmei  (suprafata, cultura, animale) si date referitoare la inceputul si sfarsitul perioadei de conversie.
-   Certificatul de Conformitate: demonstreaza atat inregistrarea operatorului in sistemul de control cat si produsele pentru care este autorizat sa emita declaratii de conformitate ecologica.


In cadrul tariilor din Uniunea Europeana, produsul pus in vanzare este intodeauna insotit de o declaratie de conformitate ecologica. Acesta este emis de vanzatorul autorizat de  ECOGRUPPO si are doua forme:

-   Produs neconfectionat: operatorul emite un Document de Tranzactie, utilizand o procedura manuala sau informatica autorizata de catre ECOGRUPPO

-   Produs confectionat: operatorul include pe eticheta logooul obligatoriu




            ALINEATUL I – DOCUMENTELE   SPECIFICE   ACTIVITATII  DE   PRODUCTIE




a )   Productii vegetale
•   Planul cadastral al firmei;
•   Planul anexelor firmei;
•   Certificatele cadastrale relative ale terenurilor si structurilor;
•   Copia autorizatiilor sanitare, in cazul in care exista utilaje pentru prepararea alimentelor;
•   Copia documentelor care demonstreaza titlul de proprietate al suprafetelor si structurilor;
•   Planul de management al firmei, unde se va descrie unitatea de productie, activitatea si eventualele anexe; masurile adoptate in vederea respectarii normei in vigoare si masurile de precautie pentru reducerea eventualelor riscuri;
•   Programul Anual de Produzione, unde gasim pentru toate parcelele firmei, informatii despre cultura si productiile prevazute pentru anul in curs.



b )   Productii zootehnice
•   Planul spatiilor utilizate pentru activitatea zootehnica;
•   Programul de utilizare al dejectiilor zootehnice;
•   Planul de management al crescatoriei;
•   Copia autorizatiilor sanitare, in cazul in care exista utilaje pentru prepararea alimentelor;
•   Copia documentelor care demonstreaza efectuarea recensamantului animalelor (autorizatii sanitare, registre de stala, planuri de reabilitare);
•   Planul de management al firmei, unde este descrisa unitatea de productie, activitatea si eventualele anexe; masurile adoptate in vederea respectarii normei in vigoare si masurile de precautie pentru reducerea eventualelor riscuri; 
•   Programul Anual de Productie si  Programul Anual de Productie Zootehnica. 



c )   Activitatea de procesare
•   Planul spatiilor si instalatiilor;
•   Copiia autorizatiei sanitare;
•   Planul de management al firmei, unde este descrisa unitatea de productie, activitatea si eventualele anexe; masurile adoptate in vederea respectarii normei in vigoare si masurile de precautie pentru reducerea eventualelor riscuri;



d )   Activitatea de Import
•   Planul spatiilor si instalatiilor;
•   Copia autorizatiei sanitare;
•   Autorizatia pentru importul  produselor din filiera alimentara acordata de catre Ministerul Agriculturii;
•   Planul de management al firmei, unde este descrisa unitatea de productie, activitatea si eventualele anexe; masurile adoptate in vederea respectarii normei in vigoare si masurile de precautie pentru reducerea eventualelor riscuri.

Memorat
ironick
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Mesaje: 130


« Răspunde #3 : Luni 06 Decembrie 2010, 18:29:11 »

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
Memorat
dori
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Localitatea: Targul de pe Jiu
Mesaje: 161



« Răspunde #4 : Marți 07 Decembrie 2010, 15:28:19 »

Salut!

Multumesc pentru raspunsuri. Am rude care, cateodata, cultiva pamantul  dar.. din cate mi-am dat seama nu se vor "converti" atata timp cat nu "iasa" profitul. Furajele (grau, orz, porumb etc.), la sfarsit.. tot la "firme" se vand. Atata timp cat nu vor fi platite cheltuielile si nu va exista piata de desfacere si pentru micii producatori.. slabe sanse:).

Spor la treaba, toate cele bune si fir intins!
Memorat

Nu putem sa cerem sa fim respectati decit daca  noi dam dovada de respect fata de orice om cu care intram in contact.
Pagini: [1]   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.059 secunde cu 24 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Miercuri 17 Mai 2017, 22:34:26
Copyright © 2006-2017 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.