Prieteni Pescari

Disputa Prieteni Pescari - AJVPS Suceava

Miercuri 22 Mai 2019, 20:58:11 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 18   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Disputa Prieteni Pescari - AJVPS Suceava  (Citit de 222469 ori)
0 Utilizatori și 2 Vizitatori pe acest subiect.
Sorin Buculei
Biban
***
Deconectat Deconectat

Mesaje: 660


« Răspunde #140 : Miercuri 01 Iunie 2011, 21:57:01 »

contractul nu are o perioada determinata de valabilitate (asa mi s-a spus de la Bucuresti) ci doar conditiile in care poate fi reziliat !In mod normal acest contract ar trebui sa fie public si publicat undeva !
Memorat
adrian89
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Suceava
Mesaje: 127« Răspunde #141 : Joi 02 Iunie 2011, 10:34:12 »

in mod normal, dar noi suntem o tara anormala si asa ca totul este anormal Cafea
Memorat

Traim in Romania ! Si atat !
imbirvanescu
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 20


« Răspunde #142 : Joi 02 Iunie 2011, 15:34:03 »

pina la urma cum trebuie de procedat ... vizam la ambele asociatii sau nu vizam deloc si aplicam legea junglei...
Memorat
danubianu
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 7


« Răspunde #143 : Vineri 03 Iunie 2011, 14:31:54 »

Conform hotararii ICCJ, ANPA ESTE OBLIGATA sa semneze act aditional cu AJVPS Suceava la contractul existent, ceea ce inseamna ca apele (conform Contractului) vor reveni in administrarea AJVPS. Acest lucru face ca in acest moment doua asociatii sa detina dreptul de administrare asupra unor ape. Dar cum contractul ANPA-AJVPS este mai vechi s-ar putea ca autorizarea pentru PP sa devina nula. Este un scenariu (deloc incantator) pentru pescarii PP, iar PP se va vedea obligata sa dea in judecata ANPA pentru ca au scos la licitatie niste ape pe care (conform hotararii ICCJ) nu le avea.
Memorat
ochiulvigilent
Biban
***
Deconectat Deconectat

Mesaje: 293


« Răspunde #144 : Vineri 03 Iunie 2011, 14:50:39 »

Pana una alta azi a inceput sezonul. Sa vedem cine va fi mai tare pe pozitie . Abia astept controalele.
Memorat
imbirvanescu
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 20


« Răspunde #145 : Vineri 03 Iunie 2011, 17:01:24 »

deja astazi la Darmanesti am avut primul contact cu ajvps si 2 jandarmi care au sustinut sus si  tare ca nu este valabil decit permisul vizat de ei.
Memorat
aleodor45
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Mesaje: 70


« Răspunde #146 : Vineri 03 Iunie 2011, 18:37:59 »

Salutare tuturor,

   Deși eu am fost acela care am inițiat acest topic și s-ar fi cuvenit să intervin într-un fel sau altul până acum, nu am făcut-o, întrucât am dorit să mă informez cât mai bine asupra noii situații, de după data de 26.05.2011, când a avut loc procesul la ÎCCJ. După toate discuțiile pe care le-am purtat în săptămâna care a trecut, cu persoane care cunosc exact situația, în detaliu(dosar, proces etc.), pot să exprim următorul punct de vedere(din motive întemeiate nu pot să afirm decât că informațiile provin din zona cu cea mai înaltă competență în această direcție). Mai precizez  - ca nu cumva afirmațiile să-mi fie interpretate denaturat -  că acum nu sunt membru PP și nici  AJVPS.
Am fost mirat de sentința dată la București și eram ferm convins că disputa se va încheia la data respectivă cu câștigarea procesului de către PP. Totuși AJVPS-ul sucevean a câștigat și nu oriunde, ci la ÎCCJ. Mie unul, asta îmi spune câte ceva. Nu cred că cei de la instanța supremă în stat sunt chiar atât de dobitoci și să dea câștig de cauză unei asociații județene a lui neica nimeni, fără să aibă niște argumente solide. 
   Pe de o parte, ANPA ca agenție națională a nesocotit niște documente ale AJVPS, pe care le-a considerat depășite, expirate( cum vreți să le spuneți) și iată că acum sentința dată inițial de Curtea de Apel Suceava, în septembrie(când AJVPS a câștigat) a fost, într-un fel spus confirmată de ÎCCJ. Altfel spus, acele documente încheiate cu defunctele instituții care au fost înainte de înființarea ANPA sunt valabile.
   Pe de altă parte, în acest moment ANPA va trebui să încheie de urgență acele acte adiționale cu AJVPS(cerute a fi încheiate în instanță de către cea din urmă), căci dacă nu o va face, va fi pusă în situația de a plăti AJVPS-ului sucevean, ceea ce în termeni juridici se numesc daune cominatorii. Valoarea acestor daune se stabilește în funcție de numărul de zile de întârziere de la pronunțarea sentinței. Practic, în acest moment cele două instituții ar trebui să stea la masa tratativelor.
   Într-o altă ordine de idei, cei de la PP susțin că au încheiate înțelegeri cu Poliția și Jandarmeria în vederea instaurării legalității pe apele din județ. De acord,  și e chiar foarte util, dar în acest moment cele două instituții vor fi dispuse să colaboreze pe mai departe cu PP sau vor trebui să acționeze în virtutea unei sentințe a ÎCCJ. Mă îndoiesc că vor acționa în contra acesteia.
  Pe de altă parte - și aici vine durerea noastră în discuție - ce facem cu permisele ANPA?! Cine ni le eliberează în deplină legalitate? Vom spune că PP, care a licitat , a câștigat și este îndreptățită să o facă. Dar uite că legalitatea eliberării acestor permise de către  aceștia nu prea mai pare așa de sigură, atâta timp cât ANPA a pierdut dreptul de a administra apele la noi în județ. Cel puțin până la încheierea unei înțelegeri cu AJVPS-ul local.
   Ca urmare,  PP se află cumva la mijloc, în sensul că( așa cum afirma și Danubianu mai sus), a licitat pentru niște ape pe care ANPA de fapt nu le-a avut.
   Soluția - după părerea mea -  e viză la AJVPS și permis ANPA direct de la unele din filialele acesteia(Bacău, Galați). 
Cât privește PP aceștia ar trebui să îi determine în mod serios pe cei de la ANPA să rezolve situația, căci ei au picat, cam la mijloc. Au dorit să fie legali, au respectat toate procedurile, au obținut un drept, care iată acum nu prea mai este chiar așa de legal(conform ultimei sentințe).
   Personal cred că va exista destul de multă inerție din partea ANPA. În fond, au încasat banii pe cotizație , acum sunt mai puțin interesați să dialogheze cu AJVPS-ul sucevean. Aștept cu nerăbdare o reacție din partea ANPA. Cred că noi sucevenii merităm acest răspuns.
« Ultima modificare: Sâmbătă 04 Iunie 2011, 13:24:19 de către aleodor45 » Memorat
collyna
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 4


« Răspunde #147 : Vineri 03 Iunie 2011, 18:42:14 »

Care au fost rezultatele controlului de la darmanesti?
Memorat
RazvanSV
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 25


« Răspunde #148 : Sâmbătă 04 Iunie 2011, 01:59:50 »

In primul rand PP nu a avut nici un proces cu ajvps,in al doilea rand hot.ICCJ vizeaza prelungirea unui contract care nu se poate prelungi deoarece sa schimbat legislatia de cand acesta a fost incheiat bunul public in speta resursa piscicola nu poate fi concesionata decat in scop comercial(pescuit comercial)iar pescuitu recreativ spportiv se autorizeaza se elibeaza aut.de pescuit valabile cinci ani,ANPA nu poate sa incheie contracte pentru pescuit sportiv  ci doar sa elibereze autoriozatii pe fiecare zona de pescuit.vezi OUG.23/2008 modificata de legea 317/2009,in acest sens ANPA a castigat la ICCJ un proces cu ajvps in 2010.

Postat pe:: Sâmbătă 04 Iunie 2011, 00:55:02

PP are autorizatii valabile pana in 07.03.2016;de saptamana viitoare o sa organizam controale impreuna cu inspectori piscicoli ai ANPA,trebuie sa se inteleaga disperarea celor de la ajvps nu mai au banii pescarilor care trebuiau sa intre in vanatoare,va rog sa va adresati politiei sau direct parchetului in caz de va simtiti agresati de catre paznicii de vanatoare ai ajvps suceava.

Postat pe:: Sâmbătă 04 Iunie 2011, 01:39:35

Va aduc la cunostinta ca PP a virat la bugetul statului din amenzi aprox.36.000 lei,iar din permise 28.000 lei,au fost intocmite 68 de dosare penale pentru braconaj,tot odata membrii ajvps care au fost depistati fara permis de pescuit au fost sanctionati de catre politie cu 300 lei amenda,unii din sanctionati au contestat in instanta procesul verbal si bineinteles ca au pierdut.
Memorat
etapmoto
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 26


« Răspunde #149 : Sâmbătă 04 Iunie 2011, 10:51:24 »

profesorul kovacs din campulung moldovenesc sa adresat deja parchetului acum cca. 40 de zile cu o plingere penala inpotriva AJVPS, pentru inselaciune.
 domnul doroftei de la ajvps cl. moldovenesc a asigurat pescarii cotizanti ca pot pescui in toata tara cu permisul eliberat de el, iar in caz de probleme sa fie sunat personal pentru a lamuri problemele(ha, ha, ha,.........).
 asteptam sa vedem pozitia parchetului din campulung moldovenesc.
 
PS.
sint si aici procurori inpatimiti de vinatoare. Tac
Memorat
aleodor45
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Mesaje: 70


« Răspunde #150 : Sâmbătă 04 Iunie 2011, 13:55:50 »

 Pentru RăzvanSV:
   Rectific. Într-adevăr, am comis o mică eroare la începutul mesajului. Procesul e între ANPA și AJVPS. Oricum din cele prezentate în restul postării mele am dat de înțeles că disputa e între cele două instituții, PP fiind cumva la mijloc.
Cât privește celelalte aspecte vizate am următoarea opinie.
Eu nu pot să cred că ICCJ a dat sentință favorabilă în necunoștință de cauză. Altfel spus, acele acte pe care ANPA  sau oricine altcineva le consideră „expirate”, sunt de fapt valabile. Acestea au constituit - cred eu - baza sentinței date favorabile.
Ca să nu fiu acuzat de părtinire, repet nu sunt adeptul AJVPS. Aș fi preferat să cotizez pur și simplu la PP(oricum e taxa mai mică) și să-mi văd de treabă.
Mai departe, dacă se consideră că acele contracte sunt depășite, atunci care e temeiul în baza căruia ÎCCJ a dat cîștig de cauză celor de la AJVPS Suceava. Ce alte argumente pertinente ar fi avut?
Încă odată afirm. CEA CARE TREBUIE DE URGENȚĂ SĂ REZOLVE SITUAȚIA ESTE ANPA. Și asta în temeiul sentinței pe care e obligată să o îndeplinească. Cale pentru recurs nu mai există. Iar PP trebuie să se mobilizeze în acest sens, în a-i determina pe cei de la ANPA să acționeze în consecință. Cu siguranță credibilitatea lor va fi și mai mare după aceea.
Iar referitor la Poziția Poliției și Jandarmeriei, cred că în cel mai scurt timp își vor exprima opinia și tare mi-e teamă că, de data aceasta va fi oarecum alta, cel puțin până la clarificarea situației cu ANPA.
Una peste alta, îmi doresc să fiu în eroare și să aibă dreptate PP. Ar fi mult mai simplu...Însă „apele sunt încă tulburi”, nici măcar surii. Trist

Memorat
danubianu
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 7


« Răspunde #151 : Sâmbătă 04 Iunie 2011, 14:12:35 »

Pentru pescarii PP cred ca nu va fi nici o problema sa pescuiasca in arealul apelor din Suceava indiferent de cine le va detine, pentru ca chiar daca ANPA va semna un act aditional cu AJVPS, acestia din urma vor trebui sa respecte legislatia in vigoare si sa distribuie si ei permise ANPA, pentru ca deocamdata, conform legislatiei pescuitul in apele tarii se va face numai pe baza unui permis eliberat de ANPA, iar legea mai OBLIGA detinatorii de autorizatii de pescuit sa permita altor membri de asociatii (contra unor taxe de 5 lei pe sapt, 10 lei pe luna sau 20 lei pe an), sa pescuiasca in apele pe care le detine. Apoi mai e aspectul PG-ului care nu mai poate fi obtinut decat pe baza permisului ANPA. Deci cred ca AJVPS-ul va trebui sa respcte aceste norme pentru ca altfel risca sa piarda autorizatia de pescuit (cea inexistenta INCA) pentru apele din Suceava. E cam complicata treaba si sincer nu stiu cum se va termina. Oricum, indiferent unde este vizat permisul, nu cred ca poti sta linistit la pescuit undeva pe la noi. NASOL
Memorat
haiduc
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: suceava
Mesaje: 92


WWW
« Răspunde #152 : Sâmbătă 04 Iunie 2011, 14:52:11 »

deja astazi la Darmanesti am avut primul contact cu ajvps si 2 jandarmi care au sustinut sus si  tare ca nu este valabil decit permisul vizat de ei.

ne-ai lasat in ceata sau in suspans. care a fost finalitatea?
Memorat

invitatie [ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
radyus
Biban
***
Deconectat Deconectat

Mesaje: 262


« Răspunde #153 : Sâmbătă 04 Iunie 2011, 15:43:03 »

voi sunteti in totala necunostinta de cauza... daca ICCJ a dat favorabil pt AJVPS inseamna ca apele din Sv nu erau publice si nu puteau fi concesionate spre PP sau alte asociatii... ANPA este valabil pe apele publice ce nu au fost concesionate pana in acel moment ...e o situatie asemanatoare cu delta sa spunem, unde cu ANPA te stergi la fund, sau cu vreun iaz ce a fost luat in concesiune pe 50 de ani de exemplu.
stati apoi pe balta sa va targuiti cu ajvp-istii sau cu politistii ca vezi donle ce si cum...pai de aia se plateste taxa la o asociatie? ca sa ne tzatzaie curul pe balta? voi PP sa va judecati, sa colaborati si sa clarificati treburile...da nuuuuuuuu!!! voi plimbati ursul... pana una alta membri PP Sv probabil ca vor fi saltati de pe lacuri si rauri cu duba.
Memorat
haiduc
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: suceava
Mesaje: 92


WWW
« Răspunde #154 : Sâmbătă 04 Iunie 2011, 19:34:45 »

voi sunteti in totala necunostinta de cauza... daca ICCJ a dat favorabil pt AJVPS inseamna ca apele din Sv nu erau publice si nu puteau fi concesionate spre PP sau alte asociatii... ANPA este valabil pe apele publice ce nu au fost concesionate pana in acel moment ...e o situatie asemanatoare cu delta sa spunem, unde cu ANPA te stergi la fund, sau cu vreun iaz ce a fost luat in concesiune pe 50 de ani de exemplu.
stati apoi pe balta sa va targuiti cu ajvp-istii sau cu politistii ca vezi donle ce si cum...pai de aia se plateste taxa la o asociatie? ca sa ne tzatzaie curul pe balta? voi PP sa va judecati, sa colaborati si sa clarificati treburile...da nuuuuuuuu!!! voi plimbati ursul... pana una alta membri PP Sv probabil ca vor fi saltati de pe lacuri si rauri cu duba.

in baza carei legi (incalcate)?
Memorat

invitatie [ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
imbirvanescu
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 20


« Răspunde #155 : Sâmbătă 04 Iunie 2011, 20:22:48 »

finalul a fost  cam asa:le-am zis sa rezolve intre asociatii problema deoarece ca mine gasesc pe ape cu sutele iar ca la orice procedura in necunostinta de cauza sa-mi dea un avertisment ceva iar ei au inteles aspectul si m-au lasat in pace.
Memorat
pytycus
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: FALTICENI
Mesaje: 12


« Răspunde #156 : Sâmbătă 04 Iunie 2011, 22:50:06 »

si pana la urma cu care permis avem voie sa pescuim pe apele Sucevei ?
Memorat

SCOBAREL
collyna
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 4


« Răspunde #157 : Duminică 05 Iunie 2011, 20:16:50 »

ca sa fii sigug iti achizitionezi permis pp si ajvps pt ca din cate se vede ei nu au interesul pescarilor mai presus de interesele lor.Cand mergieti in control ambele asociatii ar trebui sa sanctionati doar braconierii la ecran si setca restul cu permise la orice asociate  ar trebui lasate in pace.Anul acesta pe Rogojesti sau scos 2 km de plasa la un singur control si ei ne streseaza pe noi cei cu permise.
Memorat
cata_60
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Localitatea: Falticeni
Mesaje: 78


« Răspunde #158 : Duminică 05 Iunie 2011, 22:24:11 »

  Vis-a vis de toata aceast bulibaseala legislativo-judecatoreasca .P.P. Suceava ar trebui faca toate demersurile necesare catre Politie sau Jandarmerie (nu stiu exact ce organ face controale pe apa) pentru a nu-si pune cotizantii in situatii neplacute.
 Toti cei care au vizat permisul de pescuit,fie la P.P fie la A.J.V.PS au facut-o in primul rand pentru  a putea pescui in liniste. De aceea nu cred ca e corect sa-ti indrumi proprii membri sa se adreseze Parchetului sau sa dea telefoane la Politie cand ei ti-au platit o cotizatie tocmai ca sa-i sprijini.Sau poate gresesc si atunci e bine sa ne punem palma in...si sa ne vedem de concursurile noastre ca s-o descurca ei intr-un fel sau altul
Memorat
ochiulvigilent
Biban
***
Deconectat Deconectat

Mesaje: 293


« Răspunde #159 : Luni 06 Iunie 2011, 08:13:06 »

Ieri,duminica 05.06.2011, 5 indivizi de la AJVPS Falticeni au efectuat control pe raul Siret in apropiere de localitatea Dolhasca. Nu aveau arme de vanatoare dar aveau pistoale cu care se mandreau si pe care le aratau spre pescari pentru intimidare: " Iesiti din apa si aratati permisele ! Nu vedeti ca avem pistoale ? Astea sunt pistoale adevarate nu bolovani . " A fost fraza cu care ne-au salutat .
Avand platite " birurile " la ambele asociatii mi-am permis sa ma pun in gura cu ei , lucru care i-a enervat peste masura. Pana la urma le-am aratat carnetul AJVPS si au plecat amintindu-ne inca o data ca permisele ANPA nu au nici o valabilitate , ca doar cu carnetele de membru de la AJVPS se poate pescui in toata tara , iar Politia si Jandarmeria nu au nici o legatura cu controlul pe ape , doar ei sunt singurii care au voie sa faca asa ceva.
Memorat
Pagini: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 18   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.037 secunde cu 26 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Marți 07 Mai 2019, 18:24:45
Copyright © 2006-2019 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.