Prieteni Pescari

Disputa Prieteni Pescari - AJVPS Suceava

Marți 18 Decembrie 2018, 19:29:23 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 18   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Disputa Prieteni Pescari - AJVPS Suceava  (Citit de 214433 ori)
0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect.
petru
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.471« Răspunde #220 : Sâmbătă 25 Iunie 2011, 14:52:57 »

Petrush,asa spune si maretul,teribilul,mega...,extra...popescu Risete.Cele spuse de acelasi celebru manaila ,au dus la o hotarire irevocabila si definitiva a ICCJ.Acelasi manaila ,nu a tinut cont de legislatia din romania si a concesionat(sau atribuit,sau ....) un bun cu care era in litigiu.Parerea mea e ca ar trebui sa fi mult mai rezervat fata de ce spune (probabil si scrie) acest munument de incompetenta ,aroganta,nerusinare si fudulie!Gindeste-te ca exista o hotarire a ICCJ! Tu ce vrei sa spui ?Ca manaila o sa faca si o sa dreaga si o sa se revina sub atingerea baghetei sale magice asupra unei hotariri an ICCJ? Tu oare ai postat fara sa-ti dai seama ce spui ?!!Pe tine te-ar bucura sa nu se respecte o hotarire a ICCJ? Ca ne convine au ba,goicea s-a dovedit mult mai eficient si inteligent!Si nu are cont pe niciun forum de pescuit  Risete!Cu alte cuvinte ,el tace si face! Despre a tacea mai sint multe de spus Risete!
aici cred ca ai dreptate..... mai bine taceam.....la cat de respectate sunt institutiile statului Rinjet Rinjet...si cum se respecta legea  Risete
Memorat
Sorin Buculei
Biban
***
Deconectat Deconectat

Mesaje: 660


« Răspunde #221 : Sâmbătă 25 Iunie 2011, 15:29:32 »

Scuze petre,da' m-a luat valul! In primul rind nu sintem respectati noi,oamenii simplii !Foarte grav ar fii sa ne obisnuim cu asta si sa nu mai ripostam !
Memorat
RazvanSV
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 25


« Răspunde #222 : Luni 11 Iulie 2011, 10:14:52 »

Pescuitul sportiv din Romania are o traditie aproape seculară. A inceput să aiba forme de organizare încă inainte de primul Război mondial. Perioada interbelica a fost o etapă hotărâtoare in organizarea sa. Beneficiind de un cadru coerent de organizare, prin Legea nr. 21/1924, legea asociatiilor și fundațiilor, numarul de asociații de pescuit sportiv a cunoscut o crestere spectaculoasă ajungând ca aproape fiecare localitate din Romania să aiba câte o astfel de structură.

Regimul comunist a reusit dintr-o trăsătură de condei să desfiinteze toate aceste asociatii legal constituite prin HCM 3126/1953 și să inregimenteze toti pescarii sportivi din Romania intr-o creatură tip sovietic, numită Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Republica Populară Română. Această veritabilă gospodărie de partid a gospodărit pescuitul sportiv în spiritul unui regim totalitar până în anul 1990, când în urma schimbării regimului totalitar cu un regim democratic, a încetat să mai existe, fiind radiată din schema de organizare a Ministerului Mediului și Pădurilor.

Trebuie insistat puțin asupra acestei perioade tulburi din istoria, întrucât de aici se trag toate ponoasele cu care se toate ponoasele cu care pescuitul sportiv din România se confundă în ziua de azi. Astfel prin adresa 11.980/14.11.1990, Ministerul Mediului inștiintează AGVPSR că a fost radiată din schema de organizare și functionare a sa, minister care o și finanța în baza actului de inființare, Decretul comunist nr. 211/1948.

În această situație, un grup de băieți destepți, pun repede de o întrunire (printre ei Sergiu Celac, Șelaru Neculai, Victor Țăruș – care l-a și propuns pe Șelaru presedinte executiv-) ș.a. decid inscrierea AGVPSR în Registrul Comerțului ca organizație cooperatistă, înscrierea făcându-se sub numarul J40/3216/1990, CIF 2351547, Registru în care au figurat până în anul 2008.

Un eveniment decisiv în menținerea în viață a AGVPSR a avut-o cooptarea între membri ei a unui tânăr politician care începea să promită pe scena politică românească, pe numele lui Adrian Năstase. Interesant că A. Năstase a devenit membru al AJVPS Mureș, cu ocazia campaniei electorale din 1992, când un ajvps-ist local a avut strălucita idee să-i faca cadou un carnet de membru. Ce a urmat denota organizarea unui sistem mafiot ridicat la nivel de politică de stat. Astfel în anul 1996 apare Legea nr. 103/1996 – legea fondului cinegetic și al vânătorii, care nominalizează ca organizator al vânătorii pe numita AGVPSR. Astfel, conform prevederilor acesteia (inscrisă și în art. 1 din statutul actual al acesteia), trebuia să se transforme în federație de vânători. Totul era pregătit pentru preluarea fără plată a imensului patrimoniu care de fapt aparținea statului care naționalizase toate bunurile fostelor asociații de vânătoare și pescuit sportiv. Din păcate pentru făptuitori, PSD pierde alegerile și AGVPSR  rateză inscrierea in Registrul Asociațiilor și Fundatiilor, în urma intervenției Ministerului Mediului, condus la acea data de un ministru onest, Romică Tomescu, care nu îi elibereaza avizul de constituire pentru ca nu iși justificase modul de dobândire al patrimoniului. Procesul se termina cu o Decizie irevocabilă a Curții Supreme de Justitie care respinge cererea de inscriere in Registrul asociațiilor și fundatiilor.

In anul 2000, Nastase revenit pe cai mari reușeste să inscrie AGVPSR în Registrul asociațiilor, uitând să o radieze de la Registrul Comerțului și continuând să functioneze atât ca agent economic, cât și ca ONG și sifonând fondurile provenite din activități non profit, prin conturile agentului economic.

In anul 2006, când potrivit ordinului ministrilui nr. 15/2005 incep să apară asociațiile independente, AGVPSR intră în panică, scăpând monopolul asupra pescuitului,și  începe o serie de actiuni în Instanță pentru a desființa contractele încheiate de acestea cu fosta CNAFP privind dreptul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv în bazinele hidrografice naturale, procese care le pierde pe linie. O ultimă tentativă de repetare a manevrei facute cu legea 103/1996, este incercată in anul 2007 cand la initiativa unui grup de parlamentari PSD, printre care și Adrian Năstase inițiază un proiect de lege privind pescuitul în al cărui text era cuprinsă aceeași prevedere că pescuitul sportiv este reprezentat de AGVPSR. Proiectul este retas în urma protestului energic al asociațiilor sportive independente, care au sesizat Parlamentul României asupra acestei mânării.

Ce este de remarcat, este apariția primelor forme de asociere a pescarilor sportivi în cluburi sportive, fapt care a dus ca statul român să recunoască în anul 2002 pescuitul sportiv ca ramură sportivă. Competițiile sportive incep să aibă din ce în ce mai mulți practicanți și fenomenul începe să se dezvolte. Din păcate nefiind bine consiliați, pescarii sportivi ratează cel mai important moment și anume înființarea federatiei sportive, lucru perfect posibil prin apariția Legii nr. 69/2000, asta și din vina pescarilor sportivi, care si-au incredințat destinele unor persoane care au făcut pactul tocmai cu cei care distruseseră pescuitul sportiv românesc.

Memorat
petrusv
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 2


« Răspunde #223 : Luni 11 Iulie 2011, 18:53:45 »

Va salut.
Am o intrebare: Un prieten vrea sa isi vizeze permisul. Are permis la PP, dar afland de toata tarasenia asta dintre AJVPS si ANPA, m-a intrebat daca sa-l mai vizeze la PP sau sa isi faca la AJVPS. Nici el, ca si mine, nu sufera AJVPSul, dar vrea sa fie in legalitate, fara a viza in ambele locuri. Deci STRICT legal, fara a tine partea cuiva (ceea ce recunosc ca e destul de greu in conditiile si sub actinile AJVPS ului - sau a lipsei lor), AJVPS sau ANPA ? Doar anul acesta, pt ca de la anul probabil se va rezolva intr-un fel sau altul.  Omul pescuieste doar pe raul Suceava si Siret si inclina spre AJVPS, pt a nu avea probleme.. S-a mai schimbat ceva, juridic vorbind ?

Memorat
petru
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.471« Răspunde #224 : Marți 12 Iulie 2011, 13:46:15 »

te intreb de ce inclina spre AVPS?...poate o hotarare judecatoreasca sa schimbe OG 15?
Memorat
petrusv
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 2


« Răspunde #225 : Marți 12 Iulie 2011, 18:35:09 »

i se pare ca in momentul asta legea e de partea AJVPS ului. Cei din SV poate au vazut emisiunea de pe Bucovina TV de pe la sf lui mai, inceputul lui iunie, in care se spunea de pescari afiliati la PP, tratati ca infractori, cu dosar penal. asta mi-a zis-o el, eu nu am vazut emisiunea. Asta in conditiile in care, din cate stiu eu, PP au dreptul la controale insotiti de jandarmi. de fapt de aici si nehotararea lui.. sincer, nu ma pricem la partea juridica f mult, altfel nu as mai fi pus intrebarea..
Memorat
petru
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.471« Răspunde #226 : Luni 09 Ianuarie 2012, 18:35:43 »

astazi a fost termen in procesul  cu AVPS SV,din ce am inteles eu de la Razvan va fi un nou termen in care AVPS-ul trebuie sa prezinte autorizatiile pentru ape,contractul cu CNAFP(care a disparut intre timp)...si s-a afirmat din partea judecatorului ceva de genul .....cum poti sa ceri anularea unor autorizatii obtinute legal cand tu nu le ai.... lamurirea aspectelor contractului cu fosta companie.Faza cea mai tare e ca in contractele cu fosta CNAFP se specifica rezilierea contractului se face de la sine in cazul in care una din parti se dizolva....
Memorat
Sorin Buculei
Biban
***
Deconectat Deconectat

Mesaje: 660


« Răspunde #227 : Luni 09 Ianuarie 2012, 20:18:48 »

 Sa mori de ris ! Poate se termina odata si porcariile astea!

Postat pe:: Luni 09 Ianuarie 2012, 20:16:06

Petrush,cum se pot obtine filmarile de la Cupa Moldovei din toamna ???Tara lu'peste voda mai exista?
 Scuze pentru off topic.
Memorat
petru
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.471« Răspunde #228 : Marți 10 Ianuarie 2012, 11:04:13 »

sunt filmarile  Rinjet cred ca si emisiunea a fost data pe post......ma interesez si iti comunic  Rinjet
Memorat
aleodor45
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Mesaje: 70


« Răspunde #229 : Marți 10 Ianuarie 2012, 20:38:00 »

Când are loc următorul termen în procesul cu pricina și, mai ales, unde?
Memorat
petru
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.471« Răspunde #230 : Miercuri 11 Ianuarie 2012, 08:40:24 »

15 februarie,tot la Suceava Rinjet
Memorat
andronic cristian
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Suceava
Mesaje: 197« Răspunde #231 : Miercuri 11 Ianuarie 2012, 09:03:59 »

La ce sectie e procesul? Civila, comerciala sau ce numar are dosarul sa ne uitam si noi pe portalul justitiei.
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
Campion national 2010
1111 kg MV2
Lucian SV
Biban
***
Deconectat Deconectat

Localitatea: Suceava
Mesaje: 506


« Răspunde #232 : Miercuri 11 Ianuarie 2012, 09:28:05 »

994/39/2011, CA SV
Memorat
haiduc
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: suceava
Mesaje: 92


WWW
« Răspunde #233 : Miercuri 11 Ianuarie 2012, 17:16:12 »

vizavi de procesul pierdut la ICCJ, anul trecut, de catre ANPA in fata AJVPS Suceava, am mai solicitat, o data in plus, pozitia institutiei respective fata de pescuitul sportiv in jud. Suceava, pentru 2012. atasez raspunsul:
[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]

Uploaded with [ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
Memorat

invitatie [ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
Bogdan10
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Mesaje: 57


« Răspunde #234 : Duminică 27 Mai 2012, 23:23:01 »

   Din cate am vazut disputa aceasta AJVPS - PP este departe de a se fi incheiat in judetul nostru. Spun asta datorita faptului ca acum cateva zile un domn de la un magazin de articole de pescuit incerca sa ma convinga ca treaba nu este chiar in favoarea PP, avea o alta circulara de la AJVPS care sustinea aceleasi ineptii: ei au castigat nu stiu ce proces si au dreptul de a elibera ,,permise''. Mai mult ca sigur ca, cei de la AJVPS ne vor deranja in continuare cu vizitele lor pe balta. Eu unul am mari sanse sa ma intalnesc cu ei, avand in vedere ca obisnuiesc sa merg pe baraj la Rogojesti (Gramesti) unde din cate stiu PP nu are administrarea. Dar pana atunci sper sa vina odata permisele ANPA si bineinteles, o mai spun o data, cineva sa ne anunte si pe noi ca au venit si sa se afiseze lista/e si pentru Suceava. Ma aude cineva oare?
Memorat
petru
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.471« Răspunde #235 : Joi 31 Mai 2012, 13:45:57 »

Goicea a fost la ANPA si a facut taraboi mare,a fluturat hotararea judecatoreasca fara a tine cont de faptul ca mai e si un recurs...... Rinjet
Memorat
codrinescu
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi-vatra dornei
Mesaje: 68« Răspunde #236 : Joi 31 Mai 2012, 16:51:21 »

devine periculos...lupta pt un os.....aka pt niste apa mai mult sau mai putin curgatoare...''si cind ma gindesc la Ozana mea, cea frumos curgatoare...''....sau....''unde esti tu tepes doamne...''??!!he he!!
Memorat

''caci nu-i totuna leu sa mori, ori caine-nlantuit!!''
Bogdan10
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Mesaje: 57


« Răspunde #237 : Joi 31 Mai 2012, 22:33:36 »

   Este inca o situatie absolut uluitoare din Romania! Nu se poate ca in judetul Suceava sa nu se aplice aceleasi legi / reguli ca in restul tarii. Cum s-a putut da oare o asemenea decizie in defavoarea ANPA, cea care de fapt se ocupa cu problema pescuitului in toata tara si este un organism oficial al statului roman?! Sunt destule neajunsuri si lipsuri in aceasta tara, vor sa ne distruga si una din ultimele placeri nevinovate: pescuitul. Cand merg la pescuit vreau sa ma bucur de tot ceea ce e frumos in natura, sa ma relaxez, nu sa stau sa ma cert cu nu stiu ce ,,oficiali'', de la nu stiu ce asociatie, care sustine ca are drept de control...
Memorat
Sorin Buculei
Biban
***
Deconectat Deconectat

Mesaje: 660


« Răspunde #238 : Vineri 01 Iunie 2012, 04:34:33 »

 Din moment ce o instanta a hotarit ceva ,inseamna ca e ...ceva putred in Danemarca (?).Toata povestea trebuie vazuta de la inceput : desfiintarea Companiei Nationale de Administrare a Fondului Piscicol si trecerea patrimoniului la Domeniile Statului si apoi catre ANPA . Aceste schimbari au fost legiferate prost si cine a avut ceva cap (si mult interes) a speculat viciile. Nu cred ca se poate sa cistigi la Inalta Curte doar pe pile .Apoi celebrul Manaila atribuie apele pentru care era in litigiu cu AJVPS Suceava...poate nu cu intentie, dar in mod sigur cu aroganta de oranjada, sfidind legile din Romania si elementarul bunsimt. Acum Manaila s-a dus si sper sa ramina pe acolo cu toti ai lui ,dar cei noi ce vor face Cum? Mi-e frica sa nu fie mare lucru !
Memorat
Bogdan10
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Mesaje: 57


« Răspunde #239 : Vineri 01 Iunie 2012, 08:52:41 »

       Iar recursul de care vorbeste Petru, a avut loc sau va avea? Daca si aici se pierde e jale mare...
Memorat
Pagini: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 18   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.102 secunde cu 26 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Joi 25 Octombrie 2018, 07:39:59
Copyright © 2006-2018 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.