Prieteni Pescari

Prut

Vineri 18 Ianuarie 2019, 15:48:36 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: 1 ... 87 88 [89] 90 91 ... 94   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Prut  (Citit de 800153 ori)
0 Utilizatori și 3 Vizitatori pe acest subiect.
ironick
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Mesaje: 130


« Răspunde #1760 : Duminică 06 Martie 2011, 23:01:58 »

In aval de baraj nu exista nici o asociatie de pescuit comercial, exista ceva de genul asta cu ceva ani in urma la gura Prutului.Citeste [ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ],  la pozitiile  :


6114    ASOCIATIA APC PRUT TUTORA   fondata in 2007    avind ca scop "crearea unui mediu organizat pentru desfasurarea <ctivitatii de pescuit comercial in jud. Iasi"

18491   ASOCIATIA PESCARILOR COMERCIALI FALCIU PRUT   fondata in 2006    avind ca scop "valorificarea superioara a resurselor acvatice vii"

18492    ASOCIATIA PESCARILOR COMERCIALI PRUT BOTOSANI    fondata in 2006  avind ca scop "
exploatarea durabila si responsabila a resurselor acvatice vii din zona de pescuit"
 
30028   ASOCIATIA DE PESCARI COMERCIALI VIDRA-MACARESTI-PRISECANI, JUD IASI fondata in 2007

Astea le-am gasit eu la o cautare rapida dupa "Prut". S-ar putea sa mai fie.   Smiley


Postat pe:: Duminică 06 Martie 2011, 22:33:38

      Referitor la prohibitie: nu cred ca luna iunie e "perioada imediat urmatoare", adica perioada vulnerabila d.p.d.v. al hranirii pestelui. O prohibitie eficienta ar trebui sa vizeze speciile de pesti pe perioade distincte. Cum a fost cu stiuca. Degeaba imi bagi prohibitie la rapitori in iunie-iulie (poate doar somnul pe iunie).
Orice zi in plus de prohibitie se va intoarce in final in avantajul pescarului, fie si pentru faptul ca cei obisnuiti sa duca acasa zilnic 2-3 kile de albitura vor minca mai multe zile fasole.  Aici nu mai detaliez pentru ca stiti foarte bine la ce ma refer, sunt pescari care merg la pescuit 5 zile pe saptamina si nu refuza niciodata daca pe linga carasii de o palma mai pica sicitiva ciortanei de aceeasi dimensiune. Pina vom avea organe de control care sa verifice ca acest fenomen nu are caracter generalizat ... prohibitia extinsa ramine cea mai buna metoda de a limita fenomenul.

Postat pe:: Duminică 06 Martie 2011, 22:46:16

        Referitor la restrictia din timpul noptii, nu poti motiva prin siguranta frontierei, prin simplul motiv ca in Ro. exista prezumtia de nevinovatie, doi la mana nimeni nu-mi interzice sa stau pe malul apei si sa admir luna..., trei la mana malul Prutului e spatiu public, teritoriu romanesc si am tot dreptul sa stau acolo.

O data introdusa restrictia pe timpul noptii pe o distanta de 500 metri de la frontiera, politistul de frontiera stie foarte clar ca orice persoana sau mijloc de transport aflat in zona in perioada noptii trebuie verificata. Aceasta prevedere le usureaza mult munca si prin urmare nu cred ca vor renunta usor la ea.
Memorat
siluru
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 16


« Răspunde #1761 : Duminică 06 Martie 2011, 23:12:32 »

Nu stiu de existenta acestor asociatii, ce scop au si cine le-a autorizat, oricum la momentul actual sint inutile ( in aval de baraj nu se pescuieste comercial, cum bine ai amintit chiar tu), iar referitor la prohibitie, nu-ti impartasesc deloc punctul de vedere, sint pescar sportiv, scopul meu e sa prind peste, sa-mi petrec cat mai mult timp pe malul apei, sa ma relaxez pescuind. Consider ca sint pagubit daca mi se interzice sau limiteaza acest hobby doar ca unii baga plase, altii retin sub limita legala, altii fac contrabanda sau alte fapte. Pentru ei sint legi care-i sanctioneaza, fel de fel de organe care sa-i prinda, n-au decat. Nu ma simt faultat insa, de-o prohibitie aplicata corect(pe specii si perioade), de conceptul C&R, inteleg ca zona de frontiera e o zona mai "sensibila", ca necesita mai mult control, dar asta tre facut fara sa-mi limiteze drepturile mele. Pe timpul impuscatului ti se spunea "asta-i legea", oare n-avem dreptul, acum, sa intrebam "de ce-i legea asta?"
Memorat
ironick
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Mesaje: 130


« Răspunde #1762 : Duminică 06 Martie 2011, 23:15:30 »

        Referitor la nr de lansete...e mult de discutat daca e deajuns una, doua sau patru, dar cata vreme in Ro. se pescuieste cu patru, pe Prut trebe tot patru. Nu poti argumenta limitarea nr de scule sportive prin faptul ca protejezi fauna piscicola atata vreme cat permiti dezastrul ecologic facut de sculele comerciale cu acoperire legala.

Asta cu numarul de lansete eu o iau similar cu depasirea vitezei maxime legale cu mai putin de 10 km/ora. Nu este o fapta cu care sa te lauzi, la urma urmei este o ilegalitate, insa sunt situatii care te determina sa o faci. Sa presupunem ca pescuiesti avind ca momeala rime, legal, cu doua lansete si ai semne ca ar minca salaul. Scoti o undita, prinzi 2-3 obleti si apoi schimbi momeala trecind pe pestisor viu. Exista citeva minute in care ai incalcat legea si ai avut mai mult de 2 scule in apa, insa nu cred ca vor fi prea multi puritani care sa te condamne pentru asta. Ba mai mult, in lege nu exista prevedere care sa te sanctioneze, nu ai facut prapad si nu ai prins un sac de peste (pentru ca nu  schimbai momeala daca ai fi prins bine cu prima).
Memorat
siluru
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 16


« Răspunde #1763 : Duminică 06 Martie 2011, 23:25:48 »

Mu ai inteles ce-am vrut sa subliniez: legea e mai dura cu pescarii sportivi de pe Prut decat cu ceilalti, justificand ca e in folosul faunei piscicole, in schimb pescarii comerciali(industriali) sint mai favorizati aici( ma refer la lacul de acumulare) dacat in oricare alt coltisor al Romaniei.
Memorat
ironick
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Mesaje: 130


« Răspunde #1764 : Duminică 06 Martie 2011, 23:39:24 »

        Referitor la barci...nimeni nu-mi interzice sa fac agrement cu o barca pe Prut, dar mi se interzice sa dau cu batul in balta din barca, iar apropos de deranjul care-l are pestele la hranire, pe Prut nu te contrazic, ce-i drept n-am studiat fenomenul, dar pe Dunare si pe canalele din Delta, imediat dupa trecerea unei salupe te astepti la muscatura de crap sau somn (cei care pescuiesc pe Delta pot sa-ti confirme). Explicatia e ca pestele care inoata intre ape e trimis la fund(acolo unde e si momeala). Un lucru e sigur...daca e voie cu barci, mai vedem si noi ce plase sint in apa. O alta justificare e ca daca vreau sa dau la clonc n-am cum...Trebe barca neaparat.
Pe cind pescuiam la Bosia, dupa trecerea barcii politiei de frontiera, mi s-a intimplat destul de des sa am trasatura. Ba chiar, de citeva ori, am avut trasatura chiar in timp ce eram intrebat de ei (asta pentru ca oprisera motoarele cu citeva secunde inate de a ajunge in dreptul meu). La Groban insa, o jumatate de zi dupa trecerea salupei am stat cu lansetele nemiscate. 
 Din punctul meu de vedere, nu numai ca nu sunt dispus sa sprijin pescuitul din barca pe Prut, dar m-as ralia la orice initiativa de interzicere a navigatiei de agrement pe Prut.
 Asta cu vedem plasele din apa nu tine, plasele se pun linga maluri, la apa mica, pe acolo pe unde nu circuli cu barca. Si la urma urmei, exista un loc vestit pentru somni de 40-60 kg prinsi la aruncator, fara clonc si alte gaselnite moderne. Somn sa fie, ca de prins are cine. Somn nu este insa chiar asa de mult si de mare, daca te uiti la capturi nu vei vedea prea multe exemplare avind cel putin dimeniunea legala de retinere. 
Memorat
siluru
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 16


« Răspunde #1765 : Luni 07 Martie 2011, 08:24:28 »

Daca ai fi mers un pic pe lacul de acumulare si pe cel de linistire de la Stanca ai fi vazut ca n-ai nici o plasa in apropierea malului iar in larg stau setcile una langa alta. Cloncul e una din cele mai vechi metode de pescuit, destul de greu de deprins, are chichitele lui si tre sa stii un pic mai mult pescuit decat sa pui rama-n ac. Somn este foarte mult si foarte mare, cunosc pescari de Dunare care au prins recorduri pe Stanca si sint sigur ca-n "traista" unuia care da la clonc n-o sa gasesti ceva sub dimensiunea legala (poate doar ca momeala). Iar faptul ca, pescuind din barca vom putea vedea ce dezastru ecologic se intampla pe Lacul Stanca-Costesti, cu setci una langa alta, cu plase mono, cu ochiuri mici, etc, etc, sa stii ca este o realitate, nu tre sa "tina" sau nu. Dar imi dau seama ca avem zone diferite de pescuit, atat ca asezare geografica cat si d.p.d.v. al problemelor cu care ne confruntam. Problemele si realitatea cu care se confrunta pescarii sportivi la Stanca si in amonte de baraj sint greu sau gresit percepute de ceilalti care nu cunosc zona. La fel, sint sigur ca nici eu nu conosc problemele intampinate de voi la Bosia sau Gorban (sincer, nici nu stiu unde sint localitatile astea. In fine, daca acolo la voi se baga plase in mal si daca voi le vedeti, cum procedati?
Memorat
ironick
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Mesaje: 130


« Răspunde #1766 : Luni 07 Martie 2011, 09:13:22 »

Daca ai fi mers un pic pe lacul de acumulare si pe cel de linistire de la Stanca ai fi vazut ca n-ai nici o plasa in apropierea malului iar in larg stau setcile una langa alta. Cloncul e una din cele mai vechi metode de pescuit, destul de greu de deprins, are chichitele lui si tre sa stii un pic mai mult pescuit decat sa pui rama-n ac. Somn este foarte mult si foarte mare, cunosc pescari de Dunare care au prins recorduri pe Stanca si sint sigur ca-n "traista" unuia care da la clonc n-o sa gasesti ceva sub dimensiunea legala (poate doar ca momeala). Iar faptul ca, pescuind din barca vom putea vedea ce dezastru ecologic se intampla pe Lacul Stanca-Costesti, cu setci una langa alta, cu plase mono, cu ochiuri mici, etc, etc, sa stii ca este o realitate, nu tre sa "tina" sau nu. Dar imi dau seama ca avem zone diferite de pescuit, atat ca asezare geografica cat si d.p.d.v. al problemelor cu care ne confruntam. Problemele si realitatea cu care se confrunta pescarii sportivi la Stanca si in amonte de baraj sint greu sau gresit percepute de ceilalti care nu cunosc zona. La fel, sint sigur ca nici eu nu conosc problemele intampinate de voi la Bosia sau Gorban (sincer, nici nu stiu unde sint localitatile astea. In fine, daca acolo la voi se baga plase in mal si daca voi le vedeti, cum procedati?

Nu stiu cum e pe lacul de acumulare. Nu stiu de ce e interzis pescuitul din barca acolo, daca imi amintesc bine, pe legislatia anterioara pescuitul din barca era interzis doar pe apele curgatoare.
Ce mai stiu e ca pe apele unde se practica pescuitul comercial, pescarii sportivi au rezervat 30 metri de la mal.

Eu am vazut plase in Prut in toamna anului 2009. Am avizat politia de frontiera si apoi (in zilele urmatoare) nu le-am mai vazut. Mentionez insa ca plasele erau pe malul celalalt (eu i-am vazut cind le pozitionau).
Memorat
Teodor
Salau
****
Deconectat Deconectat

Localitatea: Iasi
Mesaje: 1.863


« Răspunde #1767 : Luni 07 Martie 2011, 09:31:31 »

Suprafata de apa de pe Stinca tine de Apele Romane, suprafata ce este concesionata anual.
Asta este si motivul pentru care in OM si in lista de ape nu apare Stinca.
Memorat

"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
siluru
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 16


« Răspunde #1768 : Luni 07 Martie 2011, 09:54:05 »

Gestiunea lacului e impartita...Masa de apa, debitele, ceva probleme de ecologie, apa care pleaca spre irigatii(care-or mai fi) tin de Apele Romane iar fondul piscicol tine de A.N.P.A. (fostul C.N.A.F.P.). Cu ceva ani in urma inaintea infiintari CNAFP-ului, inainte de 2001, intr-adevar, se concesiona luciul de apa de la Apele Romane, N-am vazut niciun contract, nu stiu cat de legale erau. Dupa 2001, adica dupa infiintarea CNAFP-ului, acesta devine gestionarul tuturor fondurilor piscicole naturale din tara(mai putin Delta care tinea de ARBDD). Lacul de acumulare s-a impartit in 4 sectoare I, II, II si IV care au fost concesionate pe 15 ani de CNAFP catre diferite societati si subconcesionate (ilegal), altora. Dupa transformarea CNAFP in ANPA, concesiunile au cazut si chiar nu stiu cum se atribuie dreptul de pescuit comercial. Nu am cunostinta daca in trecut s-a facut vreo diferentiere intre lac si curgator vis a vis de pescuitul din barca, insa sint sigur ca acum nu se face. Referitor la distanta de 30 m rezervata pescarilor sportivi, am mai auzit asta, dar n-am vazut scris nicaieri, iar de respectat asa o regula chiar nu cunosc. Dimpotriva la deal de Ripiceni, acolo unde lacul se ingusteaza si arealele pescarilor sportivi se intrepatrund mai puternic cu cele ale comercialilor, ies tot timpul probleme si scandaluri. Numele de Merticaru e binecunoscut si relevant printre cei pescuiesc in zona.
Memorat
ironick
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Mesaje: 130


« Răspunde #1769 : Luni 07 Martie 2011, 10:10:06 »

S-ar parea ca ai dreptate. Prevederea cu 30 metri de la mal pentru pescuitul recreativ/sportiv cred ca era tot pe legislatia veche. Pe legea actuala uite ce am gasit:
Citat
ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ 23/2008
privind pescuitul și acvacultura
(completata si modificata de Legea 317/2009)

Art. 23. – (1) ...................................
(2) ..............................
(3) Pescuitul recreativ/sportiv se poate practica și în amenajările piscicole și în lacurile de acumulare pentru care s-au eliberat licențe de acvacultură, în condițiile și pe baza regulilor stabilite de deținătorul licenței.
Memorat
siluru
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 16


« Răspunde #1770 : Luni 07 Martie 2011, 21:41:57 »

Atat pe Prut, cat si in bazinul Prutului, asta incluzand si lacul de acumulare precum si lacul de linistire, nu se practica acvacultura, deci nu sint licente de acvacultura. In sustinerea celor spuse de mine vin cu litera legii : acvacultură – creșterea sau cultivarea de viețuitoare acvatice cu tehnici destinate măririi peste capacitatea naturală a mediului a producției de organisme acvatice, acestea fiind proprietatea unei persoane fizice sau juridice ( O.U.G 23/2008, cap. I, art. 2, pct. 1).

 
Memorat
etapmoto
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 26


« Răspunde #1771 : Marți 08 Martie 2011, 11:20:34 »

salut pescari.
ma numesc ciprian si sint din iasi, dar locuiesc in CAMPULUNG MOLDOVENESC.
 pescarii de aici pescuiesc, marea majoritate, numai pe prut, si 100 de zile de prohibitie ii nemultumesc profund.
 daca faceti o petitie ma angajez sa vin personal cu tabelul de semnaturi a tuturor prscarilor din oras si zona.
haideti sa schimbam ceva.

  CURAJ.
Memorat
anicu
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 14


« Răspunde #1772 : Marți 08 Martie 2011, 13:30:14 »

  Cei care ,,hoinaresc'' pe malul Prutului de dinainte de anul 1990, stiu foarte bine ce insemna potentialul piscicol al raului in acea perioada si situatia existenta azi.Numarul mare de zile de prohibitie din prezent,( prin comparatie cu cele 30 din acea vreme) nu este o bucurie pentru niciun pescar. Trebuie insa sa intelegem,ca este una din solutiile obligatorii pentru refacerea fondului piscicol. Si pentru ca citeam undeva mai sus despre o petitie, subscriu la idee, cu conditia ca aceasta sa fie facuta ca demers pentru efectuarea de controale intense mai ales in perioada de prohibitie. Si pentru a ne mai alina ,,dorul'' de iesire in natura, putem solicita in calitate de membri ai asociatiilor de pescari sportivi,sa facem parte din cadrul echipelor conduse de inspectorii A.N.P.A.
Memorat
dorint
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 722


« Răspunde #1773 : Marți 08 Martie 2011, 13:39:49 »

Care echipe ANPA nu ajung niciodata sa verifice legalitatea sculelor folosite (99% ilegale!-monofilament cu ochi de 20 mm), mai ales ca Merticaru& Company, au spaguit in decursul anilor , pe toti, incepand de jos, pana-n varf!
De controlat cum sa controleze , cand sunt cativa inspectori ANPA toata Moldova?


« Ultima modificare: Marți 08 Martie 2011, 13:42:34 de către dorint » Memorat
siluru
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 16


« Răspunde #1774 : Vineri 11 Martie 2011, 09:41:02 »

 Este adevarat ca sectorul de Prut din jud. Botosani a revenit AJVPS-ului? Asa am auzit....macar sa stim de unde ne luam permise.

Memorat
dorint
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 722


« Răspunde #1775 : Vineri 11 Martie 2011, 10:02:52 »

Chiar daca Prutul este concesionat de AJVPS BT,eu sunt sigur ca PP va incheia un  protocol cu cei de la Botosani,pentru a putea pescui fara probleme acolo, nu cred ca trebuie vizat la BT , pentru a pescui pe Prut.
Memorat
marcel gheorghita
Salau
****
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.637


never give up...keep on trying...


« Răspunde #1776 : Vineri 11 Martie 2011, 10:19:18 »

Pt Prut trebuie vizat permisul doar la politia de frontiera, lucru care nu costa nimic, doar timp.
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
dorint
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 722


« Răspunde #1777 : Vineri 11 Martie 2011, 18:20:27 »

s-ar fi gasit cineva de la AJVPS BT, care a fost la PF si le-ar fi spus sa nu mai vizeze la membrii  PP,doar la cei din SV, care au vizat la AJVPS SV sau BT,dar aceasta este o ilegalitate si trebuie tratata ca atare!
Memorat
petru
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.471« Răspunde #1778 : Vineri 11 Martie 2011, 18:26:11 »

Razvan a fost personal la inspectorul sef si a depus o adresa la politia de frontiera,iar eu am anuntat ANPA despre incident....asteptam Rinjet Suparat
Memorat
bingogabi
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Iasi
Mesaje: 1.079« Răspunde #1779 : Vineri 11 Martie 2011, 20:57:13 »

In cat timp trebuie sa dea un raspuns?
Memorat

Inainte de a vedea paiul din ochiul meu, uita-te la barna din ochiul tau !
Pagini: 1 ... 87 88 [89] 90 91 ... 94   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.065 secunde cu 25 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Duminică 30 Decembrie 2018, 21:31:59
Copyright © 2006-2019 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.