Prieteni Pescari

Crapul si cartoful

Marți 24 Octombrie 2017, 01:44:47 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: [1]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Crapul si cartoful  (Citit de 4762 ori)
0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect.
D.Viorel
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 6


« : Duminică 22 Aprilie 2012, 21:10:19 »

De la aparitia boiliesurilor si a pescuitului modern la crap o multime de momeli traditionale au fost date uitarii. O fi bine? N-o fi bine? Asta nu va ramane decat dvs sa o judecati si sa o incercati.

In cartile vechi de pescuit o momeala aparea recomandata preponderent alaturi de porumb, CARTOFUL. Crud sau fiert, cartoful poate fi in multe cazuri o momeala extraordinara. Nu putine sunt baltile pe malul carora abunda culturile de cartofi, odinioara pescarul lua un cartof, il curata de coaja, il taia cubulete si tinea �babaroasele� intr-o galetusa cu apa sa nu se inegreasca. Un cubulet de cartof infipt in carlig era momeala la care se prindeau exemplare frumoase de crap.
Maestrii pescuitului din acele vremuri recomandau insa fierberea cartofilor in cateva clocote, aceasta desigur ii face mai moi, mai usor de furat (sau de cazut) din carlig dar si atractia asupra crapului este mai mare. Cartofii fierti bine, framantati cu mamaliga si paine sau numai chiar cu paine si garnisita bine cu niste boabe de porumb in lapte era o pasta �secreta� de pus pe arc.

Pe malul Dunarii inca mai vezi batrani pescuind cu cubulete de cartofi, uneori ii mai vad si prinzand ceea ce ma face sa cred ca totusi cartoful nu ar trebui dat uitarii, poate ar trebui sa-i mai acordam o sansa.

Oare ce ar fi un cartof fiert bine intr-o coca de boilies? Sau o nadire masiva cu cartofi fierti, vara, cand crapul trage in special noaptea?

Ce ziceti? Merita incercat?  Fir intins
Memorat
codrinescu
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi-vatra dornei
Mesaje: 68



« Răspunde #1 : Duminică 22 Aprilie 2012, 21:36:26 »

doar si boilesurile astea, au o componenta organica, dar nu s facute pe LUna? nu?
niciodata nu trebuie uitat traditionalul....
imi amintesc , cindva, undeva pe borcea, linga hirsova, eram noi multi acolo cu tot felul de momeli dichisite, si scule faimoase....si udam plumbii de pomana, unde in amonte cu 50 d em de noi, un ''indian'' localnic, scotea crapceni unu dupa altul, la mamaliga simpla, ci firul pus pe o sticla de pepsi, iar la final daca i lua tot firul apa....il lega de deshtu mare de la picior...sa aiba ''samtz'' la fir...he he...ce vremuri...cind peste mai era in apele noastre de tot felul...
Memorat

''caci nu-i totuna leu sa mori, ori caine-nlantuit!!''
D.Viorel
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 6


« Răspunde #2 : Duminică 22 Aprilie 2012, 22:15:17 »

Ei... depinde si de peste.
Mult  Noroc la pescuit
Memorat
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #3 : Miercuri 25 Aprilie 2012, 09:10:22 »

indiferent de ce fierbem,cartofi, mamaliga,paine,tot la transformarea amidonului ajungem,in Delta am vazut ca mamaliga cea mai buna de crap se pregatea c-am in 3/4 de ora,la ce grad de transformare a amidonului in glucoza,fructoza numai ....ceaunul stie Risete......de ce toate astea,simplu ,se formeaza un strat moale la suprafata cubului,foarte atragator....
Memorat
ionut_pescarul
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 210



« Răspunde #4 : Luni 04 Iunie 2012, 17:48:19 »

Pai..atunci haideti sa concepem niste boilesuri pe baza de cartof...de ex :
Fierbem cartoful in prealabil dar avem grija sa il pastram cald cat preparam asa zisele boilesuri homemade.Intr-ul bol punem 1 parte faina de grau si 2 parti faina de porumb fina si aditiv praf (10 -15 g de aditiv la 2-2,5kg amestec)
Amestecam faina si aditivul intr-un bol.Punem apa la fiert si turnam foarte putina peste amestec, mestecam bn in zona uda . Facem niste mingi cam de marimea unei mingi de pinpong , sau mai mici , dupa preferinta care se arunca in apa clocotita si se fierb pana se ridica la suprafata.
Dupa ce scoatem bilele , cat inca sunt calde adaugam diferite arome si formam bilei un strat de cartof, lasam la uscat si trebuie folosite in 1-2 zile maxim , deoarece cartoful se altereaza repede.
Fir intins!
Memorat

Prinzi, nu prinzi -tot pescuit se numeste!
sandru.ion
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 12



« Răspunde #5 : Luni 29 Octombrie 2012, 11:31:37 »

Stiu pe cineva care prindea bine la cartof in Franta (e roman stabilit in germania). Prefera sa dea la cartof ca sa pacaleasca somnul pitic..
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ] , [ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ] , [ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
Pagini: [1]   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.051 secunde cu 25 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Miercuri 18 Octombrie 2017, 18:32:43
Copyright © 2006-2017 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.