Prieteni Pescari

Legislatie pescuit Suceava

Duminică 25 August 2019, 04:05:43 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: 1 ... 3 4 [5] 6   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Legislatie pescuit Suceava  (Citit de 81358 ori)
0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect.
Lucian SV
Biban
***
Deconectat Deconectat

Localitatea: Suceava
Mesaje: 506


« Răspunde #80 : Marți 09 Iulie 2013, 12:24:09 »

Or fi fiind în concediu cei de la ANPA, El presidente, poate de asta nu ne anulează autorizațiile ...
Domnule Petru, chiar sunteți penibil de penibil! Habar nu aveți pe ce lume trăiți ... Tocmai de aia există instanțe de judecată în lume asta ... Altfel fiecare face ce îl taie capul ... așa cum văd că faci dta! Cât ai de gând să ne mai minți ... Căutați soluții de rezolvare nu alte minciuni! Și oricum la cum e treaba cred că veți continua circul cu minciunile astea de doi bani ...
ce faci ghijgarăule? marș la pescuit la cacaina! pierzi timpul pe forumuri cu întrebări tâmpite! asta-i situația în țara asta, ce nu ție clar?
Memorat
petru
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.472« Răspunde #81 : Miercuri 10 Iulie 2013, 06:45:56 »

@Gelu
nu vrei sa ne vedem fata in fata ca sa discutam cu cartile pe fata ?  sugubat eu ma exprim mai bine cand vad fata unui om ,nu in fata tastaturii
Memorat
Gelu
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 15


« Răspunde #82 : Miercuri 10 Iulie 2013, 10:05:32 »

Măi Batistuță! Tu să dispui ptr. tine ce ai de făcut! Eu nu pierd timpul ptr. că tocmai de aceea e deschis acest forum! Întrebările mele, bleguțule nu sunt tâmpite! Sunt parțial și întrebările celorlalți forumiști dar mai ales ale cercului meu de prieteni care până de curând am vizat la PP! Situația pe care nu o nominalizezi e probabil aceea unică în care este El Presidente, păcăliciul de Petru care nici până acum nu a dat un răspuns cotizanților PP care anume a fost strategia cu netimbrarea în dosarul de la Înalta Curte de Casație și Justiție! Sau El Presidente va încasa de acum încolo timbru pe prostie de la cei care vor mai vrea să fie luați de fraieri și să vizeze la PP și să nu poată pescui legal nici acolo unde se alimentează batistuță ăl de Lucian, adică la Cacaina!
Petru! Am mai fumat de ăștia ca tine! Despre care cărți vrei să vorbim? Tu unde trăiești? N-ai înțeles că PP nu mai are cu nici un titlu apele județului Suceava? De unde atâta vitejie la tine, măi băiete? Da până acuma nu din fața tastaturii ți-ai dovedit bărbăția? Ne putem vedea măi Petre! De ce nu ?
Memorat
Teodor
Salau
****
Deconectat Deconectat

Localitatea: Iasi
Mesaje: 1.863


« Răspunde #83 : Miercuri 10 Iulie 2013, 10:31:17 »

@Gelu
Te rog sa pastrezi un limbaj in limitele decentei si bunului simt. In acelasi ton cu mesajul tau iti pot spune ca si noi "am mai fumat" de astia.

Atit timp cit iti respecti colegii de forum - indiferent ca esti de acord cu ei sau ai o opinie/parere diferita - nimeni nu-ti va reprosa nimic.
Nu-ti reposez in nici un fel faptul ca ai o parere negativa despre cum au evoluat lucrurile, ci modul in care incerci sa o transmiti - mai exact atitudinea provocatoare pe care o manifesti.
Memorat

"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
Gelu
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 15


« Răspunde #84 : Miercuri 10 Iulie 2013, 11:45:51 »

Teodor! De când o părere care nu bate cu ce vrea Petru e o părere negativă? Faptul că n-a fost în stare să asigure legalitatea pescuitului ptr. cotizanții PP nu îți spune nimic? Ai citit inepțiile scrise de LucianSv? Ce crezi că sunt acelea? Laude? Fiecare apreciază ce poftește din ceea ce scriu unii sau alții? Sau cei care cotizează la Petru nu au dreptul la o gândire liberă? Și apropo, care noi "am mai fumat"? Eu vorbesc în numele meu nu al vostru sau al altora! Hai noroc!

Postat pe:: Miercuri 10 Iulie 2013, 11:42:49

El Presidente?! Se aude??
Aștept încă un răspuns în legătura cu "strategia" ta, aia înțeleaptă, cu netimbrarea acțiunii!
Sau îți mai trebuie o strategie, mai înțeleaptă ca să formulezi și apoi să ne comunici și nouă, ălor mai puțin pricepuți și nesimțiți, cam cum stau lucrurile la noi ??...
Memorat
Lucian SV
Biban
***
Deconectat Deconectat

Localitatea: Suceava
Mesaje: 506


« Răspunde #85 : Miercuri 10 Iulie 2013, 14:58:13 »

domnu' Gelu, hai să te iau cu vaselină că văd că ai mintea odihnită și îți plac flameurile. dumneata vrei să pecuiești liniștit pe malul unei ape publice așa e  descrisă de art.2 pct.3 din OUG 23/2008. pentru treaba asta nu trebuie să fii membru nici PP, nici la agvps, nici la orice alt ong. trebuie să ai doar permis de pescuit emis de statul român pe care să-l prezinți la control polițistului sau jandarmului aflat în control. în cazul habitatelor naturale pentru care sunt emise autorizații sau sunt încheiate contracte de concesiune cu asociații acestea POT PRETINDE TAXE DE PESCUIT SĂPTĂMÂNALE, LUNARE SAU ANUALE COMUNICATE CĂTRE ANPA ȘI PUBLICATE PE SITE-UL INSTITUȚIEI. scopul asociațiilor este trecut în statut, la PP îl poți vizualiza pe pagina de start vezi art. 3 și 4. pe cine crezi dumneata că interesează faptul cum te-a dat cu var tov. Goicea? însă pe tine te interesează altceva și anume să umpli portbagajul după o zi de pescuit și să nu fii deranjat de nimeni. la ședință n-am prea văzut pe nimeni care să fi ridicat problema modului în care s-au cheltuit banii din cotizațiile membrilor, cu excepția celor legate de plata celor doi salariați. dar dumneata vii pe forumul asociației și ne povestești cum te-a lămurit tovarășul că el e miezul în Suceava și eu în 2009 eram un prost când m-am băgat la PP.
nu e nicio problemă că te-ai dus la ajvps, însă acțiunile acestui ong sunt egale cu mulțimea vidă pentru mediu și pescuit, dar cine știe poate acolo-i locul tău.
« Ultima modificare: Joi 11 Iulie 2013, 08:23:44 de către Lucian SV » Memorat
c_tin
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: suceava
Mesaje: 239« Răspunde #86 : Miercuri 10 Iulie 2013, 20:20:53 »

ma mir de raspunsul tau Lucian tu care de obicei erai tot timpul 'omul cu obiectii contra' deodata nu mai esti jiungiul din coasta ,din contra devii aparatorul lor Cum?
Memorat
Lucian SV
Biban
***
Deconectat Deconectat

Localitatea: Suceava
Mesaje: 506


« Răspunde #87 : Joi 11 Iulie 2013, 08:15:03 »

ma mir de raspunsul tau Lucian tu care de obicei erai tot timpul 'omul cu obiectii contra' deodata nu mai esti jiungiul din coasta ,din contra devii aparatorul lor Cum?
Love
poate n-ai înțeles ideea. tot timpul am susținut că pentru a pescui legal în SV iți trebuie permis de pescuit și nu carnet de membru. am eu alte "dureri" vis-a- vis de activitatea PP SV, deși nici măcar nu pescuiesc pe Suceava sau Siret în județ.
Memorat
petru
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.472« Răspunde #88 : Joi 11 Iulie 2013, 09:14:06 »

@Gelu
de ce nu te duci sa-l intrebi pe Razvan de ce n-a timbrat actiunea?
Memorat
Gelu
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 15


« Răspunde #89 : Luni 15 Iulie 2013, 08:38:48 »

LucianSV băiete, după ce îți aduni mințile rătăcite pe dealuri și evident după ce te speli de vaselină, studiază cu atenție Ordinul 15/2011 pentru că cititul nu e suficient! Calomnia e arma celor cu probleme majore măi băiete! Locul meu e acolo unde vreau să fiu nu unde mă manipulează unu sau altul!
Ești în afara realității!
Petru! La o întrebare nu se răspunde cu altă întrebare! "Răspunsul" tău e grăitor ptr. pescarii de bun simț!
Memorat
Lucian SV
Biban
***
Deconectat Deconectat

Localitatea: Suceava
Mesaje: 506


« Răspunde #90 : Luni 15 Iulie 2013, 10:05:49 »

domnu Gelu, ești limitat?
nu știi să citești sau nu prea înțelegi limba română?
Art. 2  din Ord. 15/2011- (1) Practicarea pescuitului recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale se face în baza permiselor emise de către administratorul resurselor acvatice vii și eliberat de acesta sau de către asociațiile de pescari sportivi, după caz.

    (2) Asociațiile de pescari pot elibera permise de pescuit recreativ/sportiv numai după obținerea autorizației de pescuit recreativ/sportiv, pe baza listelor nominale depuse la ANPA și a documentelor prevăzute la art. 5 alin. (3).

Art. 4 din OUG 23/2008- (1) Elaborarea strategiei naționale și a reglementărilor referitoare la conservarea și managementul resurselor acvatice vii existente în habitatele piscicole naturale, la acvacultură, la organizarea pieței produselor pescărești, la structurile de pescuit și acvacultură, precum și implementarea și controlul aplicării și respectării acestora sunt atributul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură.

    (2) *** Abrogat prin O.G. nr. 15/2009 și prin L. nr. 317/2009

    (3) Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură are următoarele atribuții principale:

    a) administrează resursele acvatice vii din habitatele piscicole naturale ale României, cu excepția celor din Rezervația Biosferei "Delta Dunării", care sunt administrate de Administrația Rezervației Biosferei "Delta Dunării", în colaborare cu autoritățile administrației publice locale din Rezervația Biosferei "Delta Dunării", în condițiile legii;

 Art. 8 din Ord.15/2011- (1) Asociația de pescari sportivi care obține autorizație de pescuit recreativ/sportiv are următoarele obligații:

    • să elibereze permisele de pescuit recreativ/sportiv către pescari, în condițiile legii, fără perceperea de taxe suplimentare;

    • să inițieze lunar acțiuni de control în colaborare cu instituțiile abilitate ale statului;

    • să elaboreze și să actualizeze baza de date cu membrii asociației și cu numărul de permise eliberate;

    • să transmită trimestrial/periodic către filialele ANPA situația membrilor, a permiselor eliberate și a documentelor justificative privind plățile către bugetul de stat reprezentând taxa de eliberare a permiselor de pescuit;

    • să adopte și să implementeze măsuri de refacere a resurselor acvatice vii, cu aprobarea ANPA;

    • să marcheze cu panouri zona/zonele de pescuit în termen de 90 de zile de la obținerea autorizației;

    • să asigure igienizarea locurilor amenajate pentru pescuit;

    • să afișeze în locuri vizibile la sediul asociației și pe teren regulamentul propriu de pescuit;

    • să solicite sprijinul inspectorilor piscicoli și al ofițerilor, agenților și subofițerilor din cadrul poliției și jandarmeriei în cazul semnalării actelor de braconaj;

    • să își armonizeze activitatea cu alte asociații de pescari sportivi din bazinul hidrografic și să elaboreze împreună cu ANPA un plan comun de administrare unitară a resurselor acvatice vii din bazinul hidrografic respectiv, care să urmărească să abordeze unitar managementul apelor la nivel de bazin hidrografic, conform Directivei 2000/60/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 23 octombrie 2000 de stabilire a unui cadru de politică comunitară în domeniul apei.

    (2) Asociațiile de pescari sportivi pot percepe un tarif, săptămânal, lunar, anual, de acces în zona de pescuit autorizată pentru serviciile de organizare a pescuitului și derularea obligațiilor prevăzute la alin. (1).

    (3) Tarifele de acces se vor stabili pentru toată perioada de valabilitate a autorizației de pescuit recreativ/sportiv de către asociațiile de pescari sportivi, vor fi indexate anual cu rata de inflație și vor fi aduse la cunoștința ANPA până la data de 1 februarie.

    (4) Pentru o informare corectă a pescarilor sportivi, ANPA va publica pe site-ul [ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ] lista asociațiilor pe zone și tarifele practicate de acestea.
 
deci cum stai cu masarda?
pe de altă parte acest remember al legislației poate prinde bine și altor nelămuriți.


« Ultima modificare: Luni 15 Iulie 2013, 10:08:35 de către Lucian SV » Memorat
petru
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.472« Răspunde #91 : Miercuri 17 Iulie 2013, 13:25:18 »

astazi AVPS-ul a fost in control in zona Dolhasca,10 la numar,fara politie ,jandarmi,au gasit 2 pescari din Biastrita Nasaud cu acte in regula(chitanta 2013 si permis 2012)dupa amenitari,injuri,au plecat dupa politiie si s-au intors(fara politie)i-au luat la bataie pe cei doi si au luat si pestele.......a fost anuntata ANPA  Galati si suntem hotarati sa ajutam pe cei doi cu plingerea la parchet......antena 3 e aici.....a vrut cameramanul sa se duca dar cred ca lua si el bataie....regula intimdarii impuse de Goicea nu cred ca va da roade...
Memorat
Sorin Buculei
Biban
***
Deconectat Deconectat

Mesaje: 660


« Răspunde #92 : Miercuri 17 Iulie 2013, 18:31:36 »

Petrush, da' pe voi cine va ajuta Cum? Si cum o sa-i ajutati pe cei doi Cum? In ce calitate Cum? "Astea-s vorbe de descintec" Risete Risete Risete . Ale tale !!!
Memorat
petru
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.472« Răspunde #93 : Joi 18 Iulie 2013, 20:52:37 »

deranjam cu ceva daca stim exact unde se fac plangerile,si ajutam oameni sa le depuna,un om de la noi asta face sugubat,daca si acum paznici de vanatoare spun pe balta ca anpa nu e valabila.... Shocked
descatec.......tu crezi in descantece?
Memorat
Bogdan10
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Mesaje: 57


« Răspunde #94 : Joi 18 Iulie 2013, 22:54:34 »

  Intram deja in zona voodoo....Societate bananiera, obiceiuri pe masura....
Memorat
Sorin Buculei
Biban
***
Deconectat Deconectat

Mesaje: 660


« Răspunde #95 : Sâmbătă 20 Iulie 2013, 16:36:49 »

Da, eu cred in descintece! Dar acolo era un citat din Ion Barbu = Dan Barbilian !

Postat pe:: Sâmbătă 20 Iulie 2013, 16:24:47

Atita timp cit mergi cu magnificul stefan popescu ,Petrush ,nu pot decit sa zimbesc amar! Arata-mi un singur proces cistigat de mentorul tau de suflet  ! Arata-mi ceva bun facut de hirdaul asta de laturi !  M-am certat cu Vali Stratonov pe motivul asta! Tu cuntinui sa fii INGINER ! Vali nu este inginer ,(asa ca si-a dat destul de repede seama cu cine si pus in cird!)tu esti ! Si eu sint, dar pe hirdau l-am simtit de mult timp! Continua ! Si ai sa ajungi ca el ! Stema Moldovei este un cap de bour !
Memorat
petru
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.472« Răspunde #96 : Luni 22 Iulie 2013, 13:35:14 »

asta e parerea ta.....Fane nu e presedinte pe viata Rinjet....daca m-am inselat e obtiunea mea  Evil
Memorat
Bogdan10
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Mesaje: 57


« Răspunde #97 : Luni 22 Iulie 2013, 14:39:55 »

    Discutia dintre Sorin Buculei si Petru e dusa mult prea departe pentru ,,muritorii" de rand, adica simplii cotizanti PP. Noi am vrea niste rezultate pozitive pentru pescari, nu intelegem sicanele astea dintre voi, vizavi de niste persoane necunoscute noua.
Memorat
dorint
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 722


« Răspunde #98 : Luni 22 Iulie 2013, 22:37:30 »

Petru , ca presedinte al PP , acum ne ai si pe noi in responsabilitatea care ti-ai asumat-o si daca tu iei o decizie gresita , avem de suferit noi toti , cei care am crezut  si  inca  mai credem in PP, ca varianta back-up al defunctului AJVPS si am sprijinit initiativa de a se constitui o asociatie libera  a   Pescarilor din Suceava.
Asa ca mi se pare  destul de egoist raspunsul tau, poate dl. Buculei , un domn in varsta dupa cate am inteles si cu experienta, nu cred ca ti-a spus cu rautate ,ceea ce ti-a spus, poate ar trebui mers pe alta linie, daca cea prezenta e pierzatore din orice pozitie.......zic si eu sugubat
Memorat
haiduc
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: suceava
Mesaje: 92


WWW
« Răspunde #99 : Marți 23 Iulie 2013, 09:32:33 »

din exterior, pentru un membru de rand PP, lucrurile se vad cam asa:
- desi infiintata cu scopuri declarative nobile (de altfel ideea a si prins repede, cu totii fiind satui de mistocareala ajvps), in scurt timp a iesit in evidenta faptul ca nimic nu se face in tara asta fara ganduri de marire sau, daca vreti mai vulgar spus, fara gandul la ciolan.
dovada:
- in primul an, cotizatiile noastre au mers spre achizitionarea unei masini si a unei barci
- in urmatorul an, cand s-a discutat despre populari etc., ni s-a pomenit de cheltuieli birotice si alte nazdravanii.
- intre timp, baietii din conducerea PP au inceput ofensiva pentru functii in hulita federatie (care are zilele numarate) infiintata de Stefan Popescu zis pigulici.
- mai mult, aratandu-ne cat de mult le pasa de noi, cotizantii de rand, au infiintat Asociatia Clubul Sportiv Moldova, pe care l-au afiliat la aceasta pseudofederatie, lasand PP-ul de izbeliste si dovedind inca o data ca doar pescuitul de competitie conteaza, noi, pescarii recreativi, fiind considerati doar o sursa de venit.   

- in rest, au fost mai multe minciuni aruncate pe ici pe colo si mult prea multa nepasare fata de membrii cotizanti.

- pacat, repet, pentru o asociatie la care majoritatea dintre noi au aderat cu inima deschisa si cu speranta ca va schimba fata pescuitului in bine.
Memorat

invitatie [ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
Pagini: 1 ... 3 4 [5] 6   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.242 secunde cu 26 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Ieri la 18:47:44
Copyright © 2006-2019 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.