Prieteni Pescari

Braconaj la Racaciuni

Joi 27 Iunie 2019, 14:09:26 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: [1]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Braconaj la Racaciuni  (Citit de 3369 ori)
0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect.
bcmarius
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 5


« : Vineri 14 Iulie 2006, 10:40:44 »

Uitati ce s-au gindit unii sa faca!
Postez o stire de pe un flux de stiri al politiei.
GRUP DE INFRACTORI CONSTITUITI INTR-O ASOCIATIE DE BRACONAJ
   
   Un grup de pescari „profesioniști” din satele Răcătău, Pâncești, și Gheorghe Doja, conduși de Toma Neculai. domiciliat în Bacău, persoană care are în concesiune balta de la Dieneț, au constituit o organizație nonprofit (?!?) în scopul practicării pescuitul industrial, și a demarat demersuri pentru concesionarea fondului piscicol la Compania Națională de Administrare a Fondului Piscicol Iași.
   Din perspectiva impactului asupra ihtiofaunei, aflată deja în dezechilibru, pescuitul industrial reprezintă un pericol deosebit. Si păsările sălbatice aflate în zonă în pasaj sau pentru cuibărit sunt afectate de prezența permanentă a ambarcațiunilor pe lac, de modificarea raporturilor trofice, existănd inclusiv posibilitatea înecării atunci când se agață în plase.
   Deși nu au obținut toate avizele legale și nu au capacitatea și nici interesul de a respecta normele impuse de legislația referitoare la pescuitul industrial (puncte de colectare, toate plasele și ambarcațiunile înregistrate, personal calificat, fișe de evidență a capturilort, respectarea dimensiunilor minime, a zonelor și cantităților admise precum, eliberarea speciilor protejate, etc.) braconierii și-au început activitatea, pescarii sportivi din zonă fiind atenționați că ei sunt de acum stăpânii apelor. Acești braconieri asigură inclusiv „paza” cu persoane înarmate cu arme albe și arme de foc.
   Braconierii încalcă legea deoarece nu dețin autorizația de mediu, eliberat de Agenția Județeană de Protecția Mediului, și nici acordul custodelui conform cu Legea 195/2005 privind protecția mediului.
   Specificăm că în data de 10.07.2006 un grup de patru braconieri membri ai acestei asociații(FOTO ANEXA) au fost surprinși de reprezentanții custodelui (ADC) și ai Agenției de Protecție a Mediului având în barcă plase tip monofilamnent. Acest fapt constituie infracțiune și se pedepsește conform Legii 192/2001 cu amendă penală de la 30.000 la 80.000 RON.
   Trebuie să precizăm faptul că domnul Toma Neculai, președintele asociației de braconieri are dosar penal pentru infracțiuni privind Legea apelor în urma constatărilor făcute de Direcția Apelor Siret, iar mulți dintre membrii fondatori și colaboratori ai asociației au în cazier infracțiuni legate de Legea 192/2001 privind pescuitul.
   Atragem atenția asupra atitudinii Companiei Naționale de Administrare a Fondului Piscicol Iași (administratorul fondului piscicol), condusă de domnul director Platon Cătălin care refuză să ofere orice informații referitoare la concesiunea de pe lacul Răcăciuni. In acest sens ANEXAM solicitarea ADC în baza Legii 544 și răspunsul CNAFP Iași.

   Incepând cu 04 mai 2006 Asociația pentru Dezvoltare Comunitară exercită custodia ariilor speciale de protecție avifaunistică Lac Bacău II, Lac Galbeni și Lac Răcăciuni, în baza convențiilor de custodie nr.2570 nr.2571 și rescpectiv nr.2572, înregistrate la Agenția Județeană de Protecție a Mediului Bacău.
   In ultimii ani braconajul sistematic a modificat semnificativ biotopul specific acestor lacuri, speciile de pești caracteristice (mreană, clean, crap, somn, etc.) fiind înlocuite de speci precum ghiborțul sau guvizii. Pescuitul cu plase tip monofilament a distrus tot peștele, chiar și cel eliberat sau care reușește să rupă plasa murind de cele mai multe ori în urma rănilor (ANEXA – crap găsit viu în plasă monofilamnent Lac Galbeni 07 iulie 2006).
   In contextul în care lacul Răcăciuni ,ca și suprafață, este a două arie naturală protejată din Județul Bacău, în condițiile în care nu există studii stiințifice privind declinul speciilor valoroase din această zonă (fap semnalat de pescarii sportivi), în contextul în care nu există investiții în zonă care să vizeze refacerea și protejarea patrimoniului natural,lacul suportă o nouă tentativă de îmbogățire peste noapte.

   In calitate de custode, ADC Bacău a informat Inspecția Piscicolă Iași, Garda de Mediu Bacău și Agenția de Protecție a Mediului Bacău, cu privire la această situație și a solicitat luarea măsurilor legale. ADC pune la dispoziția autorităților informațiile și mijloacele de care dispune pentru rezolvarea cât mai grabnică a acestei situații.


am si niste poze cu "PESCARII" si cu "Sculele de pescuit" da vad ca aici pe forum nu le pot uploada incerc niste linkuri sper sa mearga
[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]

Memorat

Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia omeneasca. Si nu sunt sigur in legatura cu primul.
Albert Einstein
leba
Vizitator
« Răspunde #1 : Sâmbătă 15 Iulie 2006, 09:56:51 »


   e clar ca au spate daca procedeaza asa. oare cati procurori/judecatori/politisti au trebuit mituiti? Suparat
Memorat
nick
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 1.516


Go fishing or die trying


« Răspunde #2 : Vineri 28 Iulie 2006, 09:50:57 »

Leba stai linistit ca pe langa nenorocitii astia care au la mana  ceva "oficial",sunt o gramada care baga plasele pe langa ei.Barajele de la Racaciuni si Beresti sunt pradate sistematic,au garduri de plase de 10 km,deci iti dai seama ce ravagii produc fondului piscicol.Toate astea se intampla ziua,fara nici o urma de frica,de ce oare?Eu propun sa deschidem un o sectiune la noi pe forum pe care sa prezentam poze cu braconieri,urmand sa trimitem aceste date celor de la inspectia piscicola,urmand sa vedem ce raspunsuri primim.Daca ii bombardam cu astfel de solicitari trebuie sa intreprinda ceva.
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
Pagini: [1]   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.037 secunde cu 24 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Duminică 02 Iunie 2019, 03:13:04
Copyright © 2006-2019 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.