Prieteni Pescari

Biban "in coaje"

Miercuri 13 Decembrie 2017, 17:01:45 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: [1]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Biban "in coaje"  (Citit de 3975 ori)
0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect.
micul-pescar
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Focsani jud. Vrancea
Mesaje: 49


Good things come to those who bait


« : Marți 08 Mai 2007, 12:12:45 »

Durata de preparare: 30-40 min

Ingrediente:
Bibani (nr. de persoane X cit poate minca fiecare), preferabil cit mai mari si de marime egala, sare (de care aveti: fina, de mare, "de muraturi"), un bustean de vreo 70-80 de centimetri lungime si 20-30 cm diametru, cit mai drept, preferabil de salcie.

Mod de preparare:
Pe jarul gata facut asezati busteanul (nu e o reteta de facut acasa ). Se cresteaza bibanii la baza operculelor si la 1 mm in fata anusului. Se scot branhiile si odata cu ele toate organele interne. Daca operatiunea esueaza, scoateti organe interne cu degetul sau cu un betisor. Clatiti pestii curatati in cit mai putina apa. Uscati la interior cu o cirpa curata, sarati din abundenta. Intoarceti busteanul, focul ar fi trebui sa-l "scoabeasca" in forma de albie. Asezati bibanii in "albia" formata fara sa-i suprapuneti, acoperiti cu jarul ramas. Dupa 15-20 minute, indepartati jarul, scoateti bibanii, dupa 5 minute scuturati cenusa si solzii arsi cu ajutorul unei furculite, si POFTA BUNA! (daca stringeti usor bibanii de spinare si burta, pielea si solzii ramasi se desfac ca o coaja, la mijloc ramine numai carnea, alba si infiorator de gustoasa!)

Memorat

Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a lifetime
dorint
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 722


« Răspunde #1 : Marți 13 Ianuarie 2009, 16:45:16 »

super ideea...si cred ca sunt si f. gustosi;voi incerca.
Memorat
radu_bug
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: IASI
Mesaje: 1.356


viel spaβ


« Răspunde #2 : Marți 13 Ianuarie 2009, 18:52:15 »

eu am auzit alta reteta tot in aer liber . nu se foloseste bustean ci lut. se lipeste lutul de bibani pe tot corpul probabil un strat mai gros , si apoi se pun pe jar . dupa un oarece timp - nustiu cat- se scot de pe jar , si cind desfaci crusta de lut se ia cu tot cu solzi . bon apetit  Wink
Memorat
nick
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 1.509


Go fishing or die trying


« Răspunde #3 : Marți 13 Ianuarie 2009, 20:25:30 »

Ehehehe, trebuie sa fie un pic de biabni, daca sunt mici cred ca nu mai gasesti nimic in lut....s-au pietrificat si poti sa-i atarni la retrovizoarea de la masina.  Risete
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
radu_bug
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: IASI
Mesaje: 1.356


viel spaβ


« Răspunde #4 : Marți 13 Ianuarie 2009, 20:31:01 »

de fapt cred ca metoda asta merge cu orice peste cu solzi cu conditia sa fie mai marutz , peste500-600 gr . daca is mai mici si se pietrifica ii transform in voblere  Rinjet
« Ultima modificare: Marți 13 Ianuarie 2009, 20:32:42 de către RADU » Memorat
Pagini: [1]   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.039 secunde cu 24 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Luni 16 Octombrie 2017, 18:26:54
Copyright © 2006-2017 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.