Prieteni Pescari

''mamaliga cu brinza''

Joi 23 Noiembrie 2017, 22:43:06 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: [1]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: ''mamaliga cu brinza''  (Citit de 6691 ori)
0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect.
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« : Vineri 18 Mai 2007, 14:43:53 »

Trebuie sa marturisesc ca pescuitul la cub de mamaliga inca mai da rezultate,dar reteta mamaligii ''beton'' o tine fiiecare ascunsa in cotloanele subconstientului si nici sub hipnoza nu poate fi scoasa.Am fost martor la o intimplare nostima petrecuta la Ungheni unde un mosulica simpatic ne dadea lectii de prins crap la cub de mamaliga,dar nu orice mamaliga.Cind ne-am intors la tren eu l-am ajutat sa-si duca din bagaje si surpriza mi-a spus reteta magica a mamaligii.''Nepoate eu nu mai am mult de trait si nu vreau sa iau cu mine reteta in mormant dar sa stii ca daca prinzi mai mult peste decit potii sa duci intr-o mina te blestem'' acestea fiind cuvintele mosului,iata si reteta;jumatate de ceaun cu lapte se pune la fiert si se face mamliga cu faina cernuta de 2 ori,se rastoarna mamaliga intr-un lighean de tabla si se framinta cu urmatorul amestec;brinza tinuta la invechit pina apare mucegaiul rosu se amesteca cu faina de griu si se face ca o pasta care se amesteca cu mamaliga si se fierb toate inca odata.O sa ma intrebati daca am folosito,aflati ca nu mi-a esit nici odata fiindca nu stiu unde gresesc.  A mai auzit cineva de reteta aceasta?
Memorat
marcel gheorghita
Salau
****
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.619


never give up...keep on trying...


« Răspunde #1 : Vineri 18 Mai 2007, 15:09:52 »

Esti sigur ca nu a facut misto de tine?  Rinjet
Incearca fara branza, cu putina faina alba....fiarta de 2 ori....
Am vazut la cineva (un localnic de pe malul Prutului, din coincidenta ruda cu mine....), ca facea un amestec din malai cu faina alba si apa, cam de consistenta chitului, poate putin mai moale, facea cocoloase si le baga intr-o oala cu apa care fierbea; le oparea pana se ridicau la suprafata apei, le punea la uscat (stau bine si in malai)...si stau pe carlig o zi intreaga fara sa cada...
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
Jonin
Alevin
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 33


« Răspunde #2 : Vineri 18 Mai 2007, 15:17:43 »

Eu nu am vazut sa apara pe branza mucegai rosu.Pe care branza apare?
De ce nu ti-a iesit?E prea moale?
Eu ma indoiesc de faptul ca poti sa tii mamaliga o zi intreaga daca o faci cu lapte!
Memorat
paul
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Iasi
Mesaje: 731


« Răspunde #3 : Vineri 18 Mai 2007, 15:30:27 »

Am facut odata mamaliga in lapte, la care am pus si zahar si in 2 zile s-a acrit.
Mamaliga cu branza le amestecam separat (cu cas proaspat de vaca) si mergea  binisor la mreana.
Nu am pus niciodata branza la fiert cu mamaliga... si nici nu am vazut  mucegai rosu la branza... probabil trebuie s-o lasi cativa ani Tongue
Memorat
petru
Moderator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 2.466



« Răspunde #4 : Vineri 18 Mai 2007, 16:19:18 »

brinza de vaca lasata intr-o punga mai mult timp in frigider face un mucegai rosiatic si devine foarte cleioasa,eu am facut boilesuri solubile cu brinza si merg super,dar la mamaliga cred ca gresesc la proportii.Stiu ca brinza contine cazeina care are proprietatea de a forma gel la o anumita temperatura,cred ca multi dintre noi au pus brinza in tigae si au observat ca coaguleaza
Memorat
bingogabi
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: Iasi
Mesaje: 1.079



« Răspunde #5 : Luni 04 Iunie 2007, 20:29:53 »

Daca vrei "mamaliga beton" poti face in felul urmator: amesteci faina de porumb cu faina de grau, intr-un vas uscat. Cumperi un tifon, pui amestecul de faini in tifon, legi tifomul strans ( ca la cas) sa nu cada faina si-l pui la foc intr-un ceaun cu apa. Lasi sa fiarba la foc mic, vre-o 2 ore.
Scoti tifonul din apa si-l agati undeva sa se scurga apa. Ai sa obtii un amestec foarte omogen si elastic. Dupa ce s-a racit scoti tifonul. Ca sa probezi daca ti-a iesit bine, faci o biluta si o arunci pe gresie. Biluta trebuie sa sara ca o mingiuta.
Nu pune cantitate mare, intrucat va ramane "cruda" la mijloc. Eu faceam cam 200-300g la o portie.
In apa din ceaun, puneam si boabele de porumb ( in lapte) taiate la mijlocul bobului, si stiuletele de la ele. In acest caz e putin mai cleioasa, dar are un miros super de porumb in lapte !
Poti incerca reteta mea si cu branza, poate iese ceva.
Fir intins!
Memorat

Inainte de a vedea paiul din ochiul meu, uita-te la barna din ochiul tau !
c_tin
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: suceava
Mesaje: 239



« Răspunde #6 : Vineri 04 Iunie 2010, 09:56:13 »

e o ideie buna asta cu fiertul in apa cu porumb in lapte am sa incerc la toamna Aplauze
Memorat
dori
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Localitatea: Targul de pe Jiu
Mesaje: 161



« Răspunde #7 : Luni 08 Noiembrie 2010, 06:55:46 »

Salut!

.. eu am incercat sa nadesc cu branza + altele.. insa nu neaparat cu mamaliga. Am amestecat pur si simplu nada principala, pe rau si pe lac. Am reusit sa atrag mrenute, porcusori si altele mici. Cand am dat pe balta am facut "cocolos" pt. caras, din paine si branza (ce mai ramasese de la pachet) si am prins carasei.

Spor la treaba, toate cele bune si fir intins!
Memorat

Nu putem sa cerem sa fim respectati decit daca  noi dam dovada de respect fata de orice om cu care intram in contact.
Pagini: [1]   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.036 secunde cu 25 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Marți 21 Noiembrie 2017, 08:50:17
Copyright © 2006-2017 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.