Prieteni Pescari

saramura de biban

Vineri 25 Aprilie 2014, 00:15:51 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: [1]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: saramura de biban  (Citit de 7003 ori)
0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect.
leba
Vizitator
« : Miercuri 16 August 2006, 18:09:42 »


   se iau bibanii imbracati (restu' se elibereaza!), se curata de solzi si ...

   mai departe nu stiu. Cum? Roll Eyes da' de cate ori am mancat (2-3 ori) a fost realmente excelenta!
   ma ajuta cineva?
Memorat
bcmarius
Administrator
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 103


« Răspunde #1 : Miercuri 16 August 2006, 23:33:11 »

Ingrediente:
bibani, usturoi, untdelemn, sare, cimbru
Preparare:
Biabanul se spala, dar nu se curata de solzi. Se scot intestinele si branhiile prin urechi ( operculi ). Se spala foarte bine si se sterg. Se pune o tabla groasa pe foc si se presara sare. Cind tabla s-a infierbintat, se pun pestii si se frig pe ambele parti. Dupa ce s-au fript, se pun imediat intr-o cratita, se picura pe ei putin untdelemn, citeva feliute subtiri de usturoi si se presara cimbru. Se acopera cu capac si se lasa 1/2 ora. Se fierbe saramura: la un pahar de apa se pune o lingura rasa de sare si se toarna peste peste.
Cind se serveste se scoate pielea cu tot cu solzi si se indeparteaza, iar carnea pestelui se maninca cu mamaliga.

Reteta este luata dintr-o carte veche, de bucate traditionale romanesti.
Memorat

In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.
nick
Salau
****
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 1.443


Go fishing or die trying


« Răspunde #2 : Joi 17 August 2006, 07:50:34 »

Eu o stiu putin altfel:fierb saramura separat,apa+ardei gras+ardei iute+rosii prajite in prealabil pe gratar+usturoi+cimbru+piper,sare.Bibanii care i-am facut pe tabla sau gratar ii pun in cratita cu saramura sii ii las jumatate de oara acoperiti.Pofta mare!
Memorat

[ Doar membrii inregistrati pot accesa link-urile. Creare cont sau Autentificare ]
exu...
Oblete
**
Deconectat Deconectat

Localitatea: ora exacta
Mesaje: 144



« Răspunde #3 : Vineri 18 August 2006, 20:35:04 »

Bibanu' curatat (tragi de branhii si ies si matele, daca are icre, se lasa acolo unde sunt, fara a curata solzii), se pune pe tabla,pe care este presarat in prealabil, sare mare, grunjoasa...apoi se frige pe ambele parti, odata cu pestele, se frig si rosiile, ardeiu' gras.s.a....saramura se face separat, la foc mic, apa, sare. ciusca...nu este pe lumea asta, saramura mai gustoasa...daca mai ai si bibani peste 500gr, e total... Wink
Pestele se curata de piele, odata cu solzii, si se lasa intreg...mare nebunie Wink...dupa coacere, se adauga rosiile si srdeiu' gras in saramura...dai cu caciula de pamint:)
Memorat

Imi plac pestele;)
gene3004
Biban
***
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Localitatea: iasi
Mesaje: 953



« Răspunde #4 : Duminică 15 Iunie 2008, 22:05:07 »

nu-i de biban .... e de stiuca..dar e saramura!

... adica a fost:

Memorat
Pagini: [1]   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.02 secunde cu 24 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Miercuri 23 Aprilie 2014, 12:17:43
Copyright © 2006-2014 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.