Prieteni Pescari

Sfaturi practice din bucataria pescareasca

Marți 12 Decembrie 2017, 23:49:59 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?
Noutăți: Vrei sa devii membru al Asociatiei Prieteni Pescari ... detalii
 
   Pagina principală   Caută Calendar Creează un cont  
Pagini: [1]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Sfaturi practice din bucataria pescareasca  (Citit de 3631 ori)
0 Utilizatori și 1 Vizitator pe acest subiect.
aligaby
Administrator
*
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Mesaje: 455


pestele doar ... cu mujdei


« : Sâmbătă 12 Ianuarie 2008, 12:02:42 »

Pestii au carnea foarte usor digerabila, din aces motiv sint recomandati ca hrana nu numai oamenilor adulti si sanatosi ci si celor bolnavi si chiar copiilor. Carnea pestilor contine substante hranitoare pe care alte alimente le au intr-o cantitate foarte mica sau nu le au deloc. Untura de peste, in special untura de morun contine multa vitamina D. Icrele de peste constituie un aliment foarte cautat, mai cu seama icrele de sturion: morun, nisetru din care se prepara caviar.

Carnea de peste se recomanda a fi consumata cit mai curind dupa prinderea pestelui si mai cu seama dupa curatirea si spalarea acestuia pentru a nu se pierde substantele nutritive.
Pestele proaspat se cunoaste dupa urmatoarele aspecte: branhiile sa fie rosii, ochii plini, limpezi si stralucitori, carnea tare, elastica, solzii tari, luciosi. Carnea de peste este mai putin gustoasa in perioada cind depun icrele.
Pestele se curata de solzi de la coada spre cap, in raspar. Daca solzii se desprind greu se umezeste pestele scufundindu-l intr-un vas cu apa calda. Dupa curatirea de solzi, pestele se spala si se taie burta in lung, intre aripioara abdominala si cea anala. In interior pestele se curata de organele interne ( stomac, vezica inotatoare, intestine etc ) si pielea neagra si se spala numai in apa rece de mai multe ori. Pestele sarat, inainte de a fi gatit, trebuie tinut mai multe ore in apa rece sa se desareze.
Pestele de mare are cea mai mare valoare nutritiva. Pestele congelat trebuie curatit, spalat si gatit imediat, chiar daca nu s-a decongelat complet.
Pestele se pune la fiert in apa fierbinte cu putin vin alb ( vinul negru contine tanin si intareste carnea ). Apa nu trebuie sa clocoteasca ci sa fiarba incet.
Pestele mare se taie in bucati mari si se pune la fiert in apa rece; bucatile mici se pun la fiert in apa fierbinte cu putin sare.
Pestele mic se fierbe in apa in care s-au adaugat citeva legume: ceapa, morcov, pantrunjel ( radacina ), boabe de piper, frunza de dafin ( o frunza e suficient ).

Crap - 100g carne de crap contine: proteine ( 7,5 g ), lipide ( 0,4 g ), calorii ( 70 ), vitamine ( A, B, B2, PP, C ), saruri minerale ( sodiu, clor, calciu, fier ).
Biban - are solzii adinc infipti in piele de aceea se recomanda ca acestia sa fie scosi cu tot cu piele dupa ce se prajesc sau se oparesc in prealabil. Bibanul este un peste slab, dietetic.
Salau - peste dietetic, carnea nefiind grasa.
Stiuca - carnea alba fara grasimi, usor de digerat, dietetic.
Memorat
Pagini: [1]   In sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.213 secunde cu 24 cereri.

Google a vizitat aceasta pagina Duminică 15 Octombrie 2017, 11:56:59
Copyright © 2006-2017 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.