Prieteni Pescari
Pentru APE mai curate
- Pastrati curatenia.
NU transformati in cos de gunoi locurile de pescuit. La sfirsitul partidei acordati 10 - 20 minute pentru a face curat, chiar si in cazul in care locul respectiv nu era curat cind ati sosit.
- Respectati natura.
- Pastrati linistea.
- Respectati partenerii, colegii de pescuit.
Tineti cont ca in caz de nevoie, sunt persoanele cele mai apropiate care va pot da o mina de ajutor.
User Menu
Salut Vizitator.


Parola uitata?
Utilizator nou? Creare cont

2007 - Cupa Prieteni Pescari la Crap - Regulament

Regulamentul Cupei PRIETENI PESCARI LA CRAP - EDITIA I - 2007

1.Se puncteaza numai crapul comun, crapul oglinda si amurul .

2.Distanta intre standuri va fi de minim 50m.

3.Standurile vor avea dimensiunea de 8x8 metri

4.Echipele NU au voie sa primeasca ajutor la pregatirea echipamentului (pregatirea lansetelor,montarea corturilor,pregatirea nadei etc.) Concurentii nu au voie sa primeasca ajutor de orice fel din afara Se acorda avertisment pentru nerespectarea acestei reguli.La 2 avertismente se aplica descalificarea echipei in cauza.

5.Echipamentul trebuie montat in totalitate in interiorul standurilor, cu exceptia corturilor care pot fi montate si in afara standului.

6.Concurentii NU au voie sa circule pe timpul zilei cu masina. Se acorda avertisment pentru nerespectarea acestei reguli.La 2 avertismente se aplica descalificarea echipei in cauza

7. Este interzisa circulatia masinilor noaptea . Nerespectarea acestei reguli se penalizeaza direct prin descalificare

8. Vizitatorii sunt obligati sa circule pe jos si NU au voie sa intre in standuri sau sa se apropie la mai putin de 5 metri de stand. Vizitatorii pot aproviziona concurentii cu mancare si bauturi, insa numai ziua si sub supravegherea arbitrilor. Aprovizionarea cu nada este permisa numai ziua . In cazul in care vizitatorii se apropie mai mult de 5 metri de un stand, sau intra in interiorul acestuia, va fi avertizata echipa care pescuieste la standul respectiv.

9.Concurentii au voie sa paraseasca standul numai cu permisiunea arbitrilor de sector. Exceptie face parasirea standului pt necesitati fiziologice, insa nu mai mult de 15 minute.

10.Este permisa circulatia pe balta doar a masinilor arbitrilor, organizatorilor sau proprietarului, dar asta doar pe timpul zilei. ORICE alta masina nu are voie sa circule pe balta in timpul concursului.Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori ca nu au voie cu masina. Nerespectarea acestei reguli duce la avertizarea echipei la care stationeaza masina.

11.Greutatea de la care se incepe punctajul este de 1500 grame

12.Fiecare echipa trebuie sa aiba un numar suficient de saci pentru pastrarea crapului.Minim 3.

13.In fiecare sac se poate pastra decat un singur crap

14.Se pot chema arbitrii pentru cantarire suplimentara doar daca numarul crapilor depaseste 3.

15.Este obligatorie pastrarea crapilor in conditii cat mai bune in saci.Daca o echipa prezinta la cantarire un crap ranit grav acesta nu va fi validat Daca o echipa prezinta la cantarire un crap mort aceasta va fi avertizata, apoi daca abaterea se repeta va fi descalificata. Prezentarea unui crap mort se depuncteaza prin scaderea greutatii lui din totalul acumulat de echipa.

16. .Este permisa intrarea in apa pana la nivelul genunchilor Intrarea in apa este permisa in urmatoarele cazuri:

  • la scoaterea pestelui cu minciocul;
  • la punerea/scoaterea crapului in/din sacul de crap;
  • la eliberarea pestelui dupa cantarire.

Se acorda avertisment pentru nerespectarea acestei reguli.La 2 avertismente se aplica descalificarea echipei in cauza Se poate depasi acest nivel al genunchilor doar in cazul in care se doreste pastrarea crapilor la apa mai adanca. Crapii se pot pastra in apa in afara standului. Intrare in apa se face numai cu cisme de cauciuc.

17.Nada si momeala animala vie sau moarta, icrele de peste sunt strict interzise. Sunt permise fainurile animale ( de peste,de rame,de ficat etc.) Este permisa folosirea mixurilor,semintelor,boilies-urilor si peletelor Mixurile preparate folosind produsele mai sus mentionate nu trebuie sa aiba diametrul mai mare de 40mm

Este permis numai pescuitul cu momitor sau plumb de min. 50 g. Montajul utilizat trebuie sa permita eliberarea rapida a pestelui de plumb,in caz de ruptura.Plutele (flotorii) folosite la pescuit sunt interzise. In timpul lansarii, plumbul nu are voie sa descrie miscari laterale. Miscarile permise ale plumbului sunt stand-apa si apa stand.

Este permis un singur carlig pe montura.

18.Lungimea lansetelor nu trebuie sa depaseasca 4 metri

19.Este obigatoriu ca toate actiunile care au loc in timpul pescuitului (nadire,lansari,recuperari,drill-uri,etc.) sa se desfasoare in stand. Nerespectarea acestei reguli se penalizeaza prin descalificare

20..Fiecare echipa trebuie sa pescuiasca in fata standului sau si sunt interzise aruncarile catre vecini.

21.Orice echipa poate sa isi delimiteze zona de pescuit cu 2 markere. Numarul maxim de bete admis la pescuit ( in actiune) este 4. Se pot monta cate bete se doreste, insa acestea impreuna cu cele de nadit trebuie sa se afle in permanenta in pozitie verticala in spatele suportilor betelor aflate in actiune. Acestea pot fi culcate pe sol in cazul unor furtuni cu descarcari electrice. In cazul in care se pescuieste cu mai mult de 4 bete se aplica direct eliminarea din concurs.

22.Pe timp de noapte este interzis iluminatul puternic (se foloseste doar lanterna de capsi lampa de cort). Flacarile de orice natura sunt strict interzise ( nu este voie gratar, este permis aragazul) . Se acorda avertisment pentru nerespectarea acestei reguli.La 2 avertismente se aplica descalificarea echipei in cauza.

23.Orice tip de sonar este interzis.Incalcarea acestei reguli duce direct la descalificare.

24. Nu este obligatoriu rod pod-ul.

25.Folosirea minciogului este permisa numai concurentilor. Nerespectarea acestei reguli se penalizeaza prin descalificare

26.Concurentii nu au voie sa faca scandal si sa deranjeze vecinii de stand si/sau sector Se acorda avertisment pentru nerespectarea acestei reguli.La 2 avertismente se aplica descalificarea echipei in cauza

27.Este permisa numai nadirea manuala Se poate folosi bastonul de nadire(cobra),cupa de nadire,catapulta,racheta de nadire si accesoriile PVA(fire solubile,pungi solubile,saci solubili).

28.Este interzisa nadirea grea(cu racheta de nadire,catapulta sau cupa de nadire) de la ora 20:00 pana la ora 08:00 ( in intervalul 20:00 - 08:00 se nadeste doar cu cobra) Se acorda avertisment pentru nerespectarea acestei reguli.La 2 avertismente se aplica descalificarea echipei in cauza

29. Echipa care face o contestatie va depune la arbitrul sef o garantie de 30 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita primeste banii inapoi. In caz contrar, banii intra in fondurile concursului.

30. Concurentii au voie sa parcheze masinile langa stand. Din acel moment masina va face parte din stand si concurentii pot umbla oricand in masina. Masina nu mai pleaca de pe loc decat la finalul concursului, exceptie facand cazurile de forta majora. In aceste cazuri, reintoarcerea cu masina langa stand este interzisa. Se acorda avertisment, la doua avertismente , descalificare.

31. Concurentul care a invocat forta majora si a parasit concursul nu se mai poate reintoarce in stand. Incalcarea acestei reguli se sanctioneaza cu avertisment. La doua avertsmente se aplica descalificarea.

32.Echipele pot fi formate din 2 sau 3 concurenti (un runner). Runnerul are voie sa aprovizioneze standul, sa culeaga informatii, sa ajute pescarii la treburile gospodaresti, dar ii este interzis sa ajute la scoaterea pestelui, sa puna mana pe mincioc, pe lansete, sa nadeasca. Concurentul care a invocat forta majora si care a parasit standul poate fi inlocuit de runner.

33.La punctele la care nu se specifica sanctiunea, prima oara se da avertisment verbal, apoi scris, apoi se trece la descalificarea echipei.

34.Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa se autosesizeze cand este cazul si sa noteze avertismentele pe foaia de arbitraj. Altfel, avertismentul nu este valabil.

35. Concurentii sunt OBLIGATI sa participe la cantaririle capturilor vecinilor de 3 ori pe zi. Sau in cazuri de forta majora : canicula, mai multi de 3 crapi, etc) Concurentii trebuie sa fie atenti la cantarire si in momentul cand sunt de acord cu arbitrul si cu vecinii de stand, semneaza in fisa personala (de echipa) in dublu exemplar, alaturi de alte trei semnaturi: ale arbitrului si celor doi vecini de stand. Nici o reclamatie in ceea ce priveste greutatea pestelui cantarit ulterior semnarii fisei nu se mai ia in consideratie.

36.Concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatilor de pescuit chiar si in timpul cantaririlor.

37.Contestatiile se pot face DOAR in ziua produceri eventualelor fraude, orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama.

38. In caz de forta majora, concursul se poate reprograma, intrerupe sau se declara castigator cel care a prins cel mai mult peste sau captura, daca au trecut mai mult de 36 ore. Daca nu au trecut 36ore, concursul se poate intrerupe si reprograma, dar la reluare concurentii isi pastreaza locurile initiale. Concursul reprogramat reincepe din minutul 1, netinandu-se cont de pestii care s-au prin in etapa anterioara.

39. Capturarea unui peste este valabila si atunci cand el nu este agatat de gura, dar harponajul voluntar este strict interzis.

40.Este interzisa folosirea unui inaintas mai lung de 8 metri sau cu rezistenta mai mare de 25 lbs.

41. Salteua de primire, minciogul ecologic si sacii ecologici sunt obligatorii.

42..Premiul pentru cea mai mare captura se poate cumula cu oricare din celelalte premii. In caz de egalitate perfecta a greutatii acumulate, departajarea se va face la numarul de bucati si va castiga echipa care are mai putine capturi dar la greutate mai mare.

Fiecare concurent si arbitru va trebui sa cunoasca si sa respecte in totalitate acest regulament ! ! !

Fir intins!

Informatii suplimentare la telefoanele :

  • 0746.798894 LUIGI HATMANU presedinte asociatie
  • 0745.519133 DIACONITA PETRU secretar asociatie
 
< Precedent  Urmator >
Acum suntem prezenti si pe
Prieteni Pescari pe Facebook
Urmeaza-ne pe Twitter
Noutati pe Forum
Catalog produse
FishingStore.ro
Dril Botosani
Magazinu' lu' Peste
shop.dreamfish.ro
Green Baits
 
Va recomandam
Revista lu Peste
PlanetCarp
 
ultimele poze adaugate
 
ultimele comentarii postate
crap_dropshot_-_copie
crap_dropshot_-_copie
17-10-16 14:20
us6cfbmmjlo
us6cfbmmjlo
28-09-16 14:23
m-xoyglalu0
m-xoyglalu0
28-09-16 14:19
l80z3lywe5e
l80z3lywe5e
28-09-16 14:18
 
Dintoasa la silicon
CipU
12-12-16 13:37
somnic
ionutz_gr
18-08-15 11:03
30 Octombrie 2014
Amadeo
16-11-14 01:11
carabusi, buburuze and other random bugs
Rafy
11-04-14 13:58
Copyright © 2006-2019 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.