Prieteni Pescari
Pentru APE mai curate
- Pastrati curatenia.
NU transformati in cos de gunoi locurile de pescuit. La sfirsitul partidei acordati 10 - 20 minute pentru a face curat, chiar si in cazul in care locul respectiv nu era curat cind ati sosit.
- Respectati natura.
- Pastrati linistea.
- Respectati partenerii, colegii de pescuit.
Tineti cont ca in caz de nevoie, sunt persoanele cele mai apropiate care va pot da o mina de ajutor.
User Menu
Salut Vizitator.


Parola uitata?
Utilizator nou? Creare cont

2008 - Cupa Femina - Regulament

NOTA:
Modificarile sunt facute tinind cont de specificul baltii si sunt notate astfel:
- partile ce NU mai sunt in vigoare cu culoare rosie si taiate;
- modificarile si adaugirile valabile cu culoare albastra;

Concursul se adreseaza tuturor Doamnelor si Domnisoarelor incepind cu virsta minima de 16 ani.

Concursul se va desfasura in sistem "Catch&Release" (prinde daca poti si elibereaza ce-ti ramine).

Competitia este formata dintr-o singura mansa de 5 ore (in cazul in care organizatorii sau arbitrul sef constata ca temperatura este prea ridicata, isi rezerva dreptul de a reduce durata mansei pentru a proteja concurentele).

Competitia este formata din doua (2) manse de 3 ore  avind o pauza de intre manse de 1/2 ore (pe romaneste juma' de ora) - in cazul in care organizatorii sau arbitrul sef constata ca temperatura este prea ridicata, isi rezerva dreptul de a reduce duratele manselor pentru a proteja concurentele.

Participantii la manifestare isi vor asigura umbrele, palarii si/sau alte protectii contra soarelui, ploilor si a urmasilor nedoriti.

Participarea la concurs este individuala (din anumite puncte de vedere) si se face pe propria raspundere.

Dupa sedinta tehnica si tragerea la sorti a standurilor, fiecare pescarita se va deplasa pe picioarele proprii, pe standul propriu si va putea incepe pregatirea de "pescuit".

ATENTIE, intrucit arbitri sunt pudici nu se accepta pescuitul nud, decit in cazul exceptional: 90-60-90!

Se pescuieste cu o singura varga de maxim 9m sau lanseta cu pluta, prevazuta cu maxim 2 (doua) cirlige.

Se pescuieste cu o singura varga de maxim 9m sau lanseta cu pluta, prevazuta cu maxim un  (1) cirlig.

O concurenta poate avea un numar nelimitat de "vergi pregatite" pe mal dar numai una singura in "apa".

Compozitia nadei si a momelii trebuie sa fie de origine naturala. Se poate nadi cu mana sau cu catapulta (prastie) actionata manual (dispozitivele mecanice, cu sau fara baterii nu sunt permise). Nu se pot utiliza la nadire accesorii de mentinere (saculeti solubili, momitoare etc) si/sau tratamentele cosmetice.

Concurentele vor pescui si vor nadi numai in fata standului propriu.

Cantitatea maxima de nada ce poate fi utilizata este de trei (3) Kg de nada uscata si un (1) Kg de nada vie (cocosii, gainile, curcile si alte dobitoace cu care se vor nadi arbitrii nu se iau in considerare).

Sunt interzise pescuitul si nadirea in standurile vecine, precum si privirile languroase catre insotitorii altor concurente. Pestii prinsi in standurile vecine nu vor fi luati in considerare si vor fi eliberati. Concurentele vecine lezate vor putea sesiza arbitrul in cazul "capturilor" reprezentate prin peste sau consiliul de familie, eventual instanta de judecata, pentru alte tipuri de "capturi" in functie de sfatul prietenilor, vecinilor, cunostintelor, etc.

O captura va fi validata chiar daca, in mod accidental, "pestele" nu a fost prins de gura. Harponarea (japca) voluntara a pestelui si insotitorilor este interzisa.

Concurentele au voie sa fie insotie in cadrul standului de o singura persoana (arbitri vor inchide ochii in cazul copiilor de sub 12 ani, sarindu-i la numaratoare).

Insotitorii au voie sa ajute concurentele la pregatirea standului pentru pescuit, la pregatirea nadei, punerea momelii in cirlig, sa acorde ajutor la scoaterea pestilor cu minciogul sau din carlig.

Insotitorii NU au voie sa inadeasca, lanseze si/sau sa pescuiasca, sa umble la juvelnice (decit pentru a pune bere sau alte lichide la rece) sau in alte locuri "marcate" sau "nemarcate" de catre arbitri.

Insotitorii au voie sa ajute concurentele la pregatirea standului pentru pescuit, la pregatirea nadei, punerea momelii in cirlig, sa acorde ajutor la scoaterea pestilor cu minciogul sau din carlig si la nadire.

In timpul manselor concurentele si/sau insotitorul lor nu au voie sa paraseasca standul de concurs decit pentru necesitati fiziologice (atentie la tipul de necesitati: cei cu necesitati "deosebite" sunt sfatuiti sa-si aduca corturi).

Fotoreporterii si/sau operatorii TV pot intra in standuri numai cu acordul concurentei si al arbitrului, la corturi au acces cind doresc.

La finalul fiecarei mansei concurentele se vor retrage in spatele standului fara a umbla la juvelnic. Juvelnicul va fi scos din apa de catre concurente in prezenta arbitrului, arbitrul va cantari pestele si va comunica concurentei greutatea totala. Pestele cintarit va fi eliberat, berea si/sau alte bauturi "insorite" (a se citi cu ceva mai multe grade decit 0) din juvelnic vor fi confiscate de arbitru si puse la dispozitia tuturor participantilor la manifestare. Concurenta va trebui sa fie prezenta la cantarire si sa semneze documentul pe care se inscrie virsta, greutatea totala si modul cum a acumulat acea greutate. Nu se vor admite nici un fel reclamatii cu privire la cantarire dupa terminarea "cantaririi generale" si semnarea documentului de cantarire.

Prin "cintarire generala" se intelege determinarea greutati si atit.

Punctarea se face pe sistemul 1 gram = 1 punct.

La final, concurenta cu cel mai mare numar de grame pe centimetru patrat va cistiga concursul.

Clasamentul se va realiza pe fiecare mansa in parte. Cistigatoare va fi declarata concurenta ce acumuleaza cele mai multe puncte mansa.
(Cum n-am chef sa va tin o lectie de matematica, va spun pe scurt: locul in mansa se transforma in puncte de penalizare si apoi in puncte mansa ca rezultatul sa dea cu plus sa inteleaga toata lumea.)
In caz de egalitate in cadrul clasamentului final, departajarea se va face in tinind cont de urmatoarele criterii: greutatea cea mai mare, numarul de pesti mai mic.


Concurentele si insotitorii vor fi sanctionati pentru urmatoarele:

  • deranjarea sub orice forma a vecinilor de stand sau cort; deplasarea in interiorul standurilor si a corturilor proprii trebuie sa se faca cu discretie si fara zgomot
  • muzica data prea tare va fi sanctionata cu 1/2 bax bere pentru fiecare melodie Se acorda reducere de 25% pentru muzica clasica. Organizatorii, in masura posibilitatilor, vor intermedia credite bancare pentru cei care doresc sa asculte mai multe melodii
  • lipsa de respect fata de peste, natura (murdarirea malului, a apei etc), colege de pescuit, insotitori, arbitrii si "organe" (ale statului, bineinteles)
 
< Precedent  Urmator >
Acum suntem prezenti si pe
Prieteni Pescari pe Facebook
Urmeaza-ne pe Twitter
Noutati pe Forum
Catalog produse
FishingStore.ro
Dril Botosani
Magazinu' lu' Peste
shop.dreamfish.ro
Green Baits
 
Va recomandam
Revista lu Peste
WSB Team
 
ultimele poze adaugate
 
ultimele comentarii postate
crap_dropshot_-_copie
crap_dropshot_-_copie
17-10-16 14:20
us6cfbmmjlo
us6cfbmmjlo
28-09-16 14:23
m-xoyglalu0
m-xoyglalu0
28-09-16 14:19
l80z3lywe5e
l80z3lywe5e
28-09-16 14:18
 
Dintoasa la silicon
CipU
12-12-16 13:37
somnic
ionutz_gr
18-08-15 11:03
30 Octombrie 2014
Amadeo
16-11-14 01:11
carabusi, buburuze and other random bugs
Rafy
11-04-14 13:58
Copyright © 2006-2019 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.