Prieteni Pescari
Pentru APE mai curate
- Pastrati curatenia.
NU transformati in cos de gunoi locurile de pescuit. La sfirsitul partidei acordati 10 - 20 minute pentru a face curat, chiar si in cazul in care locul respectiv nu era curat cind ati sosit.
- Respectati natura.
- Pastrati linistea.
- Respectati partenerii, colegii de pescuit.
Tineti cont ca in caz de nevoie, sunt persoanele cele mai apropiate care va pot da o mina de ajutor.
User Menu
Salut Vizitator.


Parola uitata?
Utilizator nou? Creare cont

2008 - Cupa Prieteni Pescari la Crap editia a 2a - Regulament

Scris de Cristi Oglan  
luni, 10 martie 2008
Cupa Prieteni Pescari la Crap 2008 Concursul va avea loc pe acumularea MINJESTI jud. Vaslui si se va desfasura in perioada 11-15 IUNIE 2008, pe durata 96 ore, fiind compus dintr-o singura mansa.
Taxa de participare este de 600 RON pentru fiecare echipa .
Inscrierea se face prin achitarea integrala a taxei  pana la data de 11 MAI 2008 (achitarea taxei se poate face si in rate).
Inscrierile se pot face la :
  • magazinul Colt Alb  (situat in Pacurari), tel. 0232.215540, 0744.384373;
  • magazinul LH Lure & Fishing (situat in Alexandru), tel. 0746.798894;
  • Magazinul lu' Peste (situat in Calea Galatii 24), tel. 0744.613611, 0726.498712;
  • magazinul Vera Sport (situat in Podul de Fier), tel. 0746.798894;
  • sau prin achitarea taxei direct in contul asociatiei Prieteni Pescari:  RO53CRDZ005A030590479001 deschis la  Romexterra Bank S.A.

Pe Forum puteti purta discutii pe marginea regulamentului. Informatii despre premii si program sunt prezentate in continuarea acestui articol.

Premiile vor fi urmatoarele :

Premiul I3000 RON
Premiul II2000 RON
Premiul III1000 RON
C.M.M.C.1000 RON

PROGRAM

Miercuri 11 iunie
Ora 08.00 : Prezenta pe luciu .
Orele 9-10 : Sedinta tehnica si tragerea la sorti in incinta fermei SC SCOICA  AGROIND SRL.

Vor ave loc doua trageri : prima pentru stabilirea numarului de ordine , si a doua este cea propriu-zisa de stabilire a standurilor de concurs. Din momentul terminarii tragerii la sorti vor exista 120 minute (intre orele 10-12) pentru pregatirea echipamentului.

Ora 12.00 : Startul concursului.
Ora 19.00: Cantarire.

Cantaririle se fac zilnic intre orele 7.00-8.00; 13.00-14.00; 19.00-20.00;

Duminica, 15 iunie
Ora 12.00: Semnalul de sfarsit al concursului si cantarire. Daca exista peste in dril, se acorda echipei 30 minute pentru a-l cantari.
Nu se paraseste locul de concurs fara semnatura arbitrului.
Concurentii sunt obligati sa lase locul de concurs curat, sa adune gunoiul in saci de plastic.
Ora 15.00: Festivitatea de premiere.

REGULAMENT

In caz de forta majora, concursul se poate reprograma, intrerupe sau se declara castigator cel care a prins cel mai mult peste sau captura, daca au trecut mai mult de 36 ore. Daca nu au trecut 36 ore, concursul se poate intrerupe si reprograma, dar la reluare concurentii isi pastreaza locurile initiale. Concursul reprogramat reincepe din minutul 1, netinandu-se cont de pestii care s-au prin in etapa anterioara.

Premiul pentru cea mai mare captura se poate cumula cu oricare din celelalte premii.
In caz de egalitate perfecta a greutatii acumulate, departajarea se va face la numarul de bucati si va castiga echipa care are mai putine capturi dar la greutate mai mare.

Este permis numai pescuitul cu momitor sau plumb. Montajul utilizat trebuie sa permita eliberarea rapida a pestelui de plumb, in caz de ruptura. Plutele (flotorii) folosite la pescuit sunt interzise.
In timpul lansarii, plumbul nu are voie sa descrie miscari laterale. Miscarile permise ale plumbului sunt stand-apa si apa stand.
Este permis un singur carlig pe montura.

Echipele pot fi formate din maxim 3 concurenti cu drepturi depline.

La punctele la care nu se specifica sanctiunea, prima oara se da avertisment verbal, apoi scris, apoi se trece la descalificarea echipei.
Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa se autosesizeze cand este cazul si sa noteze avertismentele pe foaia de arbitraj, altfel avertismentul nu este valabil.

Echipa care face o contestatie va depune la arbitrul sef o garantie de 30 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita primeste banii inapoi, in caz contrar banii intra in fondurile concursului.
Eventualele contestatii se pot face DOAR in ziua produceri eventualelor fraude, orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama.

Echipele care acumuleaza doua (2) avertismente vor fi descalificate.

1. Se puncteaza numai crapul comun, crapul oglinda si amurul.
2. Distanta intre standuri va fi de minim 50m.
3. Standurile vor avea dimensiunea de 8x8 metri
4. Echipele NU au voie sa primeasca ajutor la pregatirea echipamentului (pregatirea lansetelor, montarea corturilor, pregatirea nadei etc.) Concurentii nu au voie sa primeasca ajutor de orice fel din afara.
Se acorda avertisment pentru nerespectarea acestei reguli.
5. Echipamentul trebuie montat in totalitate in interiorul standurilor, cu exceptia corturilor care pot fi montate si in afara standului.
6. Concurentii NU au voie sa circule pe timpul zilei cu masina.
Se acorda avertisment pentru nerespectarea acestei reguli.
7. Este interzisa circulatia masinilor noaptea.
Nerespectarea acestei reguli se penalizeaza direct prin descalificare.
8. Vizitatorii sunt obligati sa circule pe jos si NU au voie sa intre in standuri sau sa se apropie la mai putin de 5 metri de stand. Vizitatorii pot aproviziona concurentii cu mancare si bauturi, insa numai ziua si sub supravegherea arbitrilor. Aprovizionarea cu nada este permisa numai ziua. In cazul in care vizitatorii se apropie mai mult de 5 metri de un stand, sau intra in interiorul acestuia, va fi avertizata echipa care pescuieste la standul respectiv.
9.Concurentii au voie sa paraseasca standul numai cu permisiunea arbitrilor de sector. Exceptie face parasirea standului pt necesitati fiziologice, insa nu mai mult de 15 minute.
10. Este permisa circulatia pe balta doar a masinilor arbitrilor, organizatorilor sau proprietarului, dar asta doar pe timpul zilei. ORICE alta masina nu are voie sa circule pe balta in timpul concursului. Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori ca nu au voie cu masina.
Nerespectarea acestei reguli duce la avertizarea echipei la care stationeaza masina.
11. Greutatea de la care se incepe punctajul este de 1500 grame
12. Fiecare echipa trebuie sa aiba un numar suficient de saci pentru pastrarea crapului, minim 3.
13. In fiecare sac se poate pastra numai un singur crap
14. Se pot chema arbitrii pentru cantarire suplimentara doar daca numarul crapilor depaseste 3.
15. Este obligatorie pastrarea crapilor in conditii cat mai bune in saci. Daca o echipa prezinta la cantarire un crap ranit grav acesta nu va fi validat. Daca o echipa prezinta la cantarire un crap mort aceasta va fi avertizata, apoi daca abaterea se repeta va fi descalificata. Prezentarea unui crap mort se depuncteaza prin scaderea greutatii lui din totalul acumulat de echipa.
16. Este permisa intrarea in apa pana la nivelul genunchilor ntrarea in apa este permisa in urmatoarele cazuri:
- la scoaterea pestelui cu minciocul;
- la punerea/scoaterea crapului in/din sacul de crap;
- la eliberarea pestelui dupa cantarire.
Se acorda avertisment pentru nerespectarea acestei reguli.
Se poate depasi acest nivel al genunchilor doar in cazul in care se doreste pastrarea crapilor la apa mai adanca. Crapii se pot pastra in apa in afara standului. Intrare in apa se face numai cu cizme de cauciuc.
17.Nada si momeala animala vie sau moarta, icrele de peste  sunt strict interzise.
Sunt permise fainurile animale (de peste, de rame, de ficat, etc.)Este permisa folosirea mixurilor, semintelor, boilies-urilor si peletelor.
18. Lungimea lansetelor nu trebuie sa depaseasca 4 metri
19. Este obigatoriu ca toate actiunile care au loc in timpul pescuitului (nadire, lansari, recuperari, drill-uri, etc.) sa se desfasoare in stand.
Nerespectarea acestei reguli se penalizeaza prin descalificare.
20. Fiecare echipa trebuie sa pescuiasca in fata standului sau si sunt interzise aruncarile catre vecini.
21. Orice echipa poate sa isi delimiteze zona de pescuit cu 2 markere.
Numarul maxim de bete admis la pescuit (in actiune) este 6.
Se pot monta cate bete se doreste, insa acestea impreuna cu cele de nadit trebuie sa se afle in permanenta in pozitie verticala in spatele suportilor betelor aflate in actiune. Acestea pot fi culcate pe sol in cazul unor furtuni cu descarcari electrice.
In cazul in care se pescuieste cu mai mult de 6 bete se aplica direct eliminarea din concurs.
22. Pe timp de noapte este interzis iluminatul puternic (se foloseste doar lanterna de cap si lampa de cort). Flacarile de orice natura sunt strict interzise (nu este voie gratar, este permis aragazul) .
Se acorda avertisment pentru nerespectarea acestei reguli. La 2 avertismente se aplica descalificarea echipei in cauza.
23. Orice tip de sonar este interzis.
Incalcarea acestei reguli duce direct la descalificare.
24. Nu este obligatoriu rod pod-ul.
25. Concurentii nu au voie sa faca scandal si sa deranjeze vecinii de stand si/sau sector. Se acorda avertisment pentru nerespectarea acestei reguli. La 2 avertismente se aplica descalificarea echipei in cauza.
26.Este permisa numai nadirea manuala. Se poate folosi bastonul de nadire(cobra), cupa de nadire, catapulta, racheta de nadire si accesoriile PVA (fire solubile, pungi solubile, saci solubili).  
27. Este interzisa nadirea grea (cu racheta de nadire, catapulta sau cupa de nadire) de la ora 20:00 pana la ora 08:00. In intervalul 20:00 - 08:00 se nadeste doar cu cobra sau prastia.
Se acorda avertisment pentru nerespectarea acestei reguli.
28. Concurentii au voie sa parcheze masinile langa stand. Din acel moment masina va face parte din stand si concurentii pot umbla oricand in masina. Masina nu mai pleaca de pe loc decat la finalul concursului, exceptie facand cazurile de forta majora. In aceste cazuri, reintoarcerea cu masina langa stand este interzisa.
Pentru incalcarea acestei reguli se acorda avertisment.
29. Concurentul care a invocat forta majora si care a parasit standul poate fi inlocuit de runner.
Concurentul care a invocat forta majora si a parasit concursul nu se mai poate reintoarce in stand.
Incalcarea acestei reguli se sanctioneaza cu avertisment.
30. Concurentii sunt OBLIGATI sa participe la cantaririle capturilor vecinilor de 3 ori pe zi, sau in cazuri de forta majora : canicula, mai multi de 3 crapi, etc.
Concurentii trebuie sa fie atenti la cantarire si in momentul cand sunt de acord cu arbitrul si cu vecinii de stand, semneaza in fisa personala (de echipa) in dublu exemplar, alaturi de alte trei semnaturi: ale arbitrului si celor doi vecini de stand. Nici o reclamatie in ceea ce priveste greutatea pestelui cantarit ulterioara semnarii fisei nu se mai ia in consideratie.
31. Concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatilor de pescuit chiar si in timpul cantaririlor.
32. Capturarea unui peste este valabila si atunci cand el nu este agatat de gura, dar harponajul voluntar este strict interzis.
33. Este interzisa folosirea unui inaintas mai lung de 8 metri sau cu rezistenta mai mare de 25 lbs.
34. Salteua de primire, minciogul ecologic si sacii ecologici sunt obligatorii.

Fiecare concurent si arbitru va trebui sa cunoasca si sa respecte in totalitate acest regulament !!


Informatii suplimentare la telefoanele :
0745.519133 DIACONITA PETRU presedinte asociatie
0788.057132 OGLAN CRISTIAN sef comisie pasnici

 
< Precedent  Urmator >
Acum suntem prezenti si pe
Prieteni Pescari pe Facebook
Urmeaza-ne pe Twitter
Noutati pe Forum
Catalog produse
FishingStore.ro
Dril Botosani
Magazinu' lu' Peste
shop.dreamfish.ro
Green Baits
 
Va recomandam
Revista lu Peste
PlanetCarp
 
ultimele poze adaugate
 
ultimele comentarii postate
crap_dropshot_-_copie
crap_dropshot_-_copie
17-10-16 14:20
us6cfbmmjlo
us6cfbmmjlo
28-09-16 14:23
m-xoyglalu0
m-xoyglalu0
28-09-16 14:19
l80z3lywe5e
l80z3lywe5e
28-09-16 14:18
 
Dintoasa la silicon
CipU
12-12-16 13:37
somnic
ionutz_gr
18-08-15 11:03
30 Octombrie 2014
Amadeo
16-11-14 01:11
carabusi, buburuze and other random bugs
Rafy
11-04-14 13:58
Copyright © 2006-2019 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.