Prieteni Pescari
Pentru APE mai curate
- Pastrati curatenia.
NU transformati in cos de gunoi locurile de pescuit. La sfirsitul partidei acordati 10 - 20 minute pentru a face curat, chiar si in cazul in care locul respectiv nu era curat cind ati sosit.
- Respectati natura.
- Pastrati linistea.
- Respectati partenerii, colegii de pescuit.
Tineti cont ca in caz de nevoie, sunt persoanele cele mai apropiate care va pot da o mina de ajutor.
User Menu
Salut Vizitator.


Parola uitata?
Utilizator nou? Creare cont

2009 - Cupa Prieteni Pescari la stationar

Scris de Petru Diaconita  
marți, 02 iunie 2009

Cupa Prieteni Pescari la stationar se va desfasura in perioada 12-13 Iunie.
Conditiile de participare sunt urmatoarele: taxa de inscriere 50 lei; primii 10 clasati vor putea participa la etapa pe tara care se va tine pe Sarulesti in August; premiile vor fi asigurate de Maros Mix .

Programul calificarilor este urmatorul:
* 12 Iunie: zi de antrenament, nu se va folosi nada.
* 13 Iunie:
- 06.00-07.00 prezenta pe balta si tragerea la sorti
- 07.00-08.55 ocoparea locului in stand si pregatirea echipamentului,
- 08.55-09.00 nadiria grea
- 09.00 start concurs
- 12.00 stop concurs,cantarirea
- 14.30 tragerea la sorti mansa a-II-a
- 15.00-16.55 ocoparea locului in stand si pregatirea echipamentului,
- 17.00 start concurs
- 20.00 stop concurs,cantarirea
- 21.00 aflarea rezultatelor calificarilor

La calificari nu va exista protocol. Discutii si observatii pe marginea acestui concurs pe Forum . Regulamentul este prezentat in cele ce urmeaza.


REGULAMENTUL CONCURSULUI

 1. Se pescuieste cu o singura undita (varga, lanseta cu pluta, rubesiana) cu un singur carlig. Carligul va fi obligatoriu in capatul liniei. Nu este permisa folosirea momitorului pe fir, dar nici a cosuletului de nadire pe fir. Nu este permisa folosirea geamandurilor de marcaj si a markerilor. Pe mal concurentul poate avea un numar nelimitat de undite de rezerva. Se pescuieste in sistem prinde si elibereaza, pestele fiind eliberat in conditii de siguranta dupa cantarire.
 2. Se pescuieste in doua manse a cate patru ore
 3. La semnalul de incetare a mansei, concurentii vor scoate unditele din apa. In caz de drill se acorda maximum 10 minute pentru scoaterea pestelui.
 4. Scoaterea pestelui se face in limita sectorului fiecarui concurent, fara a deranja vecinii de stand.
 5. La intrarea in standuri concurentii au la dispozitie 1,30 ora pentru pregatirea ustensilelor si a nadei, timp in care se interzice pescuitul sau nadirea.
 6. Puncteaza toate speciile, fara limita de dimensiune.
 7. Momeala: nada vie, fainuri, pelete, boabe (cereale). Este interzis pescuitul la: pestisor viu, bucatica de peste, ochi de peste, naluci artificiale.
 8. Nada: nada vie (rame, viermi, chironomida) si fainuri de cereale.
 9. Nadirea grea se face timp de 5 minute, inainte de startul fiecarei manse de concurs.
10. Se permite nadirea de intretinere, in timpul concursului. Marimea bulgarelui permisa: cat se poate cuprinde intr-o mana (palma) fara a se ajuta de peretele bacului in care se face nada. Nadirea cu cupa de rubesiana si prastia de nadit este permisa.
11. Este obligatorie folosirea juvelnicului ecologic , a minciogului si a degorjorului,intrucit dupa cintarire pestele se elibereaza. Juvelnicul trebuie sa fie tip “tunel”, de lungime minim 2,5 metri, cu diametrul de minim 60 cm. Daca diametrul juvelnicului nu asigura conditii optime de viata, in cazul unei capturi, pestele se cantareste si se elibereaza imediat. Este interzisa folosirea juvelnicului de sarma.
12. Nada ramasa nu se arunca in apa la sfarsitul mansei.
13. Este interzisa intrarea in apa.
14. Este interzis pescuitul cu naluci artificiale.
15. Este interzis consumul bauturilor alcoolice in timpul concursului.
16. Clasamentul final se stabileste dupa numarul de puncte acumulat la sfirsitul celor doua manse.(cistiga pescarul cu cele mai putine puncte) .
17. Nerespectarea regulamentului atrage dupa sine avertisment din partea arbitrilor, mergand – in functie de gravitate – pana la eliminarea concurentului din concurs, fara a se returna taxa de participare.
18. Daca la cantarire pescarul este gasit cu pesti morti sau grav raniti in juvelnic, acestia nu vor puncta si, in plus, greutatea acestora va fi scazuta din cantitatea totala prinsa de concurent.

Alte dispozitii:
- Dupa incheierea manselor, juvelnicul va fi ridicat din apa la sosirea arbitrului, pentru cantarire, dupa care pestele va fi eliberat cu grija, in prezenta unuia dintre organizatori.
- Cantarirea se va efectua cu un singur cantar de catre arbitrul principal, impreuna cu concurentul si, obligatoriu, un vecin de stand. Cantarirea se face si se inscrie in grame, intr-un tabel pe care vor semna concurentul, arbitrul si unul dintre vecinii de stand. Nici o reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.
- Concurentii vor nadi si pescui numai in fata standului propriu. Pe timpul concursului, concurentii nu au voie sa primeasca ajutor de la nici o persoana la scoaterea capturii.
- In timpul manselor, concurentii sunt obligati sa pastreze linistea. Sunt interzise discutiile cu vecinii de stand, folosirea radiourilor etc. In cazul folosirii de cuvinte injurioase sau obscene la adresa altor concurenti, arbitrilor sau organizatorilor, vinovatul este eliminat din concurs.
- Concurentii nu au voie sa scoata capturile in afara standului. In cazul in care pestele a depasit limita standului nu se va puncta. Plecarea si revenirea in stand se face numai dupa anuntarea arbitrului de sector.
- Daca intervin probleme care au fost omise din regulament, acestea vor fi solutionate la fata locului de organizatori.
- Orice incercare de frauda atrage dupa sine descalificarea concurentului sau a concurentilor implicati.
- In caz de vreme nefavorabila, ce poate pune in pericol viata concurentilor (furtuna, descarcari electrice, vant foarte puternic), organizatorii pot intrerupe partial sau total desfasurarea concursului. O decizie privind eventuala reprogramare a concursului, eventual stabilirea castigatorilor in baza rezultatelor obtinute pana la intreruperea concursului va fi luata pe loc de organizatori.
- Orice partida de pescuit implica riscuri inerente de accidente, pe care, este de la sine inteles, participantii la concurs si le asuma. In consecinta, organizatorii nu pot fi trasi la raspundere in cazul producerii unor accidente nedorite.
- Fiecare concurent se obliga odata cu achitarea taxei de inscriere sa repecte regulamentul acestui concurs.

 
< Precedent  Urmator >
Acum suntem prezenti si pe
Prieteni Pescari pe Facebook
Urmeaza-ne pe Twitter
Noutati pe Forum
Catalog produse
FishingStore.ro
Dril Botosani
Magazinu' lu' Peste
shop.dreamfish.ro
Green Baits
 
Va recomandam
Revista lu Peste
PlanetCarp
 
ultimele poze adaugate
 
ultimele comentarii postate
crap_dropshot_-_copie
crap_dropshot_-_copie
17-10-16 14:20
us6cfbmmjlo
us6cfbmmjlo
28-09-16 14:23
m-xoyglalu0
m-xoyglalu0
28-09-16 14:19
l80z3lywe5e
l80z3lywe5e
28-09-16 14:18
 
Dintoasa la silicon
CipU
12-12-16 13:37
somnic
ionutz_gr
18-08-15 11:03
30 Octombrie 2014
Amadeo
16-11-14 01:11
carabusi, buburuze and other random bugs
Rafy
11-04-14 13:58
Copyright © 2006-2019 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.