Prieteni Pescari
Pentru APE mai curate
- Pastrati curatenia.
NU transformati in cos de gunoi locurile de pescuit. La sfirsitul partidei acordati 10 - 20 minute pentru a face curat, chiar si in cazul in care locul respectiv nu era curat cind ati sosit.
- Respectati natura.
- Pastrati linistea.
- Respectati partenerii, colegii de pescuit.
Tineti cont ca in caz de nevoie, sunt persoanele cele mai apropiate care va pot da o mina de ajutor.
User Menu
Salut Vizitator.


Parola uitata?
Utilizator nou? Creare cont

Ordinul nr. 3836 din 8 Noiembrie 2012

Ordin
 privind aprobarea Metodologiei de avizare a tarifelor instituite de către administratorii/custozii ariilor naturale protejate pentru vizitarea ariilor naturale protejate, pentru analizarea documentațiilor și eliberarea de avize conform legii, pentru fotografiatul și filmatul în scop comercial

Având în vedere Referatul de aprobare nr. 35.934/ED din 11 septembrie 2012 al Cabinetului secretarului general adjunct,
în temeiul art. 30 alin. (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 49/2011, cu modificările ulterioare, și al art. 16 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 544/2012 privind organizarea și funcționarea Ministerului Mediului și Pădurilor, cu modificările ulterioare,

Ministrul Mediului și Pădurilor emite următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă Metodologia de avizare a tarifelor instituite de către administratorii/custozii ariilor naturale protejate pentru vizitarea ariilor naturale protejate, pentru analizarea documentațiilor și eliberarea de avize conform legii, pentru fotografiatul și filmatul în scop comercial, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul mediului și pădurilor,
Rovana Plumb

 

* Publicat in Monitorul Oficial nr. 854 din 18/12/2012

 


Anexa 

METODOLOGIE

de avizare a tarifelor instituite de către administratorii/custozii ariilor naturale protejate pentru vizitarea ariilor naturale protejate, pentru analizarea documentațiilor și eliberarea de avize conform legii, pentru fotografiatul și filmatul în scop comercial

Art. 1.
Obiectul prezentei metodologii de avizare a tarifelor instituite de administratorii/custozii ariilor naturale protejate, denumită în continuare metodologie, îl constituie stabilirea cadrului unitar de avizare a tarifelor instituite de către administratorii/custozii ariilor naturale protejate pentru: vizitarea ariilor naturale protejate, fotografiatul și filmatul în scop comercial, precum și analizarea documentațiilor și eliberarea de avize conform legii.

Art. 2.
(1) În vederea avizării categoriilor de tarife menționate la art. 1, administratorii/custozii transmit către direcția responsabilă cu administrarea ariilor naturale protejate din cadrul autorității publice centrale pentru protecția mediului și pădurilor următoarele:

a) solicitare de avizare a tarifelor pentru vizitarea ariilor naturale protejate, pentru analizarea documentațiilor și eliberarea de avize conform legii, pentru fotografiatul și filmatul în scop comercial;
b) prezentarea cuantumului tarifelor care necesită avizare, împreună cu o justificare detaliată a acestora.

(2) Criteriile de stabilire a tarifelor se formulează și se justifică de către fiecare administrator/custode și trebuie să țină cont de cel puțin următoarele elemente:

a) privitor la tarifele pentru vizitarea ariilor naturale protejate trebuie să se țină cont de: specificitatea obiectivului turistic de vizitare, serviciile oferite în schimbul acestui tarif: măsuri de securitate specifice, trasee turistice, locuri de campare amenajate și întreținute și altele asemenea, de infrastructura existentă, durata de vizitare;
b) privitor la tarifele pentru analizarea documentațiilor și eliberarea de avize conform legii trebuie să se încadreze în cuantumul tarifelor percepute de autoritățile publice pentru protecția mediului pentru servicii similare;
c) privitor la tarifele pentru fotografiatul în scop comercial trebuie să se țină cont de: utilizarea materialului realizat (albume, materiale publicitare, publicații diverse), tirajul publicației, impactul de promovare estimat în raport cu raza de distribuție a serviciului media (plan local, regional, național, internațional);
d) privitor la tarifele pentru filmatul în scop comercial trebuie să se țină cont de: utilizarea materialului realizat (documentar, film artistic, reclame), durata filmărilor, impactul de promovare estimat în raport cu raza de distribuție a serviciului media (plan local, regional, național, internațional).

Art. 3
(1) În categoria "tarif de vizitare" se încadrează orice tarif aplicat de administrator/custode pentru accesul în scop turistic ori de vizitare în aria naturală protejată respectivă sau la orice obiective specifice din aceasta, cu excepția peșterilor amenajate pentru vizitare, pentru care se poate percepe tarif suplimentar, după caz.

(2) Tariful de vizitare se plătește de persoanele fizice și juridice care vizitează ariile naturale protejate, excepție făcând membrii comunităților locale, personalul de supraveghere a animalelor pentru care s-au contractat pășuni, personalul structurii de administrare/custodelui și membrii Consiliului științific, personalul Academiei Române, persoanele fizice sau juridice care desfășoară activități de cercetare pe suprafața ariilor naturale protejate, reprezentanții autorităților publice centrale pentru protecția mediului și a structurilor din subordine, personalul Salvamont, personalul Salvaspeo, persoanele cu handicap, proprietarii/concesionarii și administratorii de terenuri și luciu de apă din ariile naturale protejate respective, persoane care desfășoară activități autorizate prin acte de reglementare în vigoare pe teritoriul ariei protejate, precum și alte categorii de persoane care sunt prevăzute în mod expres de fiecare administrator/custode ca fiind exceptate de la plata tarifelor de vizitare.

(3) Membrii ai Institutului de Speologie "Emil Racoviță" și persoanele care au apartenență la organizații speologice, dovedită prin documente legale, sunt scutiți de la plata tarifului de vizitare în peșteri și în arealele carstice, dacă desfășoară activități specifice privind explorarea, cartografierea, protecția și conservarea patrimoniului speologic național.

Art. 4.
Persoanele fizice sau juridice care desfășoară activități de cercetare sunt scutite de la plata tarifelor de vizitare, de staționare în aria naturală protejată, de eliberare de avize pentru activitatea de cercetare, precum și de filmare și fotografiere, dacă materialele nu sunt folosite în scop comercial.

Art. 5.
Locul și modalitatea de achitare a tarifelor se stabilesc de către administratorii/custozii ariilor naturale protejate.

Art. 6.
În vederea avizării tarifelor, autoritatea publică centrală pentru protecția mediului poate solicita clarificări și justificări referitoare la cuantumul tarifar stabilit conform criteriilor enumerate la art. 2 alin. (2) și avizează tarifele stabilite în termen de 30 de zile de la transmiterea informațiilor complete de către administrator/custode.

 

 
< Precedent  Urmator >
Acum suntem prezenti si pe
Prieteni Pescari pe Facebook
Urmeaza-ne pe Twitter
Noutati pe Forum
Catalog produse
FishingStore.ro
Dril Botosani
Magazinu' lu' Peste
shop.dreamfish.ro
Green Baits
 
Va recomandam
Revista lu Peste
PlanetCarp
 
ultimele poze adaugate
 
ultimele comentarii postate
crap_dropshot_-_copie
crap_dropshot_-_copie
17-10-16 14:20
us6cfbmmjlo
us6cfbmmjlo
28-09-16 14:23
m-xoyglalu0
m-xoyglalu0
28-09-16 14:19
l80z3lywe5e
l80z3lywe5e
28-09-16 14:18
 
Dintoasa la silicon
CipU
12-12-16 13:37
somnic
ionutz_gr
18-08-15 11:03
30 Octombrie 2014
Amadeo
16-11-14 01:11
carabusi, buburuze and other random bugs
Rafy
11-04-14 13:58
Copyright © 2006-2019 Prieteni Pescari
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.